87'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

18 maart 2017 15:00

Gommans, T.

Het wordt eentonig, maar Zuidvogels weet zich nog altijd niet te herpakken. Weer werd er verloren en nu bij DTS in Ede. De runner-up uit de Gelderse Vallei wist de 3e thuiszege op rij te realiseren, door grotendeels simpel af te wachten wanneer het bij Zuidvogels fout zou gaan. Voor rust werd dat nog enigzins gecamoufleerd door de stand (1-1), na rust werd dat een stuk duidelijker en met (4-1) werd er na 90 minuten geglunderd in de Edese blauw-witte kantine.

De basiself van de rood-groenen wordt per wedstrijd aangepast aan de op dat moment nog aanwezige 'sterkhouders'. Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, moet je roeien met de riemen die je nog hebt en die waren vanmiddag niet erg lang.
Desalniettemin stonden er toch weer 11 tussen de witte lijnen en daar begon DTS ook mee. En ook de 0-0 als beginstand was vertrouwd als altijd...

Na vier minuten spelen was de Zuidvogels-verdediging niet bij de les, in het linkerverdedigingsblok was men Mohamed Laokili even kwijt, de DTS-aanvaller kreeg vrij baan richting doelman Schaap, die wist zijn schuiver in de linkerhoek niet meer te keren (1-0). Dat is wat je noemt matig beginnen...
De bezoekers konden in de volgende 25 minuten enigzins het steven wenden richting het doel van keeper Robin Franken, met 2 kleine mogelijkheden tot scoren als resultaat: een schot van Steve Promes werd gekeerd door diezelfde Franken en een vrije trap van Promes in de 34e minuut werd door Hoessein Jabir over geschoten.

Rutger v.d. Pol, nu eens als rechtsback opererend, wist over de rechterflank voor aanvallend gevaar te zorgen met wat rushes naar binnen. Drie minuten voor rust leverde dat succes op, op het juiste moment lanceerde hij middenvelder Jermain Heldoorn, die bleef koel voor keeper Franken en scoorde beheerst de gelijkmaker (1-1), waarbij hij ook nog enigzins geblesseerd raakte aan zijn voet.

Na de thee een wat onrustig opererend Zuidvogels, het was duidelijk zichtbaar dat er per linie te weinig zekerheden in het spel van de rood-groenen verankerd waren. In de 48e minuut kwam dat wederom aan de oppervlakte: een hapererende buitenspelval en uiteindelijk kon Anouar Tmim de bal simpel in het lege doel schuiven (2-1). Hierna een fase dat Zuidvogels pogingen in het werk stelde om de gelijkmaker nogmaals te realiseren, verder dan een schot van Hidde van Erkel en een inzet van Jermain Heldoorn die gekeerd werd door doelman Franken kwam het echter niet.

Het was wachten op de volgende fout van de bezoekers, die kwam er in de 75e minuut: doelman Schaap weigerde een door hem zelf vrijgespeelde bal rücksichtlos naar voren te spelen, Mike Molenaar werd uiteindelijk op 5 meter van de goal ingespeeld en na vergeefse tackles van Michiel Foppen en Tim Horsmeier kon hij de bal als laatste over de doellijn tikken (3-1). Dat was zo ongeveer de genadeklap voor de Zuidvogels, de wedstrijd was gespeeld. Drie minuten voor tijd was het nogmaals Mike Molenaar die een overtal-situatie kon uitbuiten, hij schoof ook de (4-1) nog binnen.

Een kansloze middag, zeker na rust, voor de bezoekers uit Huizen. Hopelijk volgende week betere tijden voor de rood-groene brigade van Fernandez Coto, dan wacht het Leusdense Roda'46 op de Wolfskamer.