Loosdrecht 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

29 oktober 2016 12:00

Hout, J. van der

Na een weekje rust, omdat Zuidvogels 2 geen bekerverplichtingen had, werd de competitie zaterdag weer voortgezet met een thuiswedstrijd tegen Loosdrecht 2.
Loosdrecht vond zichzelf terug op een keurige vijfde plek van de ranglijst, op vier punten achterstand van Zuidvogels.
Zuid kon met een brede selectie naar de wedstrijd toewerken: Robbert Jansen was weer terug van een lange vakantie en Steven v/d Vlist was weer terug van een blessure. Jeffrey Sluis, Anouar Hammouti en Bilal Mahyo waren helaas nog niet fit voor deze wedstrijd.

De wedstrijd begon met een groot overwicht voor Zuidvogels. Het was goed voorbereid op het feit dat Loosdrecht 4-4-2 speelde en had verdedigend de zaakjes goed op orde. In balbezit begon Zuid ook sterk, met veel ruimte aan de zijkanten en spelverdeler Gerbert Gooijer die het tempo bepaalde. Het overwicht van Zuidvogels leidde vooral tot veel corners, waarbij Mounir el Kaddari en Ronald Baas gevaarlijk konden worden middels een schot een kopbal.
Na zo’n tien minuten ging de wedstrijd iets meer gelijk op en probeerde Loosdrecht ook wat gevaar te stichten via hun snelle linkermiddenvelder.
Na 20 minuten was er de eerste echt grote kans voor Zuidvogels. Een goede actie over links van Koen Roozeboom eindigde in een voorzet die bij de eerste paal in de voeten van Mounir el Kaddari belandde. Hij draaide simpel weg bij zijn tegenstander, zag Roy van Dijk vrijstaan op de rand 16 en legde panklaar neer. Roy schoot hard en zuiver raak, 1-0!
Na deze treffer werd Zuidvogels iets slordiger. Het zocht te snel naar de mooie eindpass die vaak niet aankwam, waardoor het Loosdrecht de kans gaf om meer in de wedstrijd te komen. Loosdrecht begon ook wat meer fysiek te voetballen, waarbij het soms het randje opzocht. Zo werd Stephan Campbell van achter afgezaagd bij de cornervlag, maar de scheidsrechter zag er vanaf zo’n 60 meter afstand geen overtreding in. Stephan kon gelukkig gewoon door.
Na een half uur spelen moest Mounir el Kaddari het veld helaas wel geblesseerd verlaten, hij werd vervangen door Steven v/d Vlist. In de rest van de eerste helft kreeg Loosdrecht nog één goede kans via hun spits, maar gelukkig koos hij ervoor om de bal af te leggen in plaats van zelf te schieten en kon Koen Roozeboom de bal voor leeg doel wegwerken.

De tweede helft werd begonnen met Robbert Jansen op de plaats van Jaimy Haage. Zuidvogels kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg direct een goede kans via Stephan Campbell. Zijn schot vanaf rand 16 ging helaas recht op de keeper af, die simpel redding kon brengen. Twee minuten later volgde een uitbraak over links met Steven v/d Vlist. Hij liep net te lang door, waardoor hij vervelend in aanraking kwam met de uitgekomen keeper van Loosdrecht. Ook hij moest vervangen worden, Stefan Koster nam zijn plaats over.
Zuidvogels had in deze fase Loosdrecht in de tang en kreeg weer niet veel later een goede mogelijkheid via Roy van Dijk. Zijn afstandsschot werd prima gekeerd door de keeper. Uit de daaropvolgende corner viel de mooiste goal van de competitie voor Zuidvogels tot nu toe. Roy van Dijk bracht de hoekschop strak op de rand van de 16, waar Gerbert Gooijer zich geen moment bedacht en de bal uit de lucht in de linkerbovenhoek volleerde, 2-0!
Na deze prachtige goal kreeg Zuidvogels wat meer ruimte, Loosdrecht ging wat opportunistischer voetballen. Zuidvogels kreeg na een individuele actie van Yannick Schaap een grote kans op 3-0, maar zijn lob werd door de uitstekend spelende keeper van Loosdrecht doorzien. Na nog een paar goede mogelijkheden voor Zuidvogels werd de wedstrijd een stuk grimmiger. Er werden van beide kanten wat stevige overtredingen gemaakt, maar de scheidsrechter wilde de wedstrijd graag eindigen zonder kaarten en trad maar weinig op. Dit leidde tot wat kleine opstootjes, waar vooral de ingevallen nummer 2 van Loosdrecht veel bij betrokken was. Loosdrecht kreeg in deze fase nog een grote kans via hun nummer 9, maar Roy van Dijk kon op de doellijn redding brengen.
Na ruim 90 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en kon Zuidvogels weer drie dik verdiende punten bijschrijven.

Na 8 speelronden staat Zuidvogels met 21 punten nog steeds op één puntje van koploper IJsselmeervogels 2. Geinoord staat op de derde plek met 17 punten.
Volgende week neemt Zuidvogels het om 12.30 uur op tegen en in Woudenberg. Hopelijk zien we u dan weer langs de lijn en wordt het net zo’n succesvol weekend voor Zuidvogels als twee weken geleden bij VVZ’49!