17 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Knetsch, J.

Onbekend

Je kunt goed beginnen en goed beginnen...; de overtreffende trap is na 3 (!) minuten met 0-2 voor staan in de uitwedstrijd tegen Zwaluwen'30 in Hoorn. Dat "overkwam" Zuidvogels in de openingsfase van dit duel. Zwaluwen'30 kwam nog in de 1e helft terug tot 1-2, maar in de 2e helft gaven de Huizers hoegenaamd geen mogelijkheden meer weg en sloten af met een 1-4 overwinning.

De start van de bezoekers was overdonderend: al na 40 seconden lag de bal in het net achter keeper Joey Potveer. Een verre ingooi van Daryl Yngard, het doorkoppen van Tim Horsmeier en de perfecte aanname en afronding in 2-en van Steve Promes op 7 meter van de goal betekende de (0-1) voor Zuidvogels.

Zwaluwen'30 besefte nog niet goed dat het echt al achterstond, want twee minuten later werd er een corner geforceerd over rechts, Steve Promes had weer een mooie indraaier in de benen en Niels v.d. Zaal, slim naar de 1e paal gelopen, kopte tegendraads de (0-2) in de touwen.

Dat gaf het vertrouwen van de bezoekers een 'boost', maar betekende in het volgende kwartier wel dat de thuisploeg eindelijk wakker was geworden en een aantal tandjes bijzette om weer in de wedstrijd te komen. Zuidvogels hinkte wat op 2 gedachten, enigzins logisch na zo'n snel verkregen voorsprong en opereerde wat slordiger in de opbouw. Toch kreeg het nog een grote kans op de 0-3 in de 18e minuut, na een vloeiende aanval over rechts via de schijven Ricardo Tat en Michel de Wit, was het Niels v.d. Zaal die onzorgvuldig de voorzet van rechts afronndde en de 'killergoal' miste.

Zwaluwen'30 putte hier moed uit, kreeg in de 21e minuut al een goede mogelijkheid door slap verdedigen van het centrale verdedigingsblok, keeper Frank Mol pareerde de van dichtbij ingeschoten bal van Brian Sno. Deze waarschuwing was echter niet besteed aan Zuidvogels, 2 minuten later weer een grove dekkingsfout in de defensie van de bezoekers en Toufik Abubakari wist uiteindelijk met een kunstige omhaal de bal achter Frank Mol de krijgen (1-2).
Zuidvogels herwon de concentratie hierna en hield de Zwaluwen-aanval beter van het doel van Frank Mol af, waarna 6 minuten later in een identieke situatie als in de 1e minuut nu Ivo De Heus na een ingooi voor de neus van Potveer opdook, die wist met een snelle reflex de bal naast de duwen.
Een alleraardigste 1e helft van 2 ploegen die beiden wilden voetballen, de ruststand bleef ongewijzigd.

In de 2e helft startte Zwaluwen'30 nog fel, 1 minuut na rust werd een corner door Jelle Huitema net over gekopt. Vervolgens bleek wel dat Zuidvogels het spel meer in handen kon nemen, het bleef goed combineren waar mogelijk en de ruimte zoeken over de vleugels waar Jaap Jong dreigend was op rechts maar deze middag niet erg gelukkig en Steve Promes op links een prima partij op de mat legde.

Dat bleek wel in de 61e minuut, aangespeeld door Jaap Jong op rand strafschopgebied, koos hij slim voor de passeeractie in plaats van direct te schieten, de Zwaluwen-verdediger werd hierdoor verrast en tikte Promes aan binnen de lijnen, strafschop dus. Zelfverzekerd pakte hij zelf de bal en tegen een oude voetbalwet in benutte hij de penalty feilloos (1-3).

Dat was eigenlijk de genadeklap voor de thuisploeg, Zuidvogels wist de wedstrijd in het laatste half uur redelijk rustig uit te spelen en wist in de laatste minuut de score nog op te voeren tot (1-4), Tim Horsmeier wist met een fijne 'scoop' de ingevallen oud-Zwaluwen speler Jermain Heldoorn te vinden, schuin voor Potveer tikte hij de bal keurig in de verre hoek.

Een leuk duel in Hoorn deze middag, de jonge thuisploeg weerde zich kranig tegen een iets meer geroutineerd spelend Zuidvogels dat op beslissende momenten doelgerichter was en uiteindelijk verdiend won. Scheidsrechter Knetsch floot zonder kaarten dit sportieve duel na 90 minuten af.

Bekijk hier het filmpje wat gemaakt is door het Zouaven-webteam, speciaal voor Michel de Wit.

Volgende week zaterdag speelt Zuidvogels tegen het Utrechtse Montfoort zijn 4e duel, ditmaal op de Wolfskamer.