58'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

4 februari 2017 14:30

Luinge, R.

Het was van tevoren gezegd, tegen de Merino's zou het op duelkracht aankomen. Met name op het middenveld moest de slag gewonnen worden. Voor rust lukte dat maar matig en werd de thee opgezocht met een 2-2 tussenstand, na rust waren de rood-groenen overtuigender en wisten met 3-4 de zege over de streep te trekken. Een goede teamprestatie.

Naarmate de competitie vordert, neemt de spanning toe. Dat geldt onderin, maar ook bovenaan de ranglijst. De Merino's en Zuidvogels bekleedden beide de 2e positie met een overbrugbare achterstand op de huidige koploper AFC uit Amsterdam. In dit onderlinge treffen kon er dus afstand van elkaar genomen worden, de Veenendalers dachten daar vooraf toch de meeste kans op te hebben gezien hun huidige vorm.
Zuidvogels worstelde wat met de eigen vorm net voor en na de winterstop, dus kwam naar Veenendaal in de wetenschap dat er eindelijk weer eens 3 punten binnengehaald moesten worden. Dat zou niet zonder slag of stoot gaan, dat was wel duidelijk.

De opening van het duel was spetterend, al na 1 minuut werd een duel op het middenveld gewonnen door Ricardo Tat die vervolgens met een 'vrije' boogbal zijn keeper Frank Mol aanspeelde. Mol was zich van deze terugspeelbal niet bewust en pakte het leder in de handen binnen de '16'...
Indirecte vrije trap besloot arbiter Luinge en vanaf 9 meter werd de bal breed gelegd op Omar Riani die zuiver raak knalde in de kruising (1-0).

Dat was niet het begin wat de Huizer ploeg zich van deze wedstrijd had voorgesteld, de volgende 5 minuten waren dan ook weifelend van de Coto-equipe. Na een kwartier was Zuidvogels deze tegenslag te boven en begon het zelf te voetballen. Het combineerde meer naar voren op de prima kunstgrasmat en creërde een aantal mogelijkheden via Niels v.d. Zaal en Danny Roozendaal die niet verzilverd konden worden.

Na 24 minuten kwam het op gelijke hoogte, een breedtebal op het middenveld werd opgepikt door Danny Roozendaal, een snelle 1-2 met Niels v.d. Zaal volgde waarna Roozendaal goed het oog had voor de op rechts vrijgekomen Jaap Jong. Jong ging nu eens voor de eigen actie en rondde fraai met rechts af in de linkerhoek, zijn eerste in deze competite (1-1).
Zuidvogels had in deze fase het spel beter in handen en drong de Merino's naar achteren middels goed combinatiespel via de flanken.Danny Roozendaal had geen geluk met een afstandsschot net over en knalde in de 31e minuut op de vuisten van Jeroen Vrolijk.
In de laatste vijf minuten voor rust nog de nodige sensatie aan beide kanten. Eerst was het de Merino's dat profiteerde van matig verdedigen van Zuidvogels in het rechter verdedigingsblok, het was Jurrien v.d. Horst die koppend de (2-1) in de touwen legde. En net toen iedereen aan de thee dacht, was het Steve Promes op links die zijn man passeerde en over de uitkomende keeper Jeroen Vrolijk duikelde in de '16', Luinge besloot tot een penalty en Niels v.d. Zaal bleef kalm en tikte de (2-2) binnen.

Na de lange rust bleef Daryl Yngard met hamstringklachten achter in de kleedkamer, Lorenzo Tat was zijn vervanger.

En Zuidvogels begon scherp aan de 2e fase, het bleef goed combineren naar voren toe. In de 48e minuut kwam het op voorsprong, Danny Roozendaal ging de 1-2 aan met Steve Promes, zijn lage voorzet vanaf de achterlijn werd onvoldoende beoordeeld door Jeroen Vrolijk en Michel de Wit tikte de doorslippende bal attent in de touwen (2-3).
Vijf minuten hierna viel zelfs de (2-4), weer werd een duel op het middenveld gewonnen door Rutger v.d. Pol, hij combineerde snel met Niels v.d. Zaal en kon in een lange ren op Jeroen Vrolijk afstormen. Zijn beheerste intikker was een bekroning voor zijn goede spel deze middag.
Zuidvogels had de wedstrijd gekanteld, maar was nog lang niet binnen. De Merino's bleef ook de aanval zoeken met kort combinatiespel op het middenveld en de steekpass naar de lopende mensen in de '16', ze waren daarin succesvol in de 58e minuut middels een treffer van Omar Riani (zijn 2e) na aangeven van Joop de Bruin (3-4).

Een spectaculair scoreverloop in deze wedstrijd, de voornamelijk 'Veense' toeschouwers kregen zeker waar voor hun geld. Met nog een half uur op de klok bleef de Merino's volharden in het aanvalsspel met lopende middenvelders en waren daarin nog een aantal keren gevaarlijk. Eén maal was Frank Mol aanvaller Anass Lahnine daarin te slim af door goed de speler naar buiten te dwingen bij diens solo actie.

De thuisploeg zag langzaam maar zeker het energieniveau uit de benen sijpelen en Zuidvogels wist met de nodige moeite de aanvallen van de blauwhemden uit de eigen '16' te houden. De klok tikte onverbiddelijk naar de 90 minuten, arbiter Luinge trok weinig tijd meer bij en floot af voor 'einde wedstrijd'.

Een moeizame maar wel verdiende 3-4 winst was het "loon" deze middag voor de mannen van Fernandez Coto, een prima opmaat voor de volgende wedstrijd tegen Zwaluwen'30 in Huizen aankomende zaterdag.