Zuidvogels boekt solide uitoverwinning (0-4)

83'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

1 april 2017 14:30

Lith, S.J.P.M. van

Het zat er vorige week al een beetje aan te komen, maar de vorm is stijgende bij de Zuidvogels; na een winterdip in de eerste maanden van 2017, is het voorjaarszonnetje qua resultaten vanaf half maart nu toch wel doorgebroken voor de Huizer equipe. In Langbroek werd het plaatselijke SVL na een 0-2 ruststand uiteindelijk met 0-4 resoluut aan de kant geschoven.
Een prima overwinning, waar niet al teveel op aan te merken was.

De thuisploeg uit Langbroek kampte vooraf met personele malheur, het miste een aantal bepalende spelers met name op het middenveld. Dat is voor een gemiddelde 1e klasse ploeg moeilijk op te vangen, Zuidvogels kon daar in de wintermaanden ook over mee praten…
De bezoekers uit Huizen daarentegen zagen hun ziekenboeg langzaam leeglopen en hadden vanmiddag de luxe van 5 wisselspelers op de bank en niet de minste. De kracht van een kwalitatief goed bezette bank, is vaak bepalend voor een aansprekend resultaat per wedstrijd.

De rood-groenen starten met dezelfde beginopstelling als vorige week en hadden voetballend al snel het juiste ritme te pakken. De combinaties verliepen vrij soepel, per linie stond (en bewoog) het goed. Niels v.d. Zaal was deze middag als centrumspits erg actief en kopte in de 11e minuut een voorzet van Steve Promes al voorlangs de goal van Geert-Willem Merkens. Jaap Jong had een minuut later een gevaarlijke doelpoging met links, waar Merkens nog een hand tegen kreeg.

In de 14e minuut had SVL echter op voorsprong moeten komen, een ondoordachte breedtebal van linksback Rutger v.d. Pol belandde in de voeten van Mehmet Kaya, zijn schot vanaf 15 meter ging echter over de goal van Jasper Schaap.

Dat was het moment voor de Zuid om orde op zaken te stellen, rechtsback Daryl Yngard werd prima ingespeeld door Tim Horsmeier, zijn actie over rechts werd afgerond met een voorzet in de ‘16’ van SVL, doelman Merkens kreeg er nog een hand tegen aan, maar de terugspringende bal werd attent door Niels v.d. Zaal in het doel getikt (0-1).

Negen minuten later profiteerde SVL bijna weer van een slordigheidje op het middenveld van Michel de Wit, Selcuk Albayrak stoomde het strafschopgebied binnen, maar de goed naar de bal kijkende doelman Jasper Schaap tikte de bal naar de zijkant weg, kans verkeken voor de thuisploeg.

Vanaf de 25e tot de 35e minuut was het Zuidvogels dat elkaar steeds beter begon te vinden in de frontlinie, de bal ging snel van speler naar speler en een 4-tal kansen werd in die fase helaas niet tot doelpunt gepromoveerd: Jaap Jong’s kopbal belandde op de lat, de rebound voor Niels v.d. Zaal werd door Merkens naast de goal getikt, Hidde van Erkel schoot een prima voorzet van Jaap Jong in de handen van Geert-Willem Merkens en als laatste werd een inzet van Steve Promes wederom door Merkens gestopt. Het was wachten op de 2e goal van Zuidvogels, die kwam uit een ‘dood’ moment in de 40e minuut: een indraaiende vrije trap van Steve Promes werd met veel gevoel door Niels v.d. Zaal over Merkens in de uiterste hoek gekopt (0-2).
Dit was tevens de ruststand.

Na rust was er eigenlijk nog maar 1 ploeg die voetbalde, dat waren de bezoekers uit Huizen. SVL werkte hard, maar miste het vernuft om het de Zuidvogels-verdediging erg lastig te maken. De aanvallen van de rood-groenen via de flanken waren gevaarlijk, Jaap Jong had 2x pech dat een opspringende bal net niet goed kon worden meegenomen voor een doelpoging, een inzet van Steve Promes in de korte hoek werd prima gered door keeper Merkens.
Op ruim een uur spelen viel de (0-3), een combinatie over rechts via Jaap Jong en Ricardo Tat werd uiteindelijk doeltreffend afgerond door weer Niels v.d. Zaal, zijn derde deze middag.
SVL geloofde het hierna wel, het speelde wat plichtmatig het duel naar het einde. Zuidvogels wisselde nog 3 spelers en 1 van hen zorgde met een prachtige sleepbeweging langs keeper Merkens in de 83e minuut voor de (0-4) eindstand: dat was good old Jermain Heldoorn.

Een goede overwinning voor Zuidvogels, aanvallend liet het vanmiddag zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Ook middenveld en verdediging opereerden solide, een prima teamprestatie derhalve.
Volgende week het streekduel tegen VVZ’49 uit Soest, aanvang: 14.30 uur.