VVZ '49 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

8 april 2017 11:45

Habib, A.

Zuidvogels 2 had voorafgaand aan de wedstrijd tegen VVZ ’49 2 nog vijf wedstrijden te gaan in de competitie. Samen met medekoploper IJsselmeervogels 2 weet het dat puntenverlies in deze fase van de competitie heel erg kostbaar kan zijn.

Eigenlijk moet alles dus gewonnen worden. Zuidvogels 2 heeft een lastig programma, namelijk de nummers 3, 4, 5, 6 en de hekkensluiter. Afgelopen zaterdag begon het deze reeks tegen de nummer 6 van de ranglijst en de koploper in de derde periode, VVZ’49 2.

Er was sinds tijden weer eens versterking uit de steeds fitter wordende A-selectie in de persoon van Ivo de Heus. Hij speelde een sterke eerste helft. Heel Zuidvogels begon de wedstrijd eigenlijk sterk, met een redelijk hoog baltempo en goede combinaties werd het een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Rechtsbuiten Stephan Campbell was op dreef, hij was in de eerste 30 minuten veelvuldig in het aanvalsspel van Zuidvogels betrokken. De eerste goede kans was ook direct raak. Na een afgeslagen aanval van VVZ’49 kwam Zuidvogels er snel uit via Stephan Campbell. Hij stuurde Robbert Jansen richting goal, die uiterst koel bleef en de 1-0 tegen de touwen schoot.

Ook VVZ’49 werd een aantal keer gevaarlijk, maar Joost Klaver stond goed op te letten bij de diepe ballen over de verdediging van Zuidvogels heen.
Kort na de 1-0 volgde een wonderschone combinatie door het centrum van de verdediging van VVZ’49, die alleen voor de keeper niet werd afgemaakt door Stephan Campbell. Een aanval die wel een doelpunt had verdiend. Het duurde echter niet heel lang voordat de 2-0 ook viel. Uiteindelijk viel deze na een afgeslagen corner, die terecht kwam bij Gerbert Gooijer. Hij stuurde Mounir el Kaddari de diepte in, die op zijn beurt Stephan Campbell met een steekbal op rechts vrijspeelde. Er volgde een strakke voorzet die simpel binnengelopen kon worden door Robbert Jansen. Een aanval uit het boekje, trainer James van Beurden kon tevreden zijn.
Na deze 2-0 zakte Zuidvogels wat in. VVZ’49 kon wat meer gevaar stichten, en kreeg vlak voor rust dé kans op de aansluitingstreffer. Na goed verdedigend werk verzuimde Ronald Baas om de bal naar voren te werken, waardoor de kans geboden werd aan de meegelopen rechtsbuiten van VVZ’49. Hij schoot de bal echter over het doel van Joost Klaver heen. Zodoende werd de rust bereikt met een 2-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft ging het spel wat meer gelijk op. Yannick Schaap was in het veld gekomen voor Serhat Öztorun, hij speelde een goede tweede helft en was in de spits veelvuldig aanspeelbaar.
Na zo’n 20 minuten spelen was het Mounir el Kaddari die de wedstrijd in het slot gooide. Na een goede individuele actie schoot hij de bal vanaf rand 16 beheerst in de korte hoek, 3-0.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld. VVZ’49 probeerde het nog wel met wat hoger druk zetten, maar meestal was het Nico Ockhuijsen of Ronald Baas die echt gevaar kon voorkomen. Er was na een individuele actie van de rechtsbuiten van VVZ’49 nog wel een mogelijkheid, maar zijn inzet was niet hard genoeg om Joost Klaver te passeren.

In de slotfase liep Zuidvogels nog uit naar 4-0, via een goede goal van Yannick Schaap. Het had ook nog 5-0 kunnen worden, maar Youp Schaap stond na een goede voorzet van Yannick net niet op de juiste plaats, waardoor de voorzet achter hem terecht kwam.

Kort daarna floot de goed en rustig leidende scheidsrechter af voor het einde. Direct na de wedstrijd werd bekend dat IJsselmeervogels tegen hekkensluiter De Meern niet verder was gekomen dan 1-1, waardoor Zuidvogels nu alleen koploper is! Op twee punten volgt IJsselmeervogels 2. Ook nummer 3 JSV Nieuwegein kwam niet verder dan een gelijkspel tegen stadsgenoot Geinoord en staat nu op 9 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Een goed weekend dus!

Op 22 april volgt de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein 2, deze wedstrijd begint om 12.00 uur. Aangezien het eerste ook tegen JSV speelt, misschien een idee om de reis naar Nieuwegein wat eerder te maken, zodat u het tweede kan aanmoedigen bij deze belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap! Hopelijk tot dan langs de lijn!