Duitsers tonen meer 'Kampfgeist' dan Zuidvogels: 2-1

... (intikker)
58'

6 augustus 2016 16:00

dhr. Hummels

Het 2e oefenduel van Zuidvogels is geeindigd in een 2-1 overwinning voor Victoria 06 Bucholz. De wedstrijd werd in Duisburg gespeeld tijdens het trainingsweekend van de Huizer ploeg.

Het is een cliche, maar van Duitsers win je pas een wedstrijd als het echt gedaan is...; voor rust was Zuidvogels technisch de bovenliggende partij en kwam het al vroeg op voorsprong: een goed ingedraaide vrije trap van Hidde van Erkel werd keurig verlengd tot in het doel door Lorenzo Tat (0-1).
Tegenstander Victoria, uitkomend in de Landersliga 2e Gruppe. hanteerde een wat onorthodoxe speelwijze met veel bewegende mensen, vooralsnog leverde dat verdedigend niet al te veel problemen op voor de rood-groenen. Tot aan de rust verder weinig te melden, hooguit dat Zuidvogels wat meer felheid had mogen tonen in de voorwaartse acties.

Na rust werd de ware aard van de Duitse ploeg zichtbaar, met een aantal verse wissels werd met behulp van veel 'Laufpensum' de Huizer verdediging onder druk gezet. Zuidvogels moest terug, verloor gaandeweg meer en meer de 1-tegen-1 duels van de Duisburgers en in de 52e minuut maakte het gelijk: een diepe bal op hun nr.9 kon niet goed verdedigd worden door Ivo de Heus, Jasper Schaap probeerde nog verder onheil te voorkomen, maar kon niet verhinderen dat ook hij gepasseerd werd door de Duisburg-spits (1-1)

De (2-1) was een nogal curieuze goal, een terugspeelbal op Jasper Schaap werd totaal verkeerd behandeld door de keeper en tot zijn ontzetting kon de Duisburg aanvaller de bal pardoes in het lege doel schuiven.

Hierna probeerde Zuidvogels nog langszij te komen, maar het combinatiespel verzandde te vaak in gepriegel tot bij de '16' van Victoria. De wil om te winnen was sterker bij Victoria en op basis van hun 2e helft was de overwinning dan ook verdiend. Voor Zuidvogels nog werk aan de winkel, maar dat kan ook niet anders: met 1 week training in de benen kan er nog veel verbeterd worden voordat het echte werk begint.

Al met al een geslaagd trainingsweekend bij de Oosterburen, komende zaterdag wordt er weer geoefend, dit maal in Enkhuizen tegen zo. 2e klasser West-Frisia, aanvang: 14.30 uur.