HSV De Zuidvogels 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

1 oktober 2016 15:00

Gefferie I, E.C.

Er stond zaterdag weer een topper op het programma. In Spakenburg nam Zuidvogels 2 het op tegen IJsselmeervogels 2, dat op twee punten van Zuidvogels de tweede plaats op de ranglijst bezette.
Het tweede kan de komende tijd niet beschikken over Robbert Jansen, die een maand lang vakantie viert in Zuid-Afrika. Verder waren Anouar Hammouti, Bilal Mahyo en Steven v/d Vlist niet beschikbaar. Jasper Schaap nam deze week wederom plaats onder de lat en Rutger v/d Pol mocht na een lange periode van afwezigheid bij het eerste weer minuten maken in het tweede.

In het begin van de wedstrijd had IJsselmeervogels de overhand. De eerste minuten leverden al direct drie corners op en er werd hoog druk gezet bij balbezit van Zuidvogels. Zuid had er moeite mee om onder de druk uit te voetballen. Na zo’n tien minuten en wat kleine kansjes voor IJsselmeervogels was het dan ook raak: knullig balverlies van Koen Roozeboom op eigen helft leidde tot een rush van de rechtsbuiten van IJsselmeervogels, die Jasper Schaap iets te ver voor zijn doel zag staan en de bal vanaf de vleugel over hem heen wipte, 1-0.
De vroege tegentreffer had Zuidvogels eventjes wakker geschud, want vanaf dat moment begon het iets beter te voetballen. Vooral over de rechterkant werd er wat beter gecombineerd. Er kwamen wat kleine schotkansen via Roy van Dijk, maar de keeper werd nog niet op de proef gesteld. Rond de 20e minuut een eerste uitgespeelde kans via Stephan Campbell, die na een goede combinatie over de rechterkant was doorgestoomd naar de spitspositie. Daar kreeg hij de bal op een presenteerblaadje van de goed spelende Rutger v/d Pol en schoot de bal beheerst en laag in de verre hoek, 1-1.
Lang kon Zuidvogels niet genieten van de gelijke stand. Een aanval over de linkerkant van IJsselmeervogels werd onreglementair afgestopt door Nico Ockhuijsen in het strafschopgebied met een penalty als resultaat. Deze werd feilloos binnengeschoten, Zuidvogels stond weer op achterstand.

Na de 2-1 werd er erg slordig gespeeld tot aan de rust. Zuidvogels creëerde weinig tot niets, en haalde met moeite de rust zonder extra tegentreffers.
In de rust werd er geprobeerd wat meer gevaar te stichten door wat omzettingen, maar de tweede helft bracht weinig goeds.
De eerste tien minuten leken nog veelbelovend, maar na de 3-1 van IJsselmeervogels via een snelle counter over de rechterkant was het duidelijk dat Zuidvogels vandaag niet bij machte was om het IJsselmeervogels lastig te maken. Zuid mocht zich gelukkig prijzen dat er nog een doelpunt onterecht werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, en stichtte verder zelf bijna geen gevaar.
Er werd afgefloten met een 3-1 eindstand op het bord. Een complete off-day voor Zuidvogels, dat na vijf speelronden op de derde plaats staat met 12 punten. Volgende week komt Breukelen 3 op bezoek, dat na vijf speelronden twee punten heeft behaald en daarmee op de één-na-laatste plaats staat. Maar zoals we dit weekend ook bij ons eerste elftal hebben kunnen zien, is dat geen garantie voor een goed resultaat en zal het tweede weer scherp voor de dag moeten komen. De wedstrijd van volgende week begint om 12.00 uur, hopelijk tot dan!