HSV De Zuidvogels 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

1 april 2017 11:30

Aydemir, Y.

Na de prachtige overwinning van vorige week is het nu de taak aan Zuidvogels 2 om in de resterende wedstrijden geen punten meer te laten liggen. Het staat gelijk in punten met IJsselmeervogels 2, dus puntenverlies kan zeer kostbaar zijn. Op papier heeft Zuidvogels 2 een lastiger programma voor de boeg, te beginnen met de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Loosdrecht 2. Traditiegetrouw zijn dit lastige wedstrijden, zo ook deze zaterdag.

Het begin was veelbelovend, direct vanaf de aftrap werd er een mogelijkheid gecreëerd over rechts via de in de basis teruggekeerde Mounir el Kaddari. De pass voor het doel was helaas net te scherp, maar de toon leek gezet.
In de volgende twintig minuten was Zuidvogels ook de bovenliggende partij. Verdedigend had het de zaakjes op orde, de twee slimme en ervaren spitsen van Loosdrecht kwamen er niet aan te pas. In balbezit liet de achterste linie van Zuidvogels de bal echter de langzaam heen en weer gaan, waardoor Loosdrecht rustig van links naar rechts mee kon lopen zonder in de problemen te komen.
Soms waren er aardige combinaties, voornamelijk via de rechterkant van Zuidvogels. Mounir el Kaddari speelde een goede eerste helft en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Ook Robbert Jansen speelde een sterke eerste helft en was veelvuldig betrokken in het spel.
Het eerste echte gevaar kwam via een voorzet Mounir die voor de voeten belandde bij Steven v/d Vlist. Hij had helaas net iets te lang nodig om af te drukken.
Kort daarna een zeldzame combinatie over links. Roy van Dijk gaf de bal vanaf net buiten de zestien in de voeten van de mee opgekomen Koen Roozeboom. Hij draaide goed weg en schoot de bal hard en zuiver binnen, 1-0! Een goede goal, nu was het aan Zuid om door te drukken.
Maar dit gebeurde niet. Integendeel, vanaf dit moment was het Loosdrecht wat er een aantal keer gevaarlijk uit kon komen. De meeste diepe ballen waren een prooi voor de verdediging of voor keeper Joost Klaver, maar zo’n vijf minuten voor de rust ging het mis. Een diepe bal werd door Joost onderschept, maar hij schoot hard tegen de handen van Ronald Baas aan. Er volgde een vrije trap, die door Loosdrecht snel genomen kon worden. Iedereen van Zuidvogels stond stomverbaasd te kijken hoe de bal met een mooie boog over de nog buiten het strafschopgebied staande verdediging en keeper heen in het doel belandde, 1-1.
De rest van de eerste helft gebeurde er niet veel meer, de rust werd bereikt met een gelijk stand.

In de tweede helft tapte Zuidvogels zoals zo vaak dit seizoen uit een ander vaatje. Er was meer beleving, het tempo lag hoger. Loosdrecht hield in het eerste kwartier nog stand en probeerde er zelf via diepe ballen gevaarlijk uit te komen. Uiteindelijk was het in de 60e minuut raak voor Zuidvogels. Een goede actie van Steven v/d Vlist op links eindigde in een strakke voorzet, die door Mounir el Kaddari bij de eerste paal goed werd binnengetikt, 2-1!
Kort na zijn doelpunt werd Mounir vervangen voor Yannick Schaap, die zijn rentree mocht maken na een aantal weken blessureleed. Nog geen vijf minuten daarna gaf hij na een goede actie een strakke pass op linksbuiten Steven v/d Vlist. Hij schoot schuin voor de goal met binnenkant voet beheerst binnen, 3-1! Een technisch zeer knappe goal, Zuidvogels leek de buit binnen te hebben.
Zo’n vijftien minuten voor het einde kon Loosdrecht weer terugkomen in de wedstrijd. Vanuit een doeltrap werd de bal door de kopsterke nummer 14 met het hoofd verlengd. De bal werd door Koen Roozeboom weggewerkt, maar kwam via de armen van de nummer 11 van Loosdrecht terecht bij de spits. De scheidsrechter floot niet en de spits van Loosdrecht rondde netjes af met een lob over de uitgekomen Joost Klaver heen, 3-2.
Het werd dus nog onnodig spannend gemaakt door Zuidvogels. Loosdrecht probeerde via lange ballen in de slotfase nog gevaarlijk te worden, maar kon hier geen grote kansen uit creëren. Aan de andere kant was er na een mooie aanval nog een goede kans voor invaller Youp Schaap, maar zijn schot ging recht op de keeper af. De emoties liepen in de slotfase nog wat hoog op, mede doordat de scheidsrechter het nodig vond om voor elke overtreding een gele kaart te trekken. Er volgde nog een rode kaart voor Roy van Dijk (twee keer geel) en voor een wisselspeler van Loosdrecht (direct rood), maar doelpunten vielen er niet meer.

Later op de middag bleek dat IJsselmeervogels na een 2-3 achterstand in de laatste 15 minuten nog had weten te winnen met 4-3, dus blijft de stand bovenin ongewijzigd.
Volgende week neemt Zuidvogels het thuis op tegen VVZ’49 2, dat bovenaan staat in de derde periode. Deze wedstrijd begint om 11.45 uur, we zien u dan weer langs de lijn!