Zuidvogels 2 bekroont sterke wedstrijd met 0-2 overwinning!

HSV De Zuidvogels 2

Mannen, 2, Groep 1 05

27 augustus 2016 11:45

Eemdijk 2 – Zuidvogels 2 0-2

Afgelopen dinsdag werd er door een zwaar gehavend Zuidvogels 2 nog kansloos verloren van DOVO 2. De gele kaarten die vorig seizoen in de laatste nacompetitiewedstrijd tegen SV Huizen werden gepakt, waren goed voor een schorsing voor de eerste bekerwedstrijd tegen DOVO. Omdat wedstrijden tegen SV Huizen gemiddeld wel goed zijn voor wat kaartjes, miste Zuidvogels al drie belangrijke spelers. Tel daar nog wat lichte blessures en vakantiegangers bij op, waardoor Zuidvogels 2 tegen DOVO liefst zeven(!) eigen spelers miste.

Tegen Eemdijk was het elftal weer een stuk completer. Nico Ockhuijsen was net weer terug van vakantie, Koen Roozeboom mocht weer zijn eerste minuten maken na lang blessureleed en Stephan Campbell, Jaimy Haage en Roy van Dijk hadden hun schorsing uitgezeten. Ook Bilal Mahyo was gelukkig weer speelgerechtigd, waardoor Zuidvogels 2 nu echt voor het eerst kon testen waar het stond aan het begin van dit seizoen.
Eemdijk had op zijn beurt ruim gewonnen van Ijsselmeervogels 2 en nipt verloren van DOVO 2, dus Zuidvogels kon de borst natmaken.

Het begin van de wedstrijd was nog iets onwennig. Eemdijk probeerde met wat positiewisselingen en opkomende backs Zuidvogels aan het wankelen te brengen. Zuidvogels, met veel ervaring in de ploeg, had die tactiek echter snel door. Eemdijk werd aan de bal gelaten in hun verdediging, maar op het moment dat ze over de middenlijn kwamen werden ze goed vastgezet en kon Eemdijk nauwelijks gevaarlijk worden.
In balbezit wist Zuidvogels de eerste minuten echter weinig te brengen. Te snel werd de keuze voor een opportunistische bal naar voren gemaakt. Er zat weinig rust in het spel. Na een tiental minuten ging dit een stuk beter. Er werd beter gecombineerd, de rust werd behouden in balbezit en met veel lopende mensen werd het Eemdijk een stuk lastiger gemaakt. Er werden wat kansen gecreëerd, maar het net werd nog niet gevonden.
Net voor de drinkpauze was het dan wel raak voor Zuidvogels. Na geduldig rondspelen achterin zag Gerbert Gooijer dat Robbert Jansen de diepte zocht. Met een prachtige steekpass vanaf eigen helft werd Robbert in stelling gebracht, één op één met de keeper faalde hij niet en plaatste de bal keurig in de verre hoek.
Meteen daarna volgde de drinkpauze.

Na de drinkpauze ging Zuidvogels door waar het al een tijdje mee bezig was. Er werd verzorgd voetbal gespeeld, geduld werd bewaard en Eemdijk wist niet goed hoe het de lopende mensen van Zuidvogels moest afstoppen.
Zuidvogels kreeg een grote kans via Steven van der Vlist, die alleen af mocht gaan op de doelman. Die greep echter goed in.
Zo’n tien minuten voor de rust was het opnieuw raak voor Zuidvogels. Steven van der Vlist verloor de bal na een individuele actie, wist de bal na goed doorzetten weer te heroveren en kon richting het doel van de tegenstander. Onderweg passeerde hij nog een verdediger en legde de bal goed af op de meegelopen Robbert Jansen, die zo zijn tweede treffer van de middag kon aantekenen.
Vlak voor rust had Zuid zelfs op 0-3 moeten komen, maar de scheidsrechter vond het nodig om Eemdijk een handje te helpen door Zuidvogels een strafschop te onthouden. Robbert Jansen kon namelijk af op een leeg doel nadat de keeper de bal tegen hem aan had geschoten, maar werd met twee handen door de keeper tegengehouden en kon zo de bal niet over de doellijn werken.
Een 0-2 ruststand dus.

Zuidvogels begon met twee wijzigingen aan de tweede helft. Anouar Hammouti en Nico Ockhuijsen vervingen Jeffrey Sluis en Koen Roozeboom.
In die tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Eemdijk probeerde erdoorheen te komen maar had keer op keer geen succes, op een spaarzaam kansje en een gevaarlijke vrije trap na. Aan de andere kant kreeg Zuidvogels een paar goede kansen, maar miste het in de tweede helft de scherpte voor de goal. Zo kopte Gerbert Gooijer geheel vrijstaand over vanuit een corner, en draaide Anouar Hammouti zich een keer uitstekend vrij maar besloot hij nog een keer te draaien in plaats van uit te halen. In de laatste 20 minuten zag je dat het Zuidvogels vooral nog wat aan kracht en conditie ontbrak om de score verder uit te bouwen.

De wedstrijd eindigde met een 0-2 stand, maar als Zuidvogels iets zuiniger met de kansen om was gesprongen had de uitslag heel wat groter kunnen uitpakken.
Spelers en staf waren tevreden over het getoonde spel, nu hopen dat we dit in de komende wedstrijden ook kunnen laten zien!

De volgende wedstrijd in het bekertoernooi is aankomende dinsdagavond in Spakenburg tegen Ijsselmeervogels 2. Zaterdag 3 september begint Zuidvogels 2 de competitie met een uitwedstrijd tegen IJFC 2 in Ijsselstein. Aanvang van die wedstrijd is 11.30 uur. Hopelijk zien we u langs de lijn!