HSV De Zuidvogels 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

6 mei 2017 11:30

Schimmel, K.J.N.

In het verslag van vorige week werd vermeld dat zowel JSV Nieuwegein als IJsselmeervogels gelijk had gespeeld. Achteraf bleek dat de eindstand van JSV niet klopte, zij hadden hun wedstrijd wél weten te winnen. Dit betekende dus een voorsprong van drie punten op achtervolgers JSV Nieuwegein en IJsselmeervogels voorafgaand aan de wedstrijd bij Geinoord. Even verderop in Nieuwegein werd de wedstrijd gespeeld tussen JSV en IJsselmeervogels.
Het was in ieder geval zaak om de eigen wedstrijd tegen Geinoord winnend af te sluiten.

Terwijl Zuidvogels met een bijna volledig fitte selectie af kon reizen naar Nieuwegein, bleek bij aankomst dat de selectie van Geinoord slechts uit elf man bestond.

Zuidvogels begon fel aan de wedstrijd en zag dat Geinoord moeite had om onder druk te blijven voetballen. De gastheren werden vroeg op eigen helft vastgezet en wisten in het eerste half uur niets te creëren. Zuidvogels was in balbezit de eerste 20 minuten niet altijd even secuur, waardoor er te weinig met het vele balbezit werd gedaan. Toch was er in deze openingsfase een aantal mogelijkheden: één voor Wouter v/d Berg na een strakke voorzet vanaf de linkerkant en een aantal via gevaarlijke hoekschoppen van Zuidvogels. De bal ging er echter niet in. De vierde hoekschop vanaf links was wel succesvol. De strakke bal van Wouter v/d Berg werd binnengelopen door Gerbert Gooijer, 0-1!
Zuidvogels wilde graag doordrukken en bleef pressie houden op Geinoord. Dit resulteerde al snel in de 0-2. Goed druk zetten van Zuidvogels leverde een ingooi op halverwege de helft van Geinoord. Uit de ingooi kon Steven v/d Vlist simpel combineren met spits Yannick Schaap en schoof Steven de bal vanaf rand strafschopgebied hard onder de keeper door tegen de touwen, 0-2!
Het laatste kwartiertje van de eerste helft was Zuidvogels wat minder scherp. Geinoord kon er iets vaker uitkomen en kreeg zelfs een hoekschop na een gevaarlijke uitval via de rechterkant. Verder waren er weinig kansen te noteren in dit laatste kwartier. Wel was er nog een vervelende blessure voor Steven v/d Vlist, die van achteren neer werd gehaald en op zijn duim belandde. Steven werd gewisseld voor Roy van Dijk en vertrok richting ziekenhuis.

In de rust werd alles weer even op scherp gezet en de tweede helft werd daarop goed begonnen. Na een aantal minder succesvolle acties wist Wouter v/d Berg zijn man te passeren en schoot hij met links hard op doel. De doelman van Geinoord wist nog redding te brengen, maar op de rebound van Yannick Schaap was hij kansloos, 0-3!
Kort na het doelpunt van Zuidvogels wist ook Geinoord een keer gevaarlijk uit te breken. De razendsnelle linkermiddenvelder van Geinoord kon na een goede actie doorstomen richting doelman Jasper Schaap. Deze bleef goed afwachten, maar het schot was te hard en te zuiver, 1-3!
Na de tegengoal zakte het tempo en het niveau wat in. Er werd nog een aantal mogelijkheden gecreëerd, maar zowel Ivo de Heus als Yannick Schaap kwam in kansrijke positie niet tot een schot.
In de slotfase besloot Geinoord alles of niets te gaan spelen. Dit betekende uiteraard meer ruimte voor Zuidvogels. Een goede uitbraak over links leverde geen penalty op na een overduidelijke overtreding op Koen Roozeboom. Een uitbraak over rechts werd door de verder uitstekend spelende Robbert Jansen veel te vroeg op doel geschoten. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 1-3 stand.

Na de wedstrijd was het nog even spannend hoeveel het bij JSV-IJsselmeervogels stond. Zij waren een half uur later gestart, en bij een gelijkspel tussen deze twee zou Zuidvogels 2 direct kampioen zijn. Uiteindelijk won JSV deze wedstrijd met 5-3, waardoor IJsselmeervogels definitief is afgehaakt in de strijd om de titel.
Zuidvogels heeft volgende week aan een punt genoeg om kampioen te worden, thuis tegen hekkensluiter De Meern 2. Deze wedstrijd begint om 11.45 uur, we hopen allemaal op uw support!