Meern De 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

13 mei 2017 11:45

Stapel, A.J.

De laatste competitiewedstrijd tegen het al gedegradeerde De Meern 2 moest minimaal gelijkgespeeld worden door de mannen van James van Beurden om het kampioenschap binnen te slepen. Maar natuurlijk zou het een stuk mooier zijn om het seizoen in stijl af te sluiten met een thuisoverwinning, gezien alle voorgaande thuiswedstrijden dit seizoen ook winnend werden afgesloten.
Onder grote publieke belangstelling werd er om 11.45 uur afgetrapt. De Meern kwam in het begin van de wedstrijd niet in het stuk voor, omdat ze vroeg onder druk gezet werden en hier niet onder uit wisten te voetballen. De eerste goede kans was voor Steven v/d Vlist, die zijn inzet via de buitenkant van de paal over de achterlijn zag gaan. Kort daarna kreeg Zuidvogels een vrije trap aan de rechterkant, die snel en strak voor de goal gegeven werd door Roy van Dijk. De Meern had hier niet op gerekend, getuige de vrijheid die Yannick Schaap had voor de goal. Hij tikte de bal onder de keeper door binnen, 1-0!

Zuidvogels wilde deze vroege voorsprong graag uitbreiden en bleef vol druk geven op de helft van de tegenstander. Er kwamen kansen via een kopbal van Robbert Jansen en een schot van Yannick Schaap, maar beide pogingen gingen over. Ook een aantal gevaarlijk indraaiende vrije trappen vanaf de linkerkant misten ternauwernood het doel.
In de 26e minuut was het weer raak. Een houdbaar schot met links van Yannick Schaap werd door de keeper van De Meern niet goed verwerkt en verdween onder hem door tegen de touwen, 2-0!
Na deze treffer werd het spel van Zuidvogels een stuk slordiger en werd er te vaak voor een moeilijke oplossing gekozen. Desondanks waren er toch kansen. Roy van Dijk schoot na een strakke voorzet vanaf links tegen de keeper op, Yannick Schaap deed hetzelfde na een snelle uitbraak.
Vlak voor rust was de wedstrijd beslist, na een individuele actie van Yannick Schaap. Hij rondde schuin voor de goal mooi af met een strak, laag schot in de verre hoek, 3-0! De wedstrijd was gespeeld, de tweede helft leek slechts een formaliteit.

In de tweede helft werd volop gewisseld aan Zuidvogels’ kant, iedereen kreeg speeltijd. Zoals James van Beurden al het hele seizoen zegt, doen we het met z’n allen en in zo’n wedstrijd verdient iedereen het dan ook om minuten te maken.
Het veldspel was in de tweede helft een stuk minder, bovendien floot de wat onzekere scheidsrechter de wedstrijd behoorlijk dood. De Meern kwam nog een keer tot scoren, maar werd verder niet gevaarlijk. Zuidvogels kreeg nog een aantal goede kansen, waarvan eentje er zeker in had gemoeten. Jaimy Haage bekroonde zijn technische hoogstandje echter niet met een doelpunt en mikte van dichtbij net naast.
Na bijna 55 minuten spelen in de tweede helft (waarom weet niemand) floot de scheidsrechter eindelijk af en kon het feest losbarsten. Zuidvogels 2 is kampioen van de Reserve 1e klasse B en promoveert hiermee na een seizoen afwezigheid weer naar de Reserve Hoofdklasse!

Naast de voetballende prestaties is het ook een hele prestatie om een tweede elftal volledig compleet te houden gedurende een seizoen. Doorslaggevend dit seizoen was de goede sfeer in de groep, waarin ook de technische staf een grote rol heeft gespeeld. Iedereen wilde voor elkaar werken en met elkaar waren we de meest constante ploeg van de competitie.

Na de wedstrijd was er een mooi feest, waarin Gerbert Gooijer kaal werd geschoren na een verloren weddenschap. Stefan Koster en Johan van Os volgden zijn voorbeeld en gedurende de middag en avond werd er feest gevierd en met elkaar gegeten bij O’Donder, mede mogelijk gemaakt door onze trouwe supportersschare. Namens het hele team hartelijk dank hiervoor!

Mocht u de wedstrijd gemist hebben, nogmaals terug willen kijken, of bent u gewoon benieuwd hoe Gerbert er zonder haar uitziet, kijk dan de foto’s door Rene van Dijk nog eens terug:

Nu genieten van een welverdiende zomerstop en tot volgend seizoen!