HSV De Zuidvogels 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

4 februari 2017 11:45

Brinkman, J.A.

De winterstop is inmiddels weer voorbij voor iedereen. Ook het tweede van Zuidvogels heeft sinds vorige week de competitie weer hervat. Vorige week werd er in een matige, maar erg spannende wedstrijd gewonnen van IJFC 2 (4-3). Helaas ontbreekt van deze wedstrijd een verslag. Heel kort samengevat kwam het erop neer dat Zuidvogels genoeg kansen creëerde maar deze niet afmaakte. Aan de andere kant gaf het drie cadeautjes weg, waardoor de wedstrijd veel spannender werd gemaakt dan nodig. De overwinning werd dat weekend met selectie en staf gevierd in Groningen, waar we een mooie avond beleefden.

Deze week was het de bedoeling dat de gecreëerde kansen wél werden afgemaakt, zodat het tegen laagvlieger Eemdijk 2 niet onnodig lastig zou worden. Dit moest gebeuren met een ietwat gewijzigd elftal; Stephan Campbell speelde vanaf linksachter bij afwezigheid van de niet fitte Koen Roozeboom. Ronald Baas nam de plek van Stephan op rechtsachter over, het gat centraal in de verdediging werd opgevuld door GerbertGooijer. Vanuit de A-selectie kwam er versterking in de persoon van Hoessein Jabir.

Vanaf minuut één was duidelijk dat Eemdijk absoluut niet van plan was om het spel te maken. Zuidvogels had balbezit, Eemdijk zakte ver terug en loerde op een counter. De eerste twintig minuten viel er weinig te beleven, omdat Zuidvogels in balbezit een te laag tempo hanteerde. Er werd voornamelijk achterin rondgespeeld. Zuidvogels stond verdedigend overigens goed, er werd weinig weggegeven.

Na deze wat saaie twintig minuten kwamen de eerste kansen voor Zuidvogels. De lange bal achter de verdediging bleek de achilleshiel van Eemdijk, vooral Gerbert Gooijer maakte hier een aantal keer goed gebruik van. De eerste grote kansen waren echter niet besteed aan Steven van der Vlist en Yannick Schaap, zij mikten allebei net naast de paal. Ook Robbert Jansen werd  nog diep gestuurd, hij had alleen voor de keeper echter meer tijd dan hij eigenlijk dacht. Zijn schot was daardoor te gehaast en te slap om het de keeper lastig te maken. Aan de andere kant kreeg Eemdijk via een goede hoge voorzet een mogelijkheid, maar de spits kon niet zo goed kiezen of hij wilde schieten of koppen. Uiteindelijk koos hij ervoor om te schieten, maar stuitte de bal via zijn hoofd voor het doel van Joost Klaver langs.

Daarna was er in de eerste helft nog één levensgrote kans via Robbert Jansen die op de keeper af mocht gaan met een verdediger in zijn rug. Deze liep hem omver binnen de 16 meter, maar de scheidsrechter zag er vanaf de middenstip geen overtreding in. De rust werd daarom bereikt met de 0-0 nog op het scorebord.

In de tweede helft begon Zuidvogels wat beter. Na enkele minuten kreeg Robbert Jansen binnen de 16 meter de bal voor zijn voeten, zijn inzet ging echter naast het doel. Kort daarna was het wel raak; na goed werk van Yannick Schaap kon Steven v/d Vlist vanaf links opstomen richting vijandelijk doel. Voor de keeper was hij niet zelfzuchtig en legde hij rustig breed op de meegelopen Yannick Schaap, die koelbloedig binnenschoof, 0-1! Deze voorsprong gaf Zuidvogels wat meer rust en ruimte. Eemdijk kon niet meer blijven hangen in het verdedigende spel en het tijd rekken, en moest opportunistischer gaan spelen. Dat gebeurde dan ook langzaamaan. Met de geboden ruimte deed Zuidvogels vooralsnog niet zoveel, grote kansen bleven achterwege.

Zo’n vijftien minuten voor tijd was het uit het niets gelijk: Robbert Jansen verzuimde een hoge bal achterin voor de stuit weg te werken waar een aanvaller van Eemdijk handig gebruik van maakte. Hij onderschepte, gaf strak voor en via Gerbert Gooijer belandde de bal plots voor de voeten van de spits van de Spakenburgers. Deze kon simpel binnentikken, 1-1.

Zuidvogels moest weer opnieuw beginnen en Eemdijk kon natuurlijk weer terugvallen in het vertrouwde spelletje; afwachten en zoveel mogelijk tijd proberen te winnen.

De aanval werd volop gezocht, en Zuidvogels kreeg loon naar werken via twee invallers. Jeffrey Sluis kon op rechts de achterlijn halen, legde breed op de meegelopen Youp Schaap, die rustig binnenschoof, 1-2! Een bevestiging van wat trainer James van Beurden al het hele seizoen roept; we doen het met z’n allen en iedereen is keihard nodig in deze competitie.

Eemdijk wist niet meer gevaarlijk te worden, Zuidvogels speelde de mogelijkheden die ze nog kregen slecht uit, waardoor de scheidsrechter kon affluiten bij een 1-2 stand.

De punten konden in de tas terug naar Huizen, en even later werd duidelijk dat concurrent IJsselmeervogels had gewonnen van andere concurrent Geinoord. Het gat naar de nummer drie JSV is nu zeven punten, waarbij JSV wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Onze dank gaat weer uit naar Rene van Dijk voor de foto’s en naar Raoul van de A1, die vandaag prima inviel.

Volgende week neemt Zuidvogels 2 het thuis op tegen Nieuwland 2. Aanvang van deze wedstrijd is om 11.45 uur.