JSV Nieuwegein 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

12 november 2016 12:00

Bazzahi, S.

Door de zure nederlaag van vorige week tegen Woudenberg werd het belang van de wedstrijd deze zaterdag tegen JSV Nieuwegein extra groot. De gasten stonden voorafgaand aan de wedstrijd op een keurige vierde plek, op drie punten van de mannen van het tweede. Een tweede verliespartij op rij kon het tweede zich niet veroorloven, en daar was iedereen zich ook goed van bewust.

De eerste tien minuten was Zuidvogels niet scherp genoeg. JSV had voornamelijk de bal, wat Zuidvogels op zich wel prima vond, maar mocht ook op de helft van Zuidvogels teveel combineren. Een tegendoelpunt lag op de loer, en na tien minuten voetballen was dit kwaad ook geschied. Een mooie combinatie door het centrum werd binnen de zestien keurig afgerond door de spits van JSV.

Het leek wel of Zuidvogels dit tegendoelpunt nodig had, want vanaf dat moment kwam Zuidvogels een stuk scherper voor de dag. Het baltempo ging omhoog en er werd nu op de goede momenten druk uitgeoefend op de tegenstander. Het duurde dan ook niet lang totdat de gelijkmaker viel; een goede actie van Stephan Campbell over de rechterkant eindigde in een lage voorzet die door een speler van JSV keurig in de eigen kruising gewerkt werd, 1-1!

Zuidvogels had de touwtjes nu wat meer in handen, ondanks dat JSV nog aardig wat balbezit had. Er kwamen kleine kansen via een voorzet vanaf rechts die gemist werd door Roy van Dijk, en een korte corner die bij de eerste paal werd geblokt na een inzet van Gerbert Gooijer. Zo’n tien minuten daarna kwam de grootste kans van de eerste helft, na een prachtige aanval over meerdere schijven. Stephan Campbell werd diep gestuurd, legde keurig breed op Yannick Schaap (het broertje van), maar die zag zijn inzet één op één met de keeper nog net gered worden. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Zuidvogels nog goed weg na een aanval van JSV, die eindigde in een scrimmage voor het doel van Joost Klaver. Roy van Dijk was hierbij gelukkig een goede sta-in-de-weg, hij blokkeerde tot twee keer toe een schot en kon de bal veilig wegwerken.

In de tweede helft vervingen Jeffrey Sluis en BilalMahyo de geblesseerde Sven van der Zaal en Yannick Schaap, die verplichtingen had bij zijn eigen team.

Robbert Jansen ging in de spits voetballen, Roy van Dijk nam zijn plek op het middenveld over.

Zuidvogels deed er een schepje bovenop in de tweede helft. Direct vanaf de aftrap kwam er een kans voor Roy van Dijk na een diepe bal van Gerbert Gooijer, maar zijn volley met links werd gered door de keeper. JSV bood ook in het tweede bedrijf goed tegenstand. Dit maakte de tweede helft tot een mooi schouwspel, waarbij ook de fysieke duels niet geschuwd werden.

Er volgden kansen voor Zuidvogels uit een corner, waarbij Nico Ockhuijsen na een aantal gewonnen kopduels in de scrimmage net geen geluk had. Kort daarna een levensgrote kans voor Robbert Jansen, die op vijf meter van de goal eerst de doelman op zijn weg vond, en in de rebound de bal voor leeg doel naast schoof.

Zuidvogels bleef doordrukken, op zoek naar die belangrijke drie punten.

Zo’n twintig minuten voor het einde kreeg het loon naar werken. Een overtreding in het strafschopgebied van JSV werd terecht bestraft, Roy van Dijk schoot de strafschop koeltjes binnen, 2-1!

JSV moest nu nog wat meer druk zetten, wat ruimte bood aan Zuidvogels. Van deze ruimte werd direct geprofiteerd door Stephan Campbell, die vanaf links goed naar binnen trok en vanaf rand strafschopgebied vernietigend uithaalde in de korte hoek. Met een 3-1 voorsprong en nog tien minuten te gaan leek de wedstrijd gespeeld, maar JSV zette alles op alles om nog iets te kunnen forceren. Zuidvogels kon moeilijk met de druk van JSV omgaan, en in de laatste minuten kreeg het zelfs nog een tegentreffer te verwerken toen een voorzet van JSV verkeerd werd ingeschat door Joost Klaver en net voor zijn ingreep ingekopt kon worden. Gelukkig werd JSV daarna niet meer gevaarlijk en kon Zuidvogels met deze 3-2 overwinning wederom drie verdiende punten bijschrijven. Hierdoor staat Zuidvogels een stuk steviger op de tweede plek, op vier punten achterstand van koploper IJsselmeervogels.

Volgende week zijn we vrij, de week daarop nemen we het in een uitwedstrijd op tegen FC De Bilt 2. Hopelijk zien we u dan weer langs de lijn!