Benauwde (0-1) overwinning van Zuidvogels bij FC Aalsmeer

Hidde van Erkel (intikker)

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

3 september 2016 14:30

Haan, S.G. de

Zuidvogels heeft de eerste competitiewedstrijd in en tegen Aalsmeer met een benauwde (0-1) overwinning afgesloten. Uiteindelijk wel verdiend, over 90 minuten was het de wat beter voetballende ploeg. Voor rust was het Hidde van Erkel die, na later bleek, de enige treffer in deze wedstrijd voor zijn rekening nam. De 3 punten waren binnen voor de equipe van Fernandez Coto.

De bezoekers uit Huizen kwamen wat aarzelend uit de startblokken, Aalsmeer won zeker in de eerste 20 minuten veel meer duels en wist zich in de 16e minuut een grote mogelijkheid op de 1-0 te verschaffen: Lilinho Martins ging op randje buitenspel af op keeper Frank Mol, de doelman wist met veel ervaring de spits naar de zijkant van het doel te drijven, zodat zijn kansrijke inzet uiteindelijk niets opleverde voor de thuisploeg.
Het leek de perfecte 'wake up call' voor de vanmiddag in het wit spelende Huizers, vanaf dat moment pakte het meer de regie in het spel en al combinerend werd FC Aalsmeer naar achteren gedrongen. Centrumspits Danny Roozendaal kreeg 2 goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar in de 24e en 28e minuut stond zijn vizier niet op scherp en was keeper Nick v.d. Wiel beide keren meester van de situatie.
Nadat Ivo de Heus nog een kunstig ingedraaide vrije trap gestopt zag worden door v.d. Wiel middels een prachtige save, waren het toch de bezoekers die in de 35e minuut op voorsprong kwamen: Jaap Jong ontworstelde zich op rechts van zijn tegenstander, zijn voorzet werd verlengd door Danny Roozendaal tot bij de 2e paal, waar de attent meegelopen Hidde van Erkel simpel kon binnenschuiven (0-1). Dit was tevens de ruststand.

Na rust had Zuidvogels in het eerste kwartier een aantal grote mogelijkheden om dit duel al voortijdig in het slot te gooien, maar Danny Roozendaal (kopbal gestopt door de keeper) en Ricardo Tat (inzet net naast) weigerden de trekker over te halen.
Aalsmeer putte hier moed uit, coach Cor van Garderen gooide wat verse krachten in het veld en ging 1-op-1 spelen om de gelijkmaker te forceren. Het dichtst bij de 1-1 was Eder Medinho Delgado in de 76e minuut, een scherpe corner werd op 4 meter van de goal door hem naast de palen gewerkt.

De thuisploeg bleef druk uitoefenen op de verdediging van Zuidvogels, maar behoudens een aantal hoekschoppen, kwam het niet veel verder. De Zuidvogels defensie gaf verder geen krimp en na 92 minuten vond arbiter de Haan het wel genoeg: FC Aalsmeer stond met lege handen in zijn eerste home-match en de 11 van Coto namen de 3 punten mee naar Huizen. Een goed begin qua resultaat, de manier waarop verdient nog wel wat verbetering.
Volgende week de eerste mogelijkheid daarop, het Veenendaalse de Merino's wordt dan ontvangen op de Wolfskamer, aanvang: 14.30 uur.