Matige eerste helft nekt Zuidvogels 2 tegen Woudenberg

HSV De Zuidvogels 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

5 november 2016 12:30

Vink, M.A.

Zaterdag heeft Zuidvogels 2 voor de tweede maal dit seizoen puntverlies geleden. In en tegen Woudenberg werd het 2-4.

Met een redelijk complete selectie werd er afgereisd naar Woudenberg. Bilal Mahyo en Anouar Hammouti waren gelukkig weer beschikbaar, en Wouter van den Berg was voldoende hersteld van zijn blessure van vorige week om te starten. Youp Schaap en Steven v/d Vlist waren nog niet fit genoeg.

Het eerste kwartier van de eerste helft was Zuidvogels heer en meester. Woudenberg groef zich behoorlijk in, Zuidvogels had verreweg het meeste balbezit en was voetballend ook de betere ploeg. Woudenberg hield de ruimtes achterin echter erg klein, waardoor het voor Zuid moeilijk was tot uitgespeelde kansen te komen. Woudenberg loerde op de counter, en was hier ook erg gevaarlijk mee. De eerste counter van Woudenberg leidde dan ook meteen tot een goede kans: de linkerspits werd na een goede passeerbeweging onderuit getikt binnen het strafschopgebied, met een penalty als resultaat. Gelukkig voor Zuidvogels werd deze via de lat overgeschoten, maar het had een goede waarschuwing moeten zijn om bij die counters wat scherper te blijven. Na de strafschop zakte Zuidvogels echter compleet in. Het balbezit bleef voor het grootste deel wel voor de rood-groenen, maar door een veel te laag tempo en slechte veldbezetting kon Zuidvogels zelden echt gevaarlijk worden. Aan de andere kant counterde Woudenberg er lustig op los. Een diepe bal op links werd door de goed uitgekomen Jasper Schaap compleet verkeerd geraakt, waarna de bal vanaf zo’n 30 meter mooi door een speler van Woudenberg in het lege doel werd gelepeld, 1-0. Zo’n 15 minuten daarna een vergelijkbare situatie, vanaf de rechterkant van Woudenberg kwam een mooie hoge steekbal op de linkerspits, de ver uitgekomen Jasper Schaap werd omspeeld en Sven van der Zaal kwam net te laat om de 2-0 te voorkomen. Zuidvogels mocht in de handjes knijpen dat het met deze stand kon gaan rusten, want Woudenberg miste vlak voor het rustsignaal nog een levensgrote kans op de 3-0. Voor leeg doel werd de bal naast geschoven. Zuidvogels kon in de hele eerste helft slechts één grote kans noteren, maar helaas was de lob van Stephan Campbell na een goede steekbal van Gerbert Gooijer net te hard en te hoog.

In de tweede helft was een ander Zuidvogels te zien. Positioneel stond het stukken beter, met Robbert Jansen die naar de spitspositie was doorgeschoven en Wouter van den Berg die vanaf de rechterkant kwam. Invaller Rutger van de Pol legde behoorlijk wat energie in de wedstrijd. Het tempo werd wat opgeschroefd, en Woudenberg kwam er nu echt niet meer aan te pas. Er volgden genoeg kansen voor Zuidvogels via Robbert Jansen, Wouter van den Berg en Jeffrey Sluis, maar de bal wilde er maar niet in. Robbert stuitte na een prachtige actie op de doelman en had daarna wellicht een strafschop verdiend, Jeffrey zag een afstandsschot via de onderkant van de lat weer het veld in stuiteren. Wouter van den Berg had een paar gevaarlijke schoten vanaf rechts, maar miste net de precisie of vond de keeper op zijn weg. Uit een aantal corners konden wederom Robbert Jansen en Gerbert Gooijer gevaarlijk worden, maar zij kopten geheel vrijstaand net niet zuiver genoeg. Werd Woudenberg in de tweede helft dan helemaal niet gevaarlijk? Zeker wel, maar Jasper Schaap keepte een uitstekende tweede helft en wist enkele goede mogelijkheden van de gastheren knap te keren.

Bij een van de vele corners van Zuidvogels liep Stefan Koster plotseling een vervelende blessure op. Uit het niets lag hij kermend op de grond en greep naar zijn onderbeen, de brancard moest er zelfs aan te pas komen. Later bleek dat hij een gescheurde kuitspier heeft, hij is dus een tijd uit de roulatie. De man van de brancard vond zijn weekend overigens belangrijker dan Stefan, op zijn dooie gemakje kwam ie aanlopen na zo’n tien minuten wachten.

Anouar Hammouti verving Stefan in de spits, en vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. De 2-1 werd gescoord na een mooie aanval via Anouar en Rutger van de Pol. Laatstgenoemde gaf strak voor, Robbert Jansen rondde keurig af. Kort daarna was het alweer 2-2, na een treffer van Wouter van den Berg op aangeven van Anouar Hammouti. Zuidvogels leek helemaal terug in de wedstrijd en wilde maar wat graag doordrukken voor de winnende in deze enerverende slotfase, maar kreeg het deksel lelijk op de neus.

De eerste aanval na de 2-2 van Woudenberg was namelijk direct weer raak. De net geblesseerd geraakte Rutger van de Pol werd over rechts logischerwijs simpel afgeschud bij een diepe bal, de aanvaller van Woudenberg rondde kundig af. Zuidvogels was compleet leeg, en in de laatste minuten werd het ook nog 4-2 na weer een goede counter van Woudenberg. Na acht minuten blessuretijd vond de goed leidende scheidsrechter het wel genoeg, en floot hij voor de laatste maal.

Al met al een redelijk verdiende overwinning voor Woudenberg. Voetballend waren ze een stuk minder dan Zuidvogels, maar ze maakten goed gebruik van de ruimte die Zuidvogels hen bood. Op basis van de tweede helft had Zuidvogels wellicht meer verdiend, maar de eerste helft was volledig voor Woudenberg. Aan Zuidvogels de taak om de rug weer te rechten en er volgende week weer te staan als JSV Nieuwegein op bezoek komt. Deze ploeg staat op een keurige vierde plek, op vier punten van Zuid. De wedstrijd zal aanvangen om 12.00 uur, hopelijk zien we u dan weer langs de lijn!