Stroef draaiend Zuidvogels wint toch (3-1)

Assist: Frank Mol

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

29 oktober 2016 14:30

Helder, B.B. van den

De laatste wedstrijd in de 1e periode was die tegen SVL-thuis, de mannen uit Langbroek betraden het veld als nummer 4 in de rangschikking. Ze maakten het de thuisploeg enorm lastig deze wedstrijd, maar konden uiteindelijk niet voorkomen dat de rood-groenen uit Huizen met 3-1 van het veld konden stappen. Al had een 2-2 vijf minuten voor tijd wel degelijk tot de mogelijkheden behoord...

Zuidvogels startte in de vertrouwde 4-3-3 opstelling, maar was in de eerste 20 minuten van de wedstrijd niet bij de les. In de wedstrijdbespreking was aangegeven dat SVL puur op de omschakeling zou gokken, dus positioneel goed 'staan' bij dreigende counters was het consigne vooraf door Fernandez Coto aan zijn mannen.

In de opbouw was Zuidvogels wat traag en combinerend wist het vaak niet de juiste kleur te vinden, wat SVL in de kaart speelde. Al na 5 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong, een corner van Zuidvogels werd uitverdedigd, een cruciaal duel op de '16' werd verloren door Ricardo Tat en binnen 5 seconden was het 3 tegen 1 voor de neus van Frank Mol, die was uiteindelijk kansloos op de inzet van spits Selcuk Albayrak (0-1).

Hierna een fase dat Zuidvogels zoekende was en SVL een aantal malen dreigend uitbrak over de vleugels, ass. scheidsrechter Bigot vlagde echter 2 maal voor buitenspel hetgeen ook overgenomen werd door arbiter v.d. Helder, ondanks luide afkeurende opmerkingen hierover door de Langbroeker fans aan de zijlijn.

Op het half uur kwam de thuisploeg toch langszij, een inworp werd prima verlengd door Tim Horsmeier en Danny Roozendaal was koppend paraat in de '16' en klopte keeper Merkens in de verre hoek (1-1). SVL was ook nog 1 maal dreigend via Willem Baaij, zijn inzet scheerde voorlangs het doel van Mol zonder door een aanvaller van de blauw-witten verlengd te kunnen worden.

In de 41e minuut een knappe aanval van de thuisploeg, een verre uittrap van keeper Mol werd verlengd door rechterspits Jaap Jong met het hoofd op de al doorgelopen Niels v.d. Zaal, zijn snaarstrakke voorzet met rechts werd simpel binnengetikt door Steve Promes tot in de touwen (2-1).

Na rust een apart gevecht, SVL voelde dat het nog lang niet geslagen was en Zuidvogels hinkte onwillekeurig teveel op 2 gedachten: vol voor de 3-1 gaan of consolideren. Hersenspinsels zijn nooit goed tijdens het voetbal, de thuisploeg vergat te voetballen en hield SVL in het zadel. 2x maal moest Mol al handelend optreden bij uitbraken van de blauw-witten en Tim Horsmeier wist Willem Baaij op het laatste moment te blokken bij zijn inzet op 5 meter van de goal.

Inmiddels was coach Coto al aan het wisselen geslagen, 2 verse frontspelers kwamen v.d. Zaal en Promes aflossen. Eén daarvan was good-old Jermain Heldoorn, hij had een prima invalbeurt als 'valse' centrumspits naast Hoessein Jabir.

De slotfase brak aan, SVL bleef dreigend op zoek naar de gelijkmaker en raakte zelfs de lat in de 85e minuut boven Frank Mol tijdens een scrimmage, de bal wilde er niet in.
Op het scheiden van de markt dan toch de (3-1) die dan aan de andere kant valt: een fantastische uittrap van Mol over 60 meter, een goed hierop anticiperende Jermain Heldoorn die zijn verdediger de hielen liet zien en diens lob van 20 meter over keeper Merkens was wonderschoon. Een cadeautje van deze stylist in het zaterdagvoetbal.
Grappig detail; het was de 1e keer in hun voetballoopbaan dat de Almeerder buurmannen Promes en Heldoorn in 1 duel beiden opeenvolgend scoorden voor hun ploeg.

Met 5 minuten extra tijd floot v.d. Helder af, SVL zonder punten van het veld. Het had er op basis van de 2e helft zeker 1 verdiend...
Volgende week speelt Zuidvogels in Woudenberg tegen de gelijknamige ploeg van coach van Wolfswinkel, aanvang: 14.30 uur.