61'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

12 november 2016 14:30

Ekelenburg, M. van

Met de goedheiligman weer in het land, heeft Zuidvogels deze zaterdag toch geen cadeautjes uitgedeeld tegen staartploeg JSV Nieuwegein. Zeer moeizaam opererend wist de thuisploeg na een 0-0 ruststand na rust toch 1x het net te vinden via Ricardo Tat en sloot derhalve af met de kleinst mogelijke zege (1-0). Wel positief was het houden van de 'nul' achterin, per slot van rekening begint daar alles mee in het voetbal.

Het was ook dit keer weer voorspeld en ook niet zo moeilijk om te raden: nummer laatst JSV plooide vanaf het begin naar achteren, gunde Zuidvogels de bal in de opbouw en stoorde pas rondom de middenlijn de voorwaarts gespeelde bal van de thuisploeg.
Zaak was dus als aanvallende partij om de ruimtes snel aan de zijkanten te zoeken en dat gebeurde niet op de manier zoals coach Fernandez Coto het had geeist van de rood-groenen.

Wat niet wil zeggen dat de Huizer ploeg geen kansen creerde in de 1e helft, het kwaliteitsverschil qua voetballend vermogen werd op sommige momenten wel zichtbaar. Maar doeltreffend afdrukken zat er niet echt in, daar was het aanvalsspel van de thuisploeg te 'doorzichtig' voor deze middag.
Michiel Foppen wist in de 14e minuut centraal Danny Roozendaal in de '16' vrij te spelen, zijn schot uit de heup ging echter ruim naast de goal van Pascal Florie.
Tien minuten later een echte scrimmage voor de JSV-goal, weer was het Foppen die hard uithaalde maar zijn schot kon nog geblokt worden door een verdediger, de terugspringende bal werd alsnog ingeschoten door Jaap Jong, maar keeper Florie stond op de goede plek en kon de schuiver stoppen.
JSV bleef in deze fase loeren op de counter, probeerde het spel ook waar mogelijk snel naar de Zuidvogels-helft te verplaatsen, maar was in de eindfase schotloos.
In de laatste 5 minuten voor de rust nog de meeste opwinding in dit duel, eerst was het Niels v.d. Zaal die de bal in de "sleep" meekreeg in de '16', schuin voor keeper Florie werd zijn inzet via de benen van de keeper tot corner verwerkt. En direkt daarna counterde JSV tot bij Frank Mol, Enzo Geene wist de bal echter niet tussen de palen te krijgen. Op slag van rust nog een fraaie mogelijkheid voor de bezoekers, een voorzet van links werd maar net voorlangs het doel van Frank Mol gekopt door Jonathan Mehrez.

Na de thee een wat meer geinspireerd spelend Zuidvogels, de zijkanten werden sneller ingespeeld en het gevaar kwam dan ook van de buitenspelers. Jaap Jong zag na een combinatie met Ricardo Tat zijn schot net voorlangs het doel van Florie zeilen en 'Nelis' v.d. Zaal zag een schot gestopt worden door de vanmiddag betrouwbaar keepende Pascal Florie.
Het duel naderde de 60 minuten en op dat moment kreeg middenvelder Ricardo Tat een doeltreffende ingeving, vanaf 27 meter kreeg hij net teveel ruimte van de JSV-verdediging om met rechts hard uit te kunnen halen, zijn zuivere afstandsschot verdween in de rechter winkelhaak boven de vergeefs uitvallend Florie (1-0).

JSV probeerde hierna het een en ander te forceren, Barry Zwezerijen ging centraal voorin spelen, niet nadat Wesley Vaes na een ongelukkige tackle op Ricardo Tat plotseling en geheel onverwacht het 'rood' kreeg voorgeschoteld van arbiter van Ekelenburg zodat JSV met 10 man verder moest.
Een kopbal van Ugur Tamer van de bezoekers ging over het doel van Frank Mol en de gehavende Michiel Foppen (een gapende hoofdwond na een kopduel werd bedekt met een tulband..) moest centraal nog het een en ander opknappen voor het doel van Frank Mol en deed dat met verve.

De 3 invallers aan Zuidvogels-zijde probeerden in de laatste 15 minuten voorin de score nog uit te bouwen, Jermain Heldoorn was daar in de 76e minuut het dichtste bij, zijn schuiver na een goede individuele actie ging rakelings voorlangs het doel van Florie naast.

Met de nodige moeite wist Zuidvogels de benauwde 1-0 na 90 minuten over de streep te trekken, JSV had goed tegenspel geboden maar moest zonder punten terug naar Nieuwegein.

Volgende week het bekerduel tegen de Vecht in Loenen a.d. Vecht om 14.30 uur, het eerstvolgende competitieduel voor de rood-groenen is die tegen AFC in Amsterdam op zaterdag 26 november, het afwijkende aanvangstijdstip daar is 14.45 uur.