wedstrijdverslag door team manager Peter van Beek

26 oktober 2013 14:30

Kooij, J.

Competitie: Zuidvogels – VVZ’49                  2 – 3     (rust 2 – 1)
Scheidsrechter: J. Kooij

De 7e wedstrijd uit de eerste periode is tegen het altijd lastige VVZ’49 uit Soest. De Soestenaren staan op een verdienstelijke 4e plaats, slechts 3 punten achter op koploper Zuidvogels. Een mooi affiche dus.

Het zijn de bezoekers die fel uit de startblokken komen, maar Zuidvogels raakt hier niet van onder de indruk. In de 9e minuut wordt Rutger van de Pol stevig aangepakt door de nr. 12 van VVZ’49 wat hem terecht op een vroege gele kaart komt te staan. Hoewel VVZ’49 bij vlagen het betere van het spel heeft is het toch Zuidvogels dat het bal opent als in de 12e minuut Jermain Cikic een goede voorzet geeft die door Niels van der Zaal voor de voeten van Thomas van Middelkoop wordt gekopt. Deze bedenkt zich geen moment en schuift de bal in het doel: 1-0! VVZ’49 laat het er niet bij zitten en dringt nog meer aan. Een minuut na de openingstreffer moet doelman Jeffrey Leunenberg al reddend optreden en tikt de bal maar net over de lat. Na 21 minuten voetbal valt de onverwachte 2-0 als Thomas van Middelkoop de bal doorkopt op Yannick Schaap. Deze omzeilt de Soester verdediging en schiet de bal mooi diagonaal bij de 2e paal in het doel. En mooie opsteker voor de Zuidvogels, dat het met vlagen moeilijk heeft tegen VVZ’49. Zuidvogels krijgt enkele goede kansen via onder meer Niels van der Zaal en Danny Scholte om verder uit telopen. Op slag van rust krijgt ook Tim Horsmeier nog een goede kans maar zijn inzet strandt op keeper Melessen. VVZ’49 weet voor rust toch nog de aansluitingstreffer te scoren als Ricardo Tat achterin wordt uitgespeeld en de daarop volgende voorzet wordt binnengeschoten door Joel Bade. De ruststand wordt daarmee 2-1.

In de 2e helft, er zijn inmiddels 49 minuten gespeeld, maakt Michiel Foppen een duwfout bij de achterlijn van Zuidvogels. De vrije trap wordt genomen door Max van Wakeren, hij schiet de bal in één keer met een curve bij de 2e paal in het doel en scoort geheel onverwacht de 2-2. Zuidvogels is hierdoor niet in het minst uit het veld geslagen en doet er zelfs een schepje bovenop. Yannick Schaap schiet eerst net langs de paal en wordt even later in de zestien tegen het kunstgras gewerkt. Scheidsrechter Kooij weigert de bal op de stip te leggen tot ongenoegen van de spelers en het Huizer publiek. Zuidvogels creëert diverse kansen maar weet maar het net niet te vinden. In de 86e minuut krijgt Zuidvogels een corner te nemen, deze wordt afgeslagen en VVZ’49 plaatst een snelle, vlijmscherpe counter waar ze achterin bij Zuidvogels niet op hebben gerekend. In een 2 tegen 1 situatie speelt VVZ de counter goed uit en scoort de 2-3 via invaller Frohlich. De laatste minuten komt deze voorsprong niet meer in gevaar en wint VVZ’49 de streekderby met 2-3, waar een gelijkspel een beter beeld zou hebben geven van de verhoudingen in het veld.

Het verlies is zuur te noemen (zie foto) en is helaas een paar wedstrijden te vroeg gekomen. Ondanks dit verlies is Zuidvogels, zij het op doelsaldo, nog steeds eerste. Volgende week wacht de beslissing voor de 1e periode, Zuidvogels speelt uit tegen mede- koploper LRC uit Leerdam. Er zal dan gewonnen moeten worden!