Meer overtuigend Montfoort verslaat Zuidvogels (2-1)

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

18 februari 2017 14:30

Waveren, T. van

Je kunt 'willen winnen' en 'willen winnen'...

Montfoort en Zuidvogels hadden beide uitgesproken vanmiddag voor de belangrijke 3 punten te willen gaan, de thuisploeg als krappe middenmoter gaf meer blijk met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden daarvoor te willen en kunnen strijden en wist in de slotfase de partij uiteindelijk met 2-1 naar zich toe te trekken.

Op echt natuurgras ontspon zich vanaf minuut 1 een meer spannende dan goede wedstrijd. Direct werd duidelijk dat de 'Orange Machine' van Renato Dijksterhuis Zuidvogels vanmiddag met veel energie en duelkracht de 3 punten afhandig wilde maken. Het spel van de thuisploeg verliep zeker niet vloeiend, maar de wil om te willen winnen spatte er bij tijd en wijle wel vanaf. In deze fase van de competitie onontbeerlijk.
Met een overtal op het middenveld bestreden de oranje hemden de in het blauw-wit gestoken Huizer ploeg. En met name op het middenveld ging het nog wel eens mis in het overnemen van elkaars 'mannetje' bij 'de Zuid', al in minuut 2 moest keeper Frank Mol handelend optreden toen spits Dion Gerritsen vlak voor hem opdook: een katachtige redding van de doelman voorkwam een ultra-vroege goal van Montfoort.
De aanvalspogingen van Zuidvogels waren een stuk minder krachtig, Promes en Horsmeier vonden 2x keeper Robin Vianen op hun weg in de eerste 20 minuten.
In de 19e minuut kwam Montfoort op voorsprong, op rechts werd Michiel Foppen door Danny ter Hoeve op het verkeerde been gezet en was het voor Bart Roelofs niet meer moeilijk om keeper Frank Mol na 2 reddingen in de 3e fase te verschalken op 5 meter (1-0).

In de 23e minuut antwoordde Zuidvogels, na een passeeractie van Jaap Jong over rechts kwam de bal centraal bij de ingelopen Ricardo Tat, zijn inzet van 20 meter was onzuiver en ging naast.
Drie minuten later alsnog de gelijkmaker voor de Huizer ploeg, de vanmiddag overtuigend spelende Danny Roozendaal zette aan voor een solo tot in de '16' en werd volgens invallend arbiter Dam uit Waarland onreglementair gestuit door Nick Koppers. Strafschop derhalve, Niels v.d. Zaal meldde zich op 11 meter van doelman Vianen en schoot onberispelijk raak (1-1).
De partij was weer in evenwicht. Vlak voor rust was het toch weer Montfoort dat gevaarlijk doorkwam over rechts, Miquel Ballo had het vizier niet op scherp en knalde de bal naast.

Na rust wat omzettingen bij Zuidvogels, linksback Rutger v.d. Pol moest geblesseerd afhaken en werd vervangen door Jermain Heldoorn. Foppen en Tat werden naar 2 andere verdedigende posities geschoven. Het was echter Montfoort dat veel scherper uit de kleedkamer kwam dan de bezoekers en een kwartier lang Zuidvogels in de houdgreep hield. Met meer geluk dan wijsheid bleef de Huizer ploeg overeind, met hulp van keeper Mol die 2x redde op harde inzetten en scheidsrechter Dam die 2x affloot wegens geconstateerd buitenspel.

Hierna een fase dat Montfoort gas moest terugnemen, dergelijke inspanningen konden niet 90 minuten lang doorgezet worden. Zuidvogels kwam nu meer aan het voetballen toe, Jaap Jong kwam net niet goed uit voor de goal en tikte naast, een vrije trap van Danny Roozendaal ging ook naast de paal en Niels v.d. Zaal kon een voorzet van de opgekomen Tim Horsmeier in de 60e minuut niet tussen de palen krijgen.

Zuidvogels probeerde in de laatste fase het duel toch naar zich toe te trekken en kreeg via Danny Roozendaal nog een kans op de 1-2, zijn inzet werd echter op het laatst geblokt door Montfoort-verdediger Chris Resida. De klok gaf 85 minuten aan, toe een plotseling verstuurde diepe bal van Montfoort de Zuidvogels verdediging verraste, het opstuiterende leer leek een prooi voor de uit zijn doel gerende Frank Mol te worden, de hoog opspringende 'reus' Miquel Ballo kopte de bal echter over de handen van Mol in de uiterste linkerhoek (2-1), wat een explosie van vreugde ontketende bij de Montfoort-aanhang.

Twee minuten later had Jaap Jong van Zuidvogels de gelijkmaker op zijn schoen, na een 'slangenmens-actie' in de '16' schoot hij met links op de goal van Montfoort, zijn zeker lijkende doelpoging werd op het laatst nog met het hoofd getoucheerd door medespeler (!) Niels v.d. Zaal en de bal scheerde over het doel....

Met veel kunst, vliegwerk en passie wist de thuisploeg de voorsprong vast te houden en na 92 minuten floot dhr. Dam deze enerverende partij voetbal af. Montfoort won toch wel verdiend op basis van meer overtuiging dan de bezoekers, zij konden de 3 punten bijschrijven.
Komend weekend geen competitieverplichtingen voor Zuidvogels vanwege carnaval en voorjaarsvakantie, op zat. 4 maart wordt de competitie hervat met het inhaalduel thuis tegen Zwaluwen'30.