Lorenzo Tat (intikker)
Assist: Jaap Jong

3 augustus 2016 20:00

De eerste speelminuten zijn gemaakt, gisteravond speelde Zuidvogels met 2 pittige trainingen in de benen zijn 1e oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Wormerveer tegen zondag 1e klasser Fortuna.

Onder zeer winderige omstandigheden werd er stipt om 20.00 uur afgetrapt onder leiding van een arbitraal trio. De Huizer ploeg had 18 spelers tot de beschikking, dus coach Fernandez Coto had ruime keus deze wedstrijd. Voor de rust werd er met de 'ouwe hap' van vorig seizoen gestart, plus de nieuwkomers Steve Promes op linksbuiten en Wouter van den Berg op '9'.

Het oogde allemaal wat onwennig, de harde wind schuin over het veld maakte het voor beide ploegen ook niet eenvoudig om de bal normaal in de ploeg te houden. Fortuna opende de score in de 9e minuut na een misverstand in de verdediging van Zuidvogels (1-0), daarna kropen de rood-groenen wat uit hun schulp, met een afstandsschot van Hidde van Erkel dat gestopt werd door de doelman als resultaat.
In de 21e minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, een onoverzichtelijke situatie op rand strafschopgebied werd goed ingeschat door Ricardo Tat, zijn strakke schot verdween in de touwen (1-1).

Jasper Schaap als doelman mocht deze wedstrijd zijn kunsten vertonen in de ploeg en had met name het eerste halfuur wat moeite om in zijn ritme te komen. Hij was trouwens niet de enige, de automatismen in de ploeg waren nog niet aanwezig. Na 38 minuten was het Fortuna dat weer op voorsprong kwam, een weinig doordachte inspeelbal van Jasper Schaap op Lorenzo Tat net buiten het strafschopgebied werd onderschept door een Fortuna aanvaller, die wel raad wist met deze buitenkans (2-1). Vier minuten later viel de (3-1), de arbiter wees naar de stip na een 'op de hakken trappen-gevalletje' van een Zuidvogels-verdediger.

Na rust het debuut van Ruud en Jaap Jong, Ivo de Heus, Niels v.d. Zaal en Hoessein Jabir voor het vlaggenschip. Het spel verliep een stuk 'vloeiender', de zijkanten werden beter benut. Met name over rechts was het Daryl Yngard in combinatie met rechtsbuiten Jaap Jong die voor veel dreiging zorgde

Dat was niet nadat Fortuna in de 53e minuut alsnog op (4-1) was gekomen, weer werd een vermijdbare verdedigingsfout in het centrum keihard afgestraft door een Fortuna aanvaller.
Hierna trok Zuidvogels het spel meer naar zich toe, kansen ontstonden er voor Hoessein Jabir en Jaap Jong na goed uitgespeelde aanvallen, zonder goals tot gevolg nog. In de 70e minuut was het wel raak, Danny Roozendaal werd op links goed vrijgestoken en rondde schuin voor de keeper keurig af (4-2). Fortuna counterde met de harde wind schuin mee nog een aantal malen gevaarlijk tot bij Jasper Schaap, maar de doelman hield zijn doel schoon. In de 80e minuut werd het nog (4-3), een vrije trap werd in een melée van benen binnen gewerkt door de mee opgekomen Lorenzo Tat. Zuidvogels drong nog aan voor de gelijkmaker, Ivo de Heus en weer Jaap Jong hadden geen geluk in de afronding.

Al met al een nuttig oefenpotje in een nog drukke voorbereiding. Zaterdag wacht het volgende duel al in Duisburg tegen Victoria 06 Bucholz, aanvang: 16.00 uur.