Breukelen fc 3

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

8 oktober 2016 12:00

Brinkman, J.A.

Met de nederlaag van vorige week nog in het achterhoofd maakte Zuidvogels zich op voor een op papier makkelijkere wedstrijd. Breukelen stond voorafgaand aan de confrontatie met Zuidvogels op de 13e plek en had slechts twee punten vergaard. Daar tegenover stond wel dat het liefst 13 keer had weten te scoren in vijf wedstrijden en dat het veel wedstrijden met slechts één doelpunt verschil had verloren. Zuidvogels moest er dus zeker niet te licht over denken.

Wederom had Zuidvogels wat personele ongemakken. Er waren blessures van Nico Ockhuijsen, Steven v/d Vlist en Bilal Mahyo, Mounir el Kaddari was ziek en Robbert Jansen vond zijn vakantie nog steeds belangrijker dan zijn voetbalteam. Gelukkig was er versterking in de persoon van Lorenzo Tat, die de plek van Nico Ockhuijsen in de verdediging innam. De personele ongemakken van Zuidvogels bleken uiteindelijk wel mee te vallen in vergelijking met Breukelen, dat slechts met een selectie van elf man (en een gemiddelde leeftijd van ver boven de 30) richting de Wolfskamer was afgereisd.

Snel na de aftrap werd al duidelijk dat Zuidvogels een maatje te groot was voor FC Breukelen vanmiddag. Zuidvogels had voetballend meer kwaliteit en was een stuk fitter. Het was dan ook niet lang wachten op de eerste goal; na zo’n 5-10 minuten sprintte Stephan Campbell vanaf het middenveld naar voren, dat werd gezien door Gerbert Gooijer. Hij gaf de bal keurig over de verdediging heen, Stephan wist het in twee instanties af te maken, 1-0.
Kort daarna een vergelijkbare situatie, nu was het Roy van Dijk die de diepte zocht. Wederom een prachtige bal van Gerbert Gooijer, waarna Roy het heel kundig afmaakte met een lob over de uitgekomen keeper heen, 2-0.
Na de 2-0 zakte Zuidvogels wat in qua tempo, was het iets minder scherp. Dat maakte dat de rest van de tweede helft vrij gezapig verliep en leek af te stevenen op een 2-0 ruststand. Stephan Campbell dacht daar echter anders over, en schoot na een korte solo vanaf zo’n twintig meter beheerst de 3-0 binnen in de linkeronderhoek. Sven van der Zaal moest in de eerste helft helaas nog geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Youp Schaap.

In de rust was trainer James van Beurden niet compleet tevreden. Iedereen wist dat er een gewonnen wedstrijd werd gespeeld, maar er mocht nog wel een tandje bij.

De tweede helft begon daarop weer een stuk scherper en Zuidvogels liep makkelijk uit.
De 4-0 viel na een bal die in de kluts binnen de 16 voor de voeten viel van Jeffrey Sluis. Hij maakte beheerst af. Daarna was het de beurt aan Lorenzo Tat, na een mooie rush vanuit het centrum van de verdediging. Hij ging de combinatie aan met Stephan Campbell, liep zelf door en kreeg de bal op een presenteerblaadje terug. Eenmaal in de 16-meter maakte hij keurig af, 5-0.
Na de 5-0 ging het hard, Breukelen had inmiddels opgegeven en gaf nog maar weinig tegenstand. Youp Schaap mocht de 6-0 maken na voorbereidend werk van Roy van Dijk, die zelf de bal veroverde op de helft van de tegenstander en na een combinatie met Jaimy Haage niet zelfzuchtig was voor de goal. Youp hoefde enkel nog de keeper te omspelen en de bal in de lege goal te schuiven en deed dat heel netjes. Invaller Stefan Koster mocht zijn doelpuntje meepikken na een mooie steekpass van Gerbert Gooijer, zijn vierde assist van de middag, en schoot de bal op zijn karakteristieke manier snoeihard tegen de touwen, 7-0.
Het slotakkoord was voor Youp Schaap. Na een veroverde bal op de rand 16-meter door Koen Roozeboom was Youp goed meegelopen. Koen was niet zelfzuchtig (of bang om te schieten) en legde simpel breed, Youp liep de bal in leeg doel binnen, 8-0.

De scheidsrechter rekende geen extra speeltijd op verzoek van het arme Breukelen, dat eigenlijk al wat eerder met de wedstrijd had willen stoppen. Zuidvogels deed prima zaken vanmiddag, vooral qua doelsaldo. Dat kan aan het einde van de rit nog best eens belangrijk blijken.
Na zes wedstrijden staat Zuidvogels met 15 punten op de derde plaats. IJsselmeervogels (puntje meer) en Geinoord (op doelsaldo) bezetten de eerste twee plekken.
Volgende week wordt er (net als het eerste elftal) afgereisd naar Soest, voor de wedstrijd tegen VVZ’49. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur. U kunt er dus een mooi middagje voetbal van maken en wat eerder afreizen naar Soest om zowel het tweede als het eerste te steunen!