HSV De Zuidvogels 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

15 oktober 2016 12:00

Schievink, R.

Zowel het eerste als het tweede moest zaterdag in Soest spelen bij VVZ’49. De teams staan in beide competities op vergelijkbare plekken; Zuidvogels 1 en 2 hebben op één wedstrijd na alles gewonnen en vinden zichzelf terug bij de bovenste drie, VVZ’49 1 en 2 hebben een moeizame competitiestart en staan vrijwel onderaan.

Zuidvogels 2 mocht als eerste aantreden. Rutger v/d Pol en Yannick Schaap versterkten de gelederen vanmiddag, Nico Ockhuijsen was weer terug van een blessure. Met Youp Schaap in de spits had Zuidvogels behoorlijk wat lengte voorin meegenomen.

De eerste helft was ondermaats van Zuidvogels’ kant. Het had wat moeite met het 4-4-2 systeem waarin VVZ’49 speelde. De Soestenarenprobeerden de opbouw van Zuidvogels door het centrum te verstoren, de zijkanten werden volledig vrijgelaten. Zuidvogels maakte hier minimaal gebruik van, speelde vrij slordig en in een te laag tempo. Er werd één grote kans gecreëerd via Stephan Campbell en Mounir el Kaddari, maar laatstgenoemde wist de keeper niet te passeren.

Halverwege de eerste helft moest Rutger v/d Pol geblesseerd het veld verlaten, Gerbert Gooijernam zijn plek in. Vanaf dat moment begon het heel even te draaien en werd VVZ’49 wat teruggedrongen op eigen helft. Tot echt grote kansen leidde dat niet. Aan de andere kant kreeg VVZ’49 ook niet echt grote kansen, ze waren het gevaarlijkst via een vrije trap die rakelings overzeilde.

Na zo’n 35 minuten kwam Zuidvogels plotseling op een 1-0 voorsprong. Een precieze voorzet vanaf rechts van Mounir el Kaddari werd door Youp Schaap keurig ingekopt in de korte hoek. Een voorsprong die niet geheel verdiend was gezien het spelbeeld.

De tweede helft was, na een donderspeech in de rust, het aanzien een stuk meer waard. Zuidvogels begon beter en sneller te combineren en gebruikte de zijkanten een stuk meer. Met Yannick Schaap in de spits had Zuidvogels wat lengte ingeleverd voor een snel aanspeelpunt, waar VVZ’49 wat meer moeite mee had. Het duurde eventjes voordat Zuidvogels tot uitgespeelde kansen kwam, de laatste pass/voorzet miste vaak net wat precisie.

Na zo’n tien à vijftien minuten spelen was daar de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Een vlotte aanval werd vanaf links verplaatst via Stephan Campbell en GerbertGooijer naar de rechterkant, waar Mounir el Kaddari zijn actie in de zestien meter inzette. Hij werd nogal lomp onderuit geschoffeld, de scheidsrechter gaf een terechte strafschop. Roy van Dijk benutte deze feilloos, het stond 2-0.

Hierna volgde een fase waarin VVZ’49 nog iets wilde forceren en erg veel ruimte achterin liet. Zuidvogels bleef goed combineren en maakte dankbaar gebruik van deze ruimte, wat tot enkele grote kansen leidde. De eerste was voor Mounir el Kaddari, die na een prachtige combinatie met Roy van Dijk en Koen Roozeboom de bal op 8 meter van de goal voor het intikken had. Hij mikte echter net langs de verkeerde kant van de paal. Een kopbal van Yannick Schaap na een goede voorzet van Mounir werd daarna helaas net tot corner verwerkt door de meegesprongen verdediger, en hetzelfde gold voor een uiterste krachtsinspanning van invaller Stefan Koster na een strakke voorzet vanaf rechts van Stephan Campbell.

De score had inmiddels dus al flink hoger moeten zijn, maar het ontbrak Zuidvogels aan scherpte voor de goal. De 3-0 kwam uiteindelijk toch, in de laatste minuten van de wedstrijd. Een afgeslagen bal werd op rand zestien teruggelegd door Stephan Campbell, en prachtig met binnenkant voet in de kruising geplaatst door Gerbert Gooijer.

Kort daarna vond de scheidsrechter het mooi geweest, Zuidvogels 2 kon weer drie punten bijschrijven en staat na 7 speelronden op de 2eplek met 18 punten.

Gelukkig won na onze wedstrijd ook het eerste met 2-3, waardoor Zuidvogels met de volle buit uit Soest kon vertrekken. Alle goals, kansen en acties zijn ook deze week weer vastgelegd door Rene van Dijk.  Bekijk hier de foto's

Volgende week zijn wij vrij, de week daarop staat de thuiswedstrijd tegen Loosdrecht 2 op het programma. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur, we zien u hopelijk weer langs de lijn!