Overwinning in de laatste seconden voor het tweede!

Geinoord N'gein 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

3 december 2016 12:00

Willems, A.

Het zijn de lekkerste overwinningen die er zijn, in de laatste minuut de winnende treffer binnen schieten, waarna er direct wordt afgefloten. Zeker als dat gebeurt tegen Geinoord, de nummer 3 van de competitie.

Dat het een topper in deze competitie was, daar was in het veld weinig van te merken. Vooral de eerste helft was ver onder de maat van Zuidvogels’ kant. Veel makkelijke passes over een paar meter kwamen niet aan of werden op het verkeerde been ingespeeld, waardoor er moeilijk aan een aanval gebouwd kon worden. Geinoord begon de eerste minuten nog wel redelijk aan de wedstrijd. Zuidvogels was zich in de fase nog aan het aanpassen op het 4-4-2-systeem van de mannen uit Nieuwegein. De fysiek sterke ploeg won in de beginfase wat meer duels, maar echte kansen werden er ook niet gecreëerd. Toch viel de 0-1 uit het niets. Nico Ockhuijsen verdedigde een lange bal prima en speelde terug op Jasper Schaap. Hij wilde wegwerken, maar raakte de bal niet goed waardoor deze zo in de voeten belandde van een middenvelder van Geinoord. Die bedacht zich geen moment en schoot keurig van 35 meter in het lege doel. Wéér een valse start voor Zuidvogels, maar met de zwakke start roep je dat toch een beetje over jezelf af.
Na deze tegentreffer ging het, bijna zoals gewoonlijk, wel wat beter lopen aan Zuidvogels’ kant. De 1-1 volgde vrij snel, via een van richting veranderde vrije trap van Roy van Dijk. In de rest van de eerste helft waren er weinig kansen te noteren, op een vrije trap van Gerbert Gooijer na. Deze ging rakelings naast. Wel werden er de nodige overtredingen gemaakt, waarbij de scheidsrechter voornamelijk de mannen van Geinoord bestrafte. Soms wat aan de kinderachtige kant, maar vaak waren het ook echt kleine overtredingen. In ieder geval leidde dit bij Geinoord tot de nodige frustratie en gele kaarten. Eén van die kaarten was meer dan terecht, na een charge in de lucht op Koen Roozeboom. Deze kon de wedstrijd niet voortzetten, hij werd vervangen door Bilal Mahyo.

De tweede helft was een stuk spannender. Sven van der Zaal werd rond de 60e minuut van het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart, waardoor Zuidvogels net als vorige week het grootste deel van de tweede helft met 10 man verder moest spelen. Je zou verwachten dat Geinoord nu meer door zou drukken, zeker omdat een overwinning van Geinoord zou betekenen dat ze Zuidvogels zouden passeren op de ranglijst. Maar dit gebeurde totaal niet. Het bleef een wedstrijd die in evenwicht was, Geinoord durfde geen druk te zetten. Zuidvogels vocht voor wat het waard was, het mindere voetbal werd in de tweede helft gecompenseerd met veel arbeid. Twintig minuten voor tijd leek Zuidvogels er met de overwinning vandoor te kunnen gaan, nadat Gerbert Gooijer een vrije trap vanaf 30 meter prachtig in de verre kruising krulde. Verdedigend de boel dichtgooien en de wedstrijd professioneel uitspelen was het devies, maar nog geen twee minuten later was het alweer gelijk. Bij een vlotte aanval van Geinoord werd de defensie van Zuidvogels opengereten en koeltjes binnengeschoven, 2-2.
Het duel leek onbeslist te gaan eindigen, zeker toen Zuidvogels nog een zuivere strafschop werd onthouden nadat invaller Steven v/d Vlist binnen de zestien meter onderuit gehaald werd door de keeper van Geinoord. Kort daarna moest Geinoord ook verder met tien man, nadat de spits van de gasten direct rood had gekregen wegens natrappen.
In de laatste seconden van de wedstrijd was het gelukkig toch nog raak. Een hoge bal in de zestien kon niet goed weggewerkt worden door de gasten uit Nieuwegein. Via Bilal Mahyo, die twee kopduels wist te winnen, kwam de bal terecht bij Jaimy Haage die zich geen moment bedacht en de bal in de hoek van de goal volleerde, 3-2! Uitzinnig van vreugde vierde Jaimy zijn doelpunt samen met de cornervlag, die het einde van de wedstrijd niet meer haalde. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter af en kon Zuidvogels feest vieren. Net als vorige week een spectaculaire tweede helft, maar nu gelukkig met een goede afloop.
De overwinning werd extra lekker toen aan het eind van de middag bleek dat zowel koploper IJsselmeervogels als nummer 5 De Bilt punten hadden verloren. Hierdoor staat Zuidvogels 2 steviger op de tweede plek, met nog drie punten achterstand op IJsselmeervogels, en vijf punten voorsprong op de nieuwe nummer 3, JSV Nieuwegein.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter De Meern 2 op het programma, dit zal de
laatste wedstrijd voor de winterstop. Deze wedstrijd begint om 10.45 uur. Hopelijk zien we u dan weer langs de lijn!