Nieuwland 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

4 maart 2017 11:45

Bazzahi, S.

Zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen Nieuwland 2 op het programma voor de heren van het tweede. De wedstrijd ging een paar weken geleden niet door vanwege de sneeuwval.
Nieuwland deed het de eerste wedstrijden van de competitie nog erg goed, maar weet de laatste maanden weinig punten te pakken. Een van de redenen hiervoor is het zwalkende eerste team, dat door personele problemen veel versterkingen uit het tweede moet halen. Het tweede van Nieuwland speelde daardoor afgelopen zaterdag met een mix van eigen spelers, jeugdspelers en aanvullingen uit lagere seniorenelftallen. Zonde, want in de heenwedstrijd bleek dat een compleet Nieuwland een gevaarlijke ploeg was die erg leuk voetbal speelde.
Zuidvogels had afgelopen zaterdag dezelfde personele problemen. Door veel afwezigen bij het eerste moest Stephan Campbell doorschuiven naar de A-selectie en kon Robbert Jansen slechts een uurtje meedoen. Yannick Schaap, Jeffrey Sluis, Sven v/d Zaal en Mounir el Kaddari zaten nog in de ziekenboeg. Hierdoor een wat andere opstelling dan gewoonlijk, met Serhat en Ronald als backs, Nico en Bilal centraal achterin, Robbert Jansen in de spits en Koen Roozeboom als linksbuiten.

Al snel bleek dat Nieuwland niet bij machte was om het Zuidvogels ook maar enigszins moeilijk te maken. Zuidvogels had veel balbezit, maar zette dit onvoldoende om in kansen. Veelvuldig werd de steekpass door het centrum gezocht, die lang niet altijd aankwam.
Toch waren er de nodige kansen in de eerste helft. Al na drie minuten viel een afvallende bal in de zestien voor de voeten van Koen Roozeboom, die middels zijn zwakke schot met rechts liet zien dat hij dat been echt alleen moet gebruiken om mee te lopen. Daarna volgde een tiental minuten met wat meer (goed opgezette) aanvallen via de vleugels, maar de voorzet kwam hierbij telkens niet aan.
Na zo’n twintig minuten spelen volgde er een goede combinatie op links tussen Koen Roozeboom en Roy van Dijk. De bal werd op de rand zestien teruggelegd op Roy, zijn harde schot werd prima gekeerd door de doelman van Nieuwland. De rebound was van dichtbij helaas niet besteed aan Robbert Jansen.
Na deze kansen volgde er weer een periode met voornamelijk combinaties door het centrum. De keeper van Nieuwland was alert op de steekballen die vaak net iets te scherp waren. Eenmaal was de pass van de voet van Gerbert Gooijer precies op maat, maar Roy van Dijk kopte de hoge steekpass net over het doel van de uitgekomen doelman heen.
Op slag van rust was de allergrootste kans van de dag voor Robbert Jansen. Hij werd prima diep gestuurd, maar wist één op één met de keeper net niet tussen de palen te mikken.
Zuidvogels en Nieuwland gingen rusten met 0-0.

Men was begrijpelijkerwijs niet tevreden met deze ruststand. In de kleedkamer werd de boel weer op scherp gezet, het zou met alle respect beschamend zijn om tegen dit verzwakte Nieuwland punten te morsen.
De tweede helft werd scherp begonnen, wat al snel resulteerde in de bevrijdende openingstreffer. Steven v/d Vlist werd na een goede actie binnen de zestien onderuit gehaald, maar de scheidsrechter besloot niet te fluiten. Alle spelers van Nieuwland stonden stil en wachtten blijkbaar op een fluitsignaal, Roy van Dijk maakte van deze situatie handig gebruik. Hij pikte de bal op en legde de bal voor de neus van de uitgekomen doelman keurig terug op Koen Roozeboom, die beheerst afrondde, 1-0!
Vijf minuten na de openingstreffer was er een goede actie van Steven v/d Vlist, die zich tussen twee man door wurmde en zijn schot via de keeper tegen de buitenkant van de kruising zag spatten.
Weer vijf minuten later volgde er een goede diepe bal van Gerbert Gooijer op Robbert Jansen. Hij won het sprintduel naar de bal ternauwernood van de uitgekomen doelman van Nieuwland en liet zich in de zestien gretig vallen. De scheidsrechter wees naar de stip, Nieuwland protesteerde. De protesten waren enigszins terecht, want het contact met Robbert was minimaal. Roy van Dijk benutte zoals gewoonlijk de strafschop, Zuidvogels kon met 2-0 de wedstrijd rustig uitvoetballen.
Dit gebeurde dan ook. Koen Roozeboom kreeg op aangeven van Roy van Dijk kort na de 2-0 nog een goede mogelijkheid, maar demonstreerde opnieuw dat zijn talent niet in zijn rechterbeen zit. Daarna zakte de wedstrijd volledig in. Nieuwland kon niet meer, Zuidvogels wilde niet meer. De paar keren dat Nieuwland er nog gevaarlijk uit probeerde te komen, liet Jasper Schaap zien dat hij nog wél scherp was en voorkwam hij de kansen door goed uit zijn doel te komen. Aan de andere kant was er nog één opleving bij invaller Youp Schaap, die uit het niets vanaf 25 meter op de lat knalde. De scheidsrechter vond het na iets meer dan 90 minuten wel genoeg en bij een 2-0 stand werd er afgefloten.

Een zakelijke, maar toch zeer verdiende overwinning van het tweede. Dank wederom aan de trouwe supporters voor hun steun en aan Rene van Dijk voor de foto’s!

Een paar uur later bleek dat concurrent IJsselmeervogels 2 ook weer had gewonnen, dus het verschil blijft hiermee drie punten in het voordeel van de Spakenburgers. Nummer drie JSV Nieuwegein volgt op 7 punten met één wedstrijd minder in de benen.

Volgende week neemt Zuidvogels 2 het thuis op tegen Woudenberg 2. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur, hopelijk tot dan langs de lijn!