Keurige (5-0) zege van Zuidvogels tegen de Merino's

Assist: Jaap Jong

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

10 september 2016 14:30

Dam, E.

De eerste thuiswedstrijd van Zuidvogels in de competitie is goed verlopen, tegen de 'kleine blauwen' uit Veenendaal (De Merino's) stond na een 2-0 ruststand, op het eind een vrij probleemloze 5-0 op het scorebord. Met 3 goals van Danny Roozendaal stond na afloop een glunderende 'man of the match' op het feestterrein voor de kantine, het was hem gegund.

Vooarafgaand aan het duel waren er toch wel wat personele problemen voor coach Fernandez Coto, 4 spelers waren om diverse redenen niet beschikbaar voor dit duel, dus er moest geschoven worden met de wel beschikbare 'poppetjes'. Ivo de Heus en all rounder Hidde van Erkel werden naar achteren gehaald, Steve Promes ging voor het eerst dit seizoen als linkerspits van start en Danny Roozendaal ging als nr. 10 spelen achter centrumspits Niels v.d. Zaal.

De Merino's ging wat behoudend van start, met een versterkt middenveld en 2 diepe spitsen wilde het anticiperen op mogelijk balverlies van Zuidvogels, om er dan met lopende mensen vanaf het middenveld ranzendsnel overheen te komen. Die opzet lukte niet helemaal, de thuisploeg had goed het oog op 'het omschakelmoment' van de bezoekers en smoorde veel gevaar in de kiem.
Voetballend stond het bij de rood-groenen aardig op de rit, een aantal malen werd goed over de zijkanten de ruimte gezocht, maar de laatste pass was nog niet zuiver genoeg om tot scoremogelijkheden te komen.
Opvallend was de ruimte die Hidde van Erkel op de linkerflank kreeg, de linksback stond meermalen compleet vrij en dat werd opgemerkt door centrumverdediger Tim Horsmeier die een aatal prima dieptepasses over 50 meter kon versturen.
Na vijf minuten al een gevaarlijke situatie voor het doel van de bezoekers, een scherpe corner van Steve Promes werd doeltreffend ingekopt door Niels v.d. Zaal, maar scheidsrechter E. Dam had een eerdere duwfout in het 16-metergebied geconstateerd, geen goal dus.
In de 20e minuut was het wel raak, Danny Roozendaal werd via de kaats de ruimte ingestuurd en stoomde in zijn eentje op keeper Jeroen Vrolijk af: hij tikte vlak voor de keeper beheerst binnen (1-0).

Tot aan de rust een wisselend spelbeeld, De Merino's trachtten met combinatiespel tot bij keeper Mol te komen, Zuidvogels gaf weinig ruimte achterin weg, dus ook hierdoor weinig tot geen mogelijkheden voor de 'blauwen'.
Vlak voor rust weer een corner vanaf rechts voor de thuisploeg, Steve Promes draaide de bal prima in de 5-meter en de opgeschoven centrumverdediger Tim Horsmeier kopte kiezelhard binnen (2-0). Een comfortabele ruststand voor de rood-groenen.

Na rust trachtte de Merino's terug in de wedstrijd te komen, al vrij vlot werd de niet geheel fitte spits Szeller ingebracht om meer druk op de Zuidvogels-verdediging te krijgen. Een aantal aanvallen waren dreigend, maar de laatste pass ontbeerde zuiverheid en keeper Mol hoefde dan ook hoegenaamd niet handelend op te treden voor de thuisploeg. Je zag het geloof in een beter resultaat bij de Veenendalers langzaam wegsijpelen en Zuidvogels kreeg meer en meer de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Daryl Yngard (schot gestopt door Vrolijk in de korte hoek) en Danny Roozendaal (inzet naast) waren niet gelukkig in de afronding.

Inmiddels had Jermain Heldoorn de licht geblesseerde Steve Promes vervangen en hij was het die met een fijne steekpass over links Danny Roozendaal wegstuurde in de 64e minuut, ook dit keer bleef hij koel voor keeper Vrolijk en de (3-0) was een feit.

'Kat in het bakkie' voor de rood-groenen, het bleef vanaf dat moment goed druk houden op de Merino's en via de zijkanten waren de 'wingers' Heldoorn en Jaap Jong telkenmale dreigend.

Een kwartier voor tijd slalomde Jaap Jong over rechts door de blauwe defensie, legde de bal keurig terug op de vrijstaande Niels v.d. Zaal, hij tikte beheerst de (4-0) binnen. Vlak voor tijd nog de 3e goal van Danny Roozendaal deze middag, na een prima demarrage dwars door het centrum tikte hij de (5-0) tegen de touwen, de terecht gekozen 'Man of the Match' van deze middag.

Toch was deze overwinning een echte teamprestatie, alle linies opereerden naar behoren. Weinig kansen weggevend en op de juiste momenten kunnen scoren, dan win je verdiend.

Volgende week echter weer een nieuwe wedstrijd, dan wordt in Hoorn Zwaluwen'30 bezocht. Voorlopig leidt Zuidvogels de dans in 1A...