4 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Perk, E. van der

Onbekend

Ook dat moest nog eens gebeuren, de moeizame laatste weken van de rood-groenen werden zaterdag geprolongeerd met de 1e thuisnederlaag in deze competitie. In een stroperig duel wisten onze gevederde vrienden uit Hoorn uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind te trekken en zich met 3 punten rijker spekkoper te voelen. Voor Zuidvogels voelde deze nederlaag aan als 'volkomen onnodig', wat onverlet laat dat Zwaluwen'30 hiermee toch van harte gefeliciteerd werd na afloop.

Naar excuses zoeken voor deze nederlaag is goedkoop, ondanks dat er met een forse reeks andere basisspelers werd gestart. Het zat de Zuidvogels even niet mee qua bezetting, maar dat biedt te gelijker tijd ook kansen voor anderen.
Wouter v.d. Berg en Hoessein Jabir mochten nu vanaf minuut 1 starten en lieten beiden zien wel degelijk van toegevoegde waarde voor het team te kunnen zijn.

Zwaluwen'30 startte behoedzaam, met een verrassende keus voor Ivo Rottiné als aanvallende middenvelder, wellicht ingegeven door de afwijkende basiself van Zuidvogels.
Het 1e kwartier was voor de thuisploeg, de combinaties verliepen onwennig maar de bezoekers trokken zich op eigen helft terug en boden Zuidvogels ruimte om keeper Joey Potveer te testen.
De mooiste kans op een goal was voor Wouter v.d. Berg, deze 'reus' qua gestalte liet zien over een fabelachtig schot met links te beschikken, in de 11e minuut speelde hij zich vrij op ruim 20 meter van de goal en haalde verwoestend uit: zijn kogel werd magistraal uit de kruising getikt door keeper Potveer van Zwaluwen'30. Een 'wereldactie' van beide spelers.

Nadat Danny Roozendaal en Hoessein Jabir nog een 2-tal mogelijkheden tot scoren onbenut lieten, kroop Zwaluwen'30 in de 20e minuut wat uit de schulp. Een afstandsschot leek een simpele prooi te worden voor keeper Frank Mol, maar hij kwam daarbij ongelukkig op zijn linkerschouder terecht. Het verzoek om te wisselen kon nog niet worden gehonoreerd en 2 minuten later counterde Zwaluwen over rechts, de voorzet van Perry Vlasman werd uiteindelijk ingekopt door Yannick Kuipers, de geblesseerde en op dat moment feitelijk met 1 arm keepende Mol had geen verweer tegen deze inzet (0-1).
Drie minuten later viel de gelijkmaker, een prima combinatie door het midden opgezet door Michel de Wit, kwam uiteindelijk uit bij Steve Promes. Zijn inzet met links was keeper Potveer te machtig (1-1).
Zuidvogels creéerde hierna nog een aantal mogelijkheden, met name die van Niels v.d. Zaal in de 44e minuut viel op, maar door gebrek aan scherpte werd er niet gescoord.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Zuidvogels wat meer aanvallend maar redelijk schotloos en Zwaluwen'30 wat gokte op een omschakelmoment. Eén ervan vond plaats op een uur spelen, Ivo Rottiné en Jelle Huitema leken de buitenspelval te hebben ontlopen en het was Rottiné die scoorde met een lob over invaller doelman Joost Klaver, toch keurde arbiter v.d. Perk na overleg het doelpunt af vanwege hinderlijk 'off side' van diezelfde Rottiné...
Het was uitstel van executie voor Zuidvogels, een diepe bal in de 75e minuut tot in de '16' van de thuisploeg leek een eenvoudige vangbal te worden voor de uitgelopen doelman Klaver, maar die keerde geheel onverwacht terug op zijn doellijn. Rottiné wist op de achterlijn de bal nog mee te geven aan Kevin Tromp, die met een simpele schuiver diezelfde Klaver wist te verschalken (1-2).

In de laatste fase trachtte Zuidvogels met wat opportunistischer voetbal nog de gelijkmaker te forceren, behoudens wat schietkansen voor invaller Roy van Dijk en Michel de Wit wist Zwaluwen het hoofd koel te houden en de 3 punten over de streep te trekken.

Een nederlaag voor de Huizer ploeg, de achterstand op koploper AFC werd hierdoor vergroot tot 9 punten...; in theorie nog altijd overbrugbaar, maar dan moet er wel uit het welbekende andere vat worden getapt door de rood-groenen.
Volgende week weer een thuisduel, dan ontvangt Zuidvogels middenmoter Woudenberg uit de gelijknamige plaats.