Odysseus 91 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

24 september 2016 12:00

Emik, C.

Misschien wel de moeilijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Zo werd de wedstrijd van afgelopen zaterdag van tevoren omschreven door trainer James van Beurden. De studenten van Odysseus beleefden tot nu toe inderdaad niet een al te beste start van de competitie, waardoor onderschatting op de loer lag bij de mannen van Zuidvogels 2.
Er kon deze keer geen beroep gedaan worden op Anouar Hammouti en Bilal Mahyo, vanwege het trouwfeest van Anouar. Verder was Ronald Baas nog op vakantie en was Youp Schaap afwezig. Omdat ook de versterkingen vanuit het eerste op het laatste moment afgezegd moesten worden, had Zuidvogels een krappe selectie voor aanvang van de wedstrijd. Gelukkig was Gerbert Gooijer wel weer fit, hij startte vandaag centraal achterin. Jasper Schaap nam vandaag plaats onder de lat.

Binnen twee minuten na het eerste fluitsignaal kon er alweer opnieuw worden afgetrapt door de Zuidvogels. Een lange bal van Odysseus werd verkeerd ingeschat door Nico Ockhuijsen, die onder de bal doorging. Jasper Schaap twijfelde hierbij tussen uitkomen en blijven staan en koos uiteindelijk voor het laatste. De spits van Odysseus maakte handig gebruik van de gegeven kans en schoot de bal beheerst in de verre hoek, 0-1. Zuidvogels probeerde direct de rug te rechten en kreeg nog geen drie minuten na de 0-1 een levensgrote kans via Stephan Campbell. Na een goede combinatie kon hij alleen door op de keeper, met Roy van Dijk naast hem als afspeelmogelijkheid. Hij besloot zelf te schieten maar raakte de bal verkeerd, waardoor de keeper makkelijk kon ingrijpen.
Al snel na dit flitsende begin van de wedstrijd bleek dat Odysseus geen enkele intentie had om te voetballen vanmiddag. Zuidvogels voetbalde constant op de helft van de tegenstander en had misschien wel 80% balbezit. Odysseus groef zich in tot de rand van hun eigen zestien meter, waardoor het voor Zuidvogels moeilijk werd om de vrije ruimte te vinden. Tot aan de 20e minuut ging dit nog vrij aardig, waardoor Odysseus hier en daar een overtreding nodig had om het gevaar af te wenden. Er kwamen kansen via een vrije trap van Gerbert Gooijer en een volley van dichtbij van Robbert Jansen na een voorzet van Roy van Dijk.
Na die 20e minuut ging Zuidvogels slordiger voetballen en zakte het tempo enorm tot een onacceptabel niveau. Er werd weinig tot niets meer gedaan met het vele balbezit en te vaak gekozen voor de lange bal. Odysseus hield de rest van de eerste helft makkelijk stand, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 0-1 stand op het scorebord.

In de rust werd er een aantal omzettingen gedaan. Robbert Jansen zakte een linie terug, Gerbert Gooijer nam zijn plaats op het middenveld in. Steven v/d Vlist ging van het middenveld naar linksbuiten en Roy van Dijk ging vanaf linksbuiten naar het middenveld.
De omzettingen en de nieuwe afspraken die in de rust gemaakt werden, hadden hun uitwerking. Zuidvogels gooide het baltempo flink omhoog en stichtte een stuk meer gevaar. Na zo’n tien minuten werd Steven v/d Vlist met een mooie crosspass van achteruit vrijgespeeld door Robbert Jansen. De rechtsback van Odysseus trok aan de noodrem, met een vrije trap en een gele kaart als gevolg. Waar zijn eerdere poging in de eerste helft nog rakelings naast ging, krulde Gerbert Gooijer deze keer de bal vanaf 20 meter prachtig in de kruising, 1-1!
Zuid voelde dat het nu door moest drukken en hield het tempo hoog. Binnen vijf minuten was het weer raak: Wouter v/d Berg werd ingespeeld door Gerbert, draaide zich knap vrij en krulde de bal vanaf hoek strafschopgebied in de verre kruising, 2-1.
Het verzet van Odysseus leek gebroken, zeker toen het kort daarna alweer raak was. Uit een corner van Roy van Dijk was Wouter v/d Berg attent en schoot hij vanuit de stuit knap en hard raak bij de eerste paal, 3-1.
Binnen tien minuten was het een compleet andere wedstrijd geworden, en werd het een stuk makkelijker voetballen voor Zuidvogels, gezien Odysseus toch wat meer van de eigen helft af moest komen. Dat laatste gebeurde echter nog niet, Zuidvogels werd nog steeds aan de bal gelaten. Het baltempo ging hierop wel iets omlaag.
Zo’n twintig minuten voor het einde was de wedstrijd beslist. Wederom een crosspass van Robbert Jansen naar Steven v/d Vlist zorgde voor de tweede gele kaart van de rechtsback van Odysseus die weer aan de noodrem trok. Odysseus moest met tien man verder.
Zuidvogels kreeg hierdoor meer ruimte, waar het dankbaar gebruik van maakte. De score werd verder uitgebreid door twee goed uitgespeelde goals. De 4-1 viel na een goede steekpass van Stephan Campbell op Koen Roozeboom over de linkerkant. Hij zette strak voor, Wouter v/d Berg liep de bal beheerst binnen. De 5-1 werd gemaakt door Stephan Campbell, die vanaf rand 16 hard en zuiver binnenschoot na een mooie pass van Wouter v/d Berg.
Zuidvogels had de score nog verder kunnen uitbreiden, maar Roy van Dijk schoot na een prachtige combinatie helaas net niet ver genoeg in de hoek, waardoor de keeper van Odysseus nog knap redding kon brengen.

Bij een 5-1 stand klonk het eindsignaal. Twaalf punten uit vier wedstrijden, Zuidvogels kon tevreden zijn na een goede tweede helft. Volgende week zal het echter niet genoeg hebben aan één goede helft, maar zal het 90 minuten goed voetbal moeten laten zien op bezoek bij IJsselmeervogels 2. Die ploeg staat achter koploper Zuidvogels op de tweede plaats met tien punten uit vier wedstrijden. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur op Sportpark de Westmaat, we kunnen daar wederom uw steun goed gebruiken!