Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

3 september 2016 11:30

Aydemir, Y.

Zaterdag 3 september begon na een korte voorbereidingscampagne de competitie voor Zuidvogels 2. In IJsselstein wachtte IJFC 2, een ploeg die in hun eigen voorbereiding wat wisselende resultaten had behaald.

Door een lange file op weg naar IJsselstein moest de wedstrijd een tiental minuten later starten dan op de planning stond. Zuidvogels toonde aan dat het ondanks de wat warrige aanloop naar de wedstrijd wel scherp was, want binnen vijf minuten stond de 0-1 op het scorebord: na goed voorbereidend werk van Jaimy Haage werd Robbert Jansen ingespeeld. Die draaide handig weg bij zijn tegenstander en prikte de bal met zijn linkerbeen in de verre hoek. De keeper van IJFC ging niet helemaal vrijuit, maar daar maalde bij Zuidvogels niemand om.
Daarna brak er een periode aan die eigenlijk niet om aan te zien was. Zuidvogels liet IJFC het spel maken, IJFC kwam niet verder dan achterin rondtikken. In balbezit deed Zuidvogels erg weinig goed, veel ballen verdwenen over de achterlijn of in de voeten van de tegenstander.
Na ongeveer 20 minuten spelen viel uit het niets de gelijkmaker. Een hoge bal door het centrum van de verdediging leidde tot miscommunicatie tussen Bilal Mahyo en keeper Joost Klaver. Laatstgenoemde greep volledig mis, en de attent meegelopen linksbuiten van IJFC kon de bal in een leegstaand doel schuiven (1-1).
Zuidvogels rechtte de rug echter snel, want een kwartiertje later was de marge alweer twee. De 1-2 viel door een mooie lob van Wouter van der Berg, die diep werd gestuurd door Stephan Campbell en net iets eerder bij de bal was dan de keeper. De 1-3 werd gemaakt door Roy van Dijk, die een slecht weggewerkte bal na een schot van Wouter van der Berg van dichtbij kon binnentikken. Vooral de combinatie tussen Steven van der Vlist en Wouter van der Berg voorafgaand aan deze goal was mooi.
De resterende tien minuten van de eerste helft hadden daarna beter schriftelijk afgedaan kunnen worden, want daar gebeurde verder helemaal niets meer in.

In de tweede helft verwachtte Zuidvogels een IJFC dat hoger druk zou zetten. Bovendien voerde IJFC in de rust twee wissels door, wat toch de verwachting wekte dat ze vol op de aanval zouden gaan.
Maar de druk bleef uit, en Zuidvogels liep zelfs verder uit: een vrije trap vanaf de zijkant werd goed ingebracht door Steven van der Vlist en geheel vrijstaand binnengekopt door invaller Ronald Baas (1-4). De eerste goal in een Zuidvogels-shirt ooit voor de verdediger, die na zo’n twintig jaar bij SV Huizen er eindelijk achter was gekomen dat de buurvereniging eigenlijk veel leuker is.
Na deze goal ging IJFC iets meer vooruit voetballen, maar zonder overtuiging. Aan de andere kant kreeg Zuidvogels veel meer ruimte, en dus ook een handvol kansen. Maar deze waren helaas niet besteed aan voornamelijk Wouter van der Berg en Stephan Campbell. De score werd na een afgeslagen corner nog wel verder uitgebouwd door centrumverdediger Nico Ockhuijsen, die de bal op één meter van het doel op een presenteerblaadje kreeg van Wouter van der Berg (1-5).
Zuidvogels probeerde daarna de resterende twintig minuten rustig uit te voetballen, waar het aardig in slaagde. Pas in de laatste paar minuten werd Zuidvogels slordig, en daarvoor werd het ook meteen gestraft. Na een opening op rechts kwam de kleine rechtsbuiten van IJFC naar binnen en leverde een zwak schot af met zijn verkeerde been. Deze werd echter niet lekker verwerkt door Joost Klaver en viel zomaar binnen (2-5). Een ongelukkige wedstrijd voor Joost, in tegenstelling tot zijn uitstekende optreden tegen IJsselmeervogels afgelopen dinsdag.

Kort na de 2-5 vond de scheidsrechter het wel genoeg geweest en floot hij voor de laatste keer. De eerste drie punten zijn een feit!
Volgende week neemt Zuidvogels 2 het thuis op tegen Eemdijk 2, waar in de voorbereiding met 0-2 van werd gewonnen. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur, hopelijk tot dan!