5 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Rijn, L.F. van

Onbekend

Op bezoek bij middenmoter Woudenberg wist Zuidvogels vrij zakelijk de 3 punten mee naar Huizen terug te nemen. Vlak voor rust kwam het op 0-1 na een prima uitgespeelde aanval, na rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 0-2 en liet het na om in de slotfase naar een grotere overwinning uit te lopen. De sportieve wedstrijd eindigde in (0-2).

Woudenberg had tot op heden nog niet veel blijk gegeven het net makkelijk te kunnen vinden, met 6 goals in 8 wedstrijden was dat zonneklaar. En met koploper Zuidvogels op bezoek hanteerde het een voorspelbare speelwijze, namelijk de tegenstander opwachten en hopen op balverlies van de bezoekers om in de omschakeling vervolgens gevaarlijk te worden.

Zuidvogels op zijn beurt had hier rekening mee gehouden, het liet zich niet zomaar uit de tent lokken. Al het balbezit werd aan de rood-groenen gegund, dat hier geduldig mee omging. De bal werd in de ploeg gehouden en waar mogelijk werden met crossballen de flankspelers gezocht om gevaarlijk te worden via de zijkanten. Jaap Jong was dreigend over rechts met zijn rushes, maar had het eerste half uur weinig geluk in zijn voortzetting. Over links was Steve Promes gevaarlijk in combinatie met de opkomende Hidde van Erkel, wat in de 10e minuut al doelgevaar opleverde middels een inzet van spits Niels v.d. Zaal die net voorlangs ging.

V.d Zaal was sowieso opvallend aktief in deze wedstrijd, in het vervolg van de 1e helft scoorde hij nog een goal in buitenspelpositie en ging een kopbal van hem na een voorzet van Steve Promes in de 30e minuut voorlangs het doel van Daan Schennink.
Woudenberg beperkte zich tot wat speldeprikken richting het doel van Frank Mol en kreeg nog een kans op een goal na een vermakelijke escapade van diezelfde Mol: in de 40e minuut ving hij een verre terugspeelbal van Hidde van Erkel doodgemoedereerd in zijn stafschopgebied op, indirecte vrije trap voor de thuisploeg dus...
Mol posteerde zijn muur echter degelijk op 5 meter van de goal en de hard ingeschoten vrije trap van Kevin Bakker smoorde in een woud van benen, geen doelpunt dus.
Vier minuten later lieten de bezoekers zien hoe het wel moest: Jaap Jong ontdeed zich met een solo van zijn tegenstander op rechts en leverde een pracht voorzet bij de 1e paal af, waar de attent inlopende Niels v.d. Zaal fraai zijn hoofd tegen plantte (0-1). Een goal uit het welbekende boekje. Scheidsrechter van Rijn floot niet lang daarna af voor de rust.

Na rust was het voornamelijk Zuidvogels dat de bal in bezit had en er vaak ook iets goeds mee deed in voorwaartse richting. Woudenberg bleef volharden in het zoeken naar de doeltreffende counter, maar de Huizer ploeg had goed het oog op hun omschakeling. Dreigend gevaar van de geel-zwarten werd met name op het middenveld geneutraliseerd door de 'controleurs' Michel de Wit en Ricardo Tat dan wel over de zijkanten door de backs Daryl Yngard en Hidde van Erkel, echt doelgevaar voor Frank Mol ontstond er hoegenaamd niet.

Het balbezit leverde de bezoekers scoringsmogelijkheden op voor 2x Danny Roozendaal (beide schoten gestopt door Schennink) en Niels v.d. Zaal die net te laat was op een steekpass van Michel de Wit. Het was uiteindelijk wachten op de verdiende (0-2), die viel in de 73e minuut. Jaap Jong vond Niels v.d. Zaal op de rand van de '16', die vervolgens met een passeerbeweging schuin vrij voor de keeper kwam. Steve Promes stond er nog beter voor en tikte zijn breedtepass keurig tegen de touwen.

In de laatse fase mochten Ruud Jong en Jermain Heldoorn als invallers nog hun voetbalkwaliteiten tonen voor de rood-groenen, met name Heldoorn was in het oog springend: in de 81e minuut draaide hij zich kunstig vrij op de rand van het strafschopgebied en stond oog-in-oog met Daan Schennink, de keeper tikte zijn inzet tot corner. Vlak voor tijd nog een prachtige steekpass van Heldoorn op Danny Roozendaal, ook die vond de alert reagerende Schennink op zijn weg.

De vanmiddag prima fluitende arbiter van Rijn floot na 93 minuten voor het einde, Zuidvogels kon weer 3 punten aan zijn totaal toevoegen.
Volgende week ronde 10 in deze competitie, dan ontvangt Zuidvogels het Nieuwegeinse JSV. Aanvang van dat duel:14.30 uur.