Zuidvogels 2 doet thuis goede zaken in strijd om het kampioenschap

29 april 2017 11:45

Scheidsrechter

Emik, C.

Onbekend

Van de wedstrijd van vorige week mist u nog een verslag. Zuidvogels 2 verloor vorige week dik verdiend van een gretiger en beter voetballend JSV Nieuwegein, dat door deze overwinning tot op drie punten genaderd is. Zuidvogels mocht blij zijn dat het uiteindelijk maar bij 3-1 is gebleven, want de uitslag had gezien de kansen van JSV een stuk hoger kunnen uitvallen.

Voorafgaand aan de wedstrijd van deze zaterdag tegen FC De Bilt 2 was er nog één punt voorsprong op nummer twee IJsselmeervogels 2, dat vorig weekend was blijven steken op een gelijkspel bij Woudenberg 2. Er moest dus gewonnen worden om alles in eigen hand te houden in de race om het kampioenschap.
Zuidvogels had de nodige schorsingen (Stephan Campbell en Koen Roozeboom) en blessures (Mounir el Kaddari en Bilal Mahyo). Daarnaast was Anouar Hammouti helaas ook niet aanwezig. De basiself was hierdoor ten opzichte van de vorige weken op acht plekken gewijzigd.

Zuidvogels begon redelijk goed aan de wedstrijd. Het liet De Bilt opbouwen en zette in het begin goed druk op eigen helft. Er waren in het eerste kwartier wat kleine mogelijkheden door een aantal goede individuele acties van Steven v/d Vlist, maar dit leidde nog niet tot doelpunten. Na zo’n 20 minuten was het wel raak. Na een goede actie van Steven v/d Vlist kwam zijn voorzet vanaf de achterlijn terecht bij spits Yannick Schaap, die de bal koelbloedig in de kruising plaatste, 1-0!
Lang kon Zuidvogels helaas niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later stond het alweer gelijk. Er werd bij een ingooi van De Bilt een aantal keer achter elkaar niet kort genoeg gedekt, waardoor De Bilt via een aantal combinaties door de verdediging van Zuidvogels kon snijden en simpel kon scoren, 1-1!

De periode na de gelijkmaker was voor De Bilt. De gasten bepaalden het tempo, hadden meer balbezit en wisten Zuidvogels simpel naar achteren te drukken. Grote kansen kwamen er niet uit voort, waardoor de rust met 1-1 werd bereikt.
In het begin van de tweede helft zette Zuidvogels de gasten sneller onder druk. De Bilt wist niet onder de druk uit te voetballen, wat ervoor zorgde dat Zuidvogels weer de overhand kreeg. Er kwam al snel een grote kans voor Yannick Schaap na een handig steekballetje van de goed spelende Ivo de Heus, maar Yannick wist deze kans niet te verzilveren.
Na een kwartier spelen in de tweede helft volgde er een goede kans voor Gerbert Gooijer, die de bal in de zestien ontving van de opgekomen Nico Ockhuijsen. Gerbert bleef rustig en tekende beheerst de 2-1 aan, met nog een half uur te spelen.
Na deze treffer begon de scheidsrechter een steeds grotere rol te spelen, door alle kleine (schouder)duwtjes en lichte tikjes aan beide kanten af te fluiten. Desondanks waren er in het laatste half uur nog kansen voor beide ploegen. Zuidvogels had een goede mogelijkheid via Wouter v/d Berg, die niet kon kiezen tussen een voorzet en een schot met rechts en uiteindelijk te slap inschoot. De Bilt kreeg ook een aantal goede kansen, maar gelukkig voor Zuidvogels keepte Joost Klaver een foutloze wedstrijd en hield hij zijn doel keurig schoon.
Het eindsignaal werd bereikt met de 2-1 op het scorebord.

Een benauwde overwinning voor Zuidvogels, die na afloop goud waard bleek. JSV kwam in Loosdrecht niet verder dan 1-1, IJsselmeervogels kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Eemdijk. Daardoor neemt Zuidvogels 2 afstand van de concurrenten, met nog twee wedstrijden voor de boeg.

De stand bovenaan de ranglijst is als volgt:

Volgende week neemt Zuidvogels het in Nieuwegein om 11.30 uur op tegen Geinoord. JSV Nieuwegein ontvangt om 12.00 uur IJsselmeervogels. Bij winst van Zuidvogels is een overwinning van JSV Nieuwegein of een gelijkspel genoeg om kampioen te worden!
Wij hopen u aankomende zaterdag weer te zien langs de lijn, we kunnen uw support goed gebruiken!