11 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Akkaya (Ferit), F.

Onbekend

De negatieve reeks na de winterstop zet onverminderd door bij Zuidvogels, ook vanmiddag kon het geen potten breken tegen middenmoter Woudenberg. Na een matige 1e helft die nog dubbelblank werd afgesloten, weigerde het na rust de openingstreffer op het bord te zetten. Woudenberg profiteerde uiteindelijk 2x van persoonlijke fouten van Zuidvogels en counterde rustig naar 0-2.

De 1e helft was nog enigszins het aankijken waard van de thuisploeg, een gegroepeerd verdedigend Woudenberg loerde op het omschakelmoment en Zuidvogels mocht het spel maken.
Het creëerde in de eerste 45 minuten een aantal kansen, Danny Roozendaal scoorde helaas in buitenspelpositie en prima kopbal van de sterk spelende Michiel Foppen ging maar net voorlangs en een 'kogel' van diezelfde Foppen na een afgeslagen bal trof geen doel omdat doelman Schennink op dat moment op de juiste plek stond.
Woudenberg zette hier niet erg veel tegenover, het leunde wat achteruit en wist sporadisch de '16' van Zuidvogels te bereiken, zonder echt gevaarlijk te worden.

Na rust kreeg de thuisploeg in 10 minuten tijd 3 grote mogelijkheden om de score te openen. Michel de Wit's inzet van 17 meter was te zwak, een keiharde knal 2 minuten later van de naar binnen gekomen Jaap Jong met links teisterde de onderkant van de lat en sprong het veld weer in en als laatste stond Hoessein Jabir aan het eind van een vloeiende aanval over rechts via Jaap Jong en Daryl Yngard, hij miste de strakke voorzet van laatstgenoemde, ook geen doelpunt derhalve.

Woudenberg voelde nu dat er wat te halen viel bij een dergelijk gemist "kansenfestival" van de thuisploeg, in de 61e minuut profiteerde het van een moeilijke inspeelbal van doelman Schaap op de in de dekking staande Michel Foppen, Kevin Bakker had toen geen moeite meer om deze fout af te straffen (0-1).

Zuidvogels bleek in de laatste fase niet meer in staat om voetballend nog een opening te creëeren naar voren toe, veel slordig balverlies in de opbouw was daar vaak debet aan. Het oogde erg inspiratieloos wat de rood-groenen hun supporters voorschotelden. En dat werd nog erger 3 minuten voor tijd, weer slordig balverlies op het middenveld en Woudenberg wist een 4 tegen 3 situatie keurig uit te spelen, Jurriaan Vissink haalde de trekker over voor de (0-2).

Een zeer teleurstellende middag voor de Coto-equipe, dat kon simpelweg geconcludeerd worden. Komende week de 'scherven' bij elkaar zoeken en dan volgt de uitwedstrijd tegen DTS in Ede, aanvang 15.00 uur.