Assist: Steve Promes

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

24 september 2016 14:30

Metsemakers, R.

Het 4e duel op rij is door Zuidvogels wederom winnend afgesloten, na een 1-0 ruststand werd het bezoekende Montfoort op een 3-0 nederlaag getrakteerd. En dat was zeker niet geflatteerd te noemen, met iets meer zorgvuldigheid in de afronding had in de 2e helft een grotere marge op het scorebord gestaan.

Er groeit iets moois op de ‘Vogels-zijde’ van de Wolfskamer, dat mag na 4 duels wel voorzichtig geconcludeerd worden. Waar het vorig seizoen nog aan doelpunten ontbrak bij de Huizer ploeg, spreekt het huidige doelsaldo van 13 voor en 1 tegen inmiddels boekdelen.

Bij de thuisploeg moest voorafgaand aan het duel aanvoerder Ricardo Tat verstek laten gaan wegens een voetblessure, hij werd vervangen door Danny Roozendaal.

De openingsfase was bijna als vanouds voor de thuisploeg, voor Montfoort het goed en wel wist was het achtereenvolgens Danny Roozendaal na een verre ingooi van Daryl Yngard die zijn inzet van de lijn zag worden gehaald en Tim Horsmeiers kopbal na een voorzet van Michiel Foppen die net over ging. Dat was na 5 minuten voetbal…

Montfoort moest hier even van op adem komen en counterde vervolgens 2x venijnig over rechts via Miquel Ballo, keeper Frank Mol hoefde echter nog niet handelend op te treden.

Na 20 minuten opende de thuisploeg de score, een overtreding op Danny Roozendaal betekende een vrije trap op 19 meter schuin voor de goal van keeper Vianen: Ivo de Heus zette zich achter de bal en met een fraaie boog over de muur plofte de bal in de uiterste linkerhoek (1-0). Een bevrijdende treffer voor de Heus, na feitelijk ruim een jaar niet te hebben gespeeld, kon hij zijn specialiteit eindelijk weer eens tonen aan het Huizer publiek.

In de 29e minuut het enige memorabele wapenfeit van de bezoekers in de 1e helft: Bart Roelofs knalde een vrije trap over de handen van Frank Mol bovenop de deklat, de bal stuiterde over.

Het laatste kwartier voor rust was voor de thuisploeg, het creëerde nog een aantal mogelijkheden, maar wist vooralsnog niet door te drukken. De 1-0 stand bleef gehandhaafd.

Na de thee werd een aandringend Montfoort verwacht dat voor de gelijkmaker ging, niets was minder waar. Al in de 47e minuut een aanval over meerdere schijven van de thuisploeg, Danny Roozendaal opende over rechts op de vrijstaande Jaap Jong, die tikte in 1x door op de meegesprintte Ivo de Heus die op zijn beurt het overzicht behield en Steve Promes op links aanspeelde: zijn harde inzet vanaf 20 meter was doelman Vianen te machtig (2-0).

Een doelpunt op een uitgelezen moment, Montfoort werd op deze manier ‘de wind uit de zeilen genomen’ en hobbelde vanaf dat moment achter de feiten aan. Zuidvogels schakelde na deze goal nog een tandje bij en tikte Montfoort in deze fase somtijds van het welbekende kastje naar de muur..

Twaalf minuten later een actie van Steve Promes over links, na een geslaagde passeeractie behield hij de rust en met een gevoelvolle voorzet bereikte hij de doorgelopen Niels v.d. Zaal bij de 2e paal die koppend voor de (3-0) zorgde.
De wedstrijd was qua score feitelijk gespeeld, Montfoort probeerde nog wel aan te dringen maar verder dan wat afstandsschoten kwam de ploeg uit het Utrechtse niet. In de 69e minuut nog een penalty voor de thuisploeg na een overtreding op Danny Roozendaal in de ‘16’, Steve Promes’ inzet ging via de binnenkant van de paal weer het veld in…

In de laatste fase van dit duel had de Coto-equipe de score nog gemakkelijk uit kunnen bouwen, onzorgvuldigheid in de afronding verhinderde dat echter. Eindstand derhalve: 3-0

Conclusie: volwassen gespeeld, hoegenaamd geen kansen weggegeven en aanvallend naar behoren. Dan win je wedstrijden.

Volgende week speelt Zuidvogels in Leusden tegen Roda’46, aanvang: 15.00 uur.