75'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

6 mei 2017 14:30

Raven, P.

Theoretisch kon het nog voor de Zuidvogels: koploper AFC bijhalen in de laatse 2 wedstrijden. Weliswaar niet meer in eigen hand, want AFC had zelf nog 1 punt nodig voor deze 2 wedstrijden. Ze maakten het nog ongemeen spannend in de hoofdstad, maar 5 minuten voor tijd scoorde AFC de bevrijdende 2-2 tegen Woudenberg, het benodigde punt was dus binnen voor ze. Proficiat vanuit Huizen voor de terechte kampioen en veel succes in de Hoofdklasse!
Zuidvogels deed wat het moest doen en won in Nieuwegein van Geinoord met 0-4, na een 0-2 ruststand. Een redelijk geruststellende uitslag, met de naderende nacompetitie voor een eventuele promotie nog voor de boeg.

De wedstrijd tegen Geinoord was voor Zuidvogels nog wel degelijk van belang, de nacompetitie en met name de poule-indeling ervan wordt dit seizoen bepaald door de uiteindelijke stand op de ranglijst en dus stond de 2e plek in 1A op het spel.
De bezoekers uit Huizen begonnen direct aanvallend, al na 2 minuten was het Steve Promes uit een voorzet van Jaap Jong die met binnenkant voet de bal op de paal deed belanden naast keeper Gino de Ridder. Dat was de voorbode voor de openingstreffer, want 3 minuten later was het Tim Horsmeier die uit een aangesneden corner van Steve Promes simpel de (0-1) kon binnentikken.
Geinoord probeerde de bakens hierna te verzetten, maar kwam niet veel verder dan wat ongevaarlijk middenveld-spel zonder tot scoringsmogelijkheden te komen.

Zuidvogels zette nogmaals aan en uit een snelle aanval over links kon Steve Promes uiteindelijk Danny Roozendaal vinden voor de '16', met een snelle beweging ontdeed hij zich van zijn tegenstander en scoorde beheerst de (0-2) in de 19e minuut.
Geinoord werd vanaf de bank aangespoord meer aktiviteiten in voorwaartse richting te plegen, want op deze manier werd het Zuidvogels wel erg makkelijk gemaakt. De combinaties vanaf minuut 20 verliepen nu wat vloeiender voor de thuisploeg, ook omdat Zuidvogels door gebrekkige concentratie niet kort genoeg dekte op de middenvelders van Geinoord. Twee grote scoringsmogelijkheden ontstonden er voor de Nieuwegeiners: in de 28e minuut dreigde Jaey Daalhuizen de bal over de doellijn te tikken, maar in een ultieme poging wist Tim Horsmeier met een wereld-sliding hem van scoren af te houden. In de 38e minuut een nog grotere mogelijkheid voor de rood-witten, Dimitri Djollo ontsnapte aan de buitenspelval en alleen voor Frank Mol produceerde hij een lob die via de onderkant van de lat het veld weer instuiterde...; veel mooier kun je ze niet krijgen, werd er gemopperd aan Geinoord kant...

Scheidsrechter Pedro Raven floot exact na 45 minuten af, zonder blessuretijd. Rust 0-2 dus.

Na rust probeerde Geinoord nog de aansluitingstreffer te realiseren, maar verder dan een intik-mogelijkheid in de 53e minuut voor Djollo die verwerkt werd door Frank Mol, kwam het niet. In de 56e minuut was de wedstrijd eigenlijk wel over, Jaap Jong wist na een combinatie over meerdere schijven weer Danny Roozendaal te vinden en ook deze keer wist de centrumspits het net achter keeper de Ridder te vinden (0-3).
De wedstrijd kabbelde naar het einde, Geinoord zonder al teveel overtuiging met lange ballen van achteruit en Zuidvogels kon naar hartelust naar voren combineren. Eénmaal was Geinoord nog doelgevaarlijk, Djollo werd aangetikt door Michiel Foppen in de '16' en hij was het zelf die de 11-meter wilde verzilveren in de 70e minuut: Mol was echter de winnaar in dit duel, zijn inzet vanaf de stip met links tikte hij katachtig uit de hoek.
In de 76e minuut werd de stand naar (0-4) getild, Hidde van Erkel was attent op een afvallende bal uit de '16' van Geinoord en zijn schuiver verdween in de uiterste rechterhoek.

Wedstrijd gespeeld, Zuidvogels de broodnodige punten en Geinoord veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om het 1e klasseschap te behouden. We wensen onze Nieuwegeinse vrienden hierbij veel succes.

Volgende week het laatste duel in deze competitie, Zuidvogels ontvangt dan Volendam uit het gelijknamige dorp. Inzet is de 2e plaats in de eindrangschikking in 1A.
Aanvang: 14.30 uur