Oppermachtig Zuidvogels wint van DTS Ede (2-0)

53'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

8 oktober 2016 15:00

Akkaya (Ferit), F.

Na de uitglijder vorige week bij Roda'46, was Zuidvogels erop gebrand om tegen DTS Ede een beter resultaat op het bord te krijgen. Dat lukte prima deze middag, na een 1-0 ruststand werd de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 gewonnen. Een stand die veel groter uit had kunnen vallen bij iets meer scherpte van de voorwaartsen van de thuisploeg.

Zuidvogels ging vanmiddag van start met Danny Roozendaal op rechtsvoor en de van een voetblessure teruggekeerde Ricardo Tat op het middenveld. Voor het overige stond iedereen op zijn vertrouwde positie, wat inhield dat van aquitte af Zuidvogels de blauw-witte verdediging onder druk zette. In het eerste kwartier leverde dat al 3 goede mogelijkheden op de openingstreffer op voor de rood-groenen, waarbij Ricardo Tat pech had met een knal van 25 meter die op de lat uiteen spatte.

Een verrassende counter van DTS Ede via Raymond van Nistelrooij had in de 8e minuut zomaar de 0-1 voor de Valleibewoners kunnen betekenen, maar Frank Mol redde bekwaam in de 1-tegen-1 met de Edese aanvaller. Dat was ook ongeveer het enige wapenfeit van de ploeg van Jeroen Spies in de 1e helft.
Danny Roozendaal werd op rechtsvoor vaak en goed gevonden door de middenvelders, de Edese linksback Edwin Aben beleefde een zware middag. In de 29e minuut was het weer Roozendaal die zich op rechts er langs wurmde en centraal de vrijstaande Michel de Wit vond, zijn schot met rechts ging jammerlijk over.

Zuidvogels bleef continue de aanval zoeken, DTS kwam in deze fase eigenlijk niet onder de druk uit. Goals vielen er echter nog niet, tot de 38e minuut: Michiel Foppen kreeg een afgeslagen bal uit een corner op 22 meter voor zijn voeten, schoot hard op de lat en de terugbotsende bal werd met een fraaie boog door de attent reagerende Niels v.d. Zaal over keeper Robin Franken gekopt (1-0). Een terechte beloning voor de aanvalslust van de thuisploeg.

Op slag van rust dé mogelijkheid om de score uit te bouwen, met een fraaie steekpass zette Ricardo Tat de actieve Niels v.d. Zaal centraal vrij voor keeper Franken, zijn schot met rechts ging centimeters langs de verkeerde kant van de paal naast. Een te magere 1-0 werd ook de ruststand op de Wolfskamer.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld als voor rust, Zuidvogels deelde de lakens uit op het veld en gaf DTS hoegenaamd geen kans om terug in de wedstrijd te komen. Technisch, tactisch en conditioneel zat het goed in elkaar bij de rood-groenen, wat direct duidelijk werd in de 46e minuut. Een vrije trap op 19 meter van de goal werd door Ivo de Heus op de onderkant van de lat geschoten, de inzet had een beter lot verdiend.
In de 53e minuut de dikverdiende (2-0), een doorgekopte bal van Man of the Match Tim Horsmeier, kwam via Danny Roozendaal terecht bij Ivo de Heus, de frele middenvelder omzeilde een DTS-verdediger en haalde van 18 meter hard en doeltreffend uit.

Het laatste half uur van de wedstrijd werd er aan beide zijden nog volop gewisseld, bij Zuidvogels traden Jermain Heldoorn, Jaap Jong en Hoessein Jabir nog in het strijdperk. Deze 3 aanvallers gooiden er bij tijd en wijle nog een aanvallend schepje bovenop, wat in de 75e minuut nog een levensgrote kans voor Jermain Heldoorn opleverde: na de keeper te zijn gepasseerd, verdween zijn inzet in het zijnet...

Met wat meer scherpte voorin had de Huizer ploeg veel meer afstand van deze opponent kunnen nemen, nu bleef de 2-0 op het bord staan en kon scheidsrechter Ferit Akkaya na 96 minuten voor het eindsignaal fluiten. Een verdiende overwinning voor de rood-groenen, daar was iedereen het na afloop wel over eens.
Volgende week speelt Zuidvogels in Soest tegen de groen-witten van VVZ'49, altijd een alleraardigste streekderby. Aanvang: 14.30 uur.