26 november 2016 14:45

Scheidsrechter

Germs, M.L.

Onbekend

In Amsterdam leed Zuidvogels zijn 2e competitienederlaag van het seizoen, de rood-zwarten uit de hoofdstad hadden over 90 minuten meer overtuiging en passie in hun spel dan de bezoekers uit Huizen. Voor rust koesterde de thuisploeg al een 1-0 voorsprong, die na rust eenvoudig geconsolideerd kon worden. In de slotminuut bepaalde een discutabel gegeven penalty de 2-0 eindstand.

De Huizer ploeg had zich ingesteld op een offensief spelend AFC en dat kwam ook uit. Toch was het eerste kwartier qua mogelijkheden voor de bezoekers, Danny Roozendaal was in de 10e minuut niet zuiver genoeg in de afronding (schot over) en vijf minuten later werd een kopbal van hem gestopt door doelman Jort Berghuis.
Hierna volgde een sterk kwartier van AFC, hun snelle buitenspelers Michael Malmberg en Mauritsio Hellstone waren continue dreigend voorin en hadden nog geen geluk in de afronding van een 2-tal doelpogingen.
In de 23e minuut viel de (1-0) voor AFC, een in de '16' ingebrachte bal kon in meerdere instanties niet goed weggewerkt worden door de Huizer verdedigers, waarna Michael Malmberg bijna op de 5 meter de bal in een melee van spelers het laatste zetje voorbij keeper Frank Mol gaf.

De voorsprong gaf AFC meer zelfvertrouwen, het combineerde in fases dreigend naar voren en in de duels waren zij vaak de bovenliggende partij. Zuidvogels had veel moeite om in het spel te geraken, opvallend was het aanvallende onvermogen van het spitsentrio voorin. Tot aan de rust was AFC meer op de helft van Zuidvogels te vinden dan andersom, tot meerdere goals kwam het niet.

Na de thee was het Zuidvogels dat meer aandrong en ook dreigender was in hun aanvalspogingen: Michiel Foppen zag een hard schot gepareerd worden door de keeper en de grootste mogelijkheid op de gelijkmaker kreeg Niels v.d. Zaal in de 65e minuut na een goede voorzet van Steve Promes: zijn geplaatste maar te zachte kopbal naar de hoek werd simpel opgevangen door doelman Berghuis.
Zuidvogels ging meer en meer forceren, dirigeerde wat manschappen naar het aanvalsfront, wisselde nog een twee-tal spelers voor meer aanvallende dreiging (Jermain Heldoorn en Hoessein Jabir), maar duidelijk was dat de Amsterdammers vandaag de bovenliggende partij waren. Ze benutten de vrijgekomen ruimte achterin naar behoren en waren 2x dichtbij de 2-0. Schoten van Pepijn Veerman en Floris Dokkum misten echter zuiverheid en gingen over en naast het doel van Frank Mol.

De vanmiddag in blauw-wit gestoken Huizer equipe kreeg nog 1 mogelijkheid op de gelijkmaker, een vrije trap van Jaap Jong in de 82e minuut werd op 4 meter van de goal op een haar na gemist door een duikende Niels v.d. Zaal.

In de slotminuut kreeg AFC nog een goedkoop verkregen penalty, Dekkers werd in een 1-op-1 sprintduel licht getoucheerd door Daryl Yngard en duikelde de '16' in: arbiter Germs zag hier op afstand een penalty in en gaf tevens rood aan Yngard. Tom Dekkers benutte de penalty en bepaalde zodoende de eindstand op (2-0).

Een verdiende overwinning voor de rood-zwarten, Zuidvogels was vanmiddag niet overtuigend in de duels en liet zich aftroeven door de runner-up, die de achterstand op de Huizer ploeg hierdoor verkleinde tot 4 punten.
Volgende week speelt Zuidvogels een thuisduel tegen Geinoord uit Nieuwegein, aanvang: 14.30 uur.