Zuidvogels duidelijk de betere tegen NVC zo. (3-0)

Assist: Jaap Jong

Mannen, 1, Groep 1 013

20 augustus 2016 14:30

Been, J.P.

Het eerste duel van Zuidvogels in de districtsbeker tegen NVC zo. is prima verlopen, na een geruststellende 2-0 voorsprong halverwege, gaf het scorebord na 90 minuten een 3-0 eindstand aan. Geheel overeenkomstig de verhoudingen in het veld.

Met een goed bezette reservebank werd het duel gestart in een vertrouwde 4-3-3 opstelling voor de rood-groenen. Met ditmaal Danny Roozendaal op '9' en Jaap Jong als rechtsbuiten.
Zuidvogels was vanaf het begin de bovenliggende partij, NVC werd teruggedrongen in de verdedigende stellingen. Het eerste kwartier leverde dat overwicht nog weinig op, sterker nog: de eerste de beste uitbraak van de Naarders leverde een schotmogelijkheid op voor Dennis de Loos, zijn inzet werd tot corner verwerkt door keeper Frank Mol.
In de 10e minuut moest middenvelder Ivo de Heus zich noodgedwongen laten vervangen als gevolg van een liesblessure, Danny Roozendaal ging een linie terug en Niels v.d. Zaal posteerde zich in de spits.
De thuisploeg nam het heft stevig in handen en wist met name via de zijkanten gevaar te stichten in de defensie van NVC, mogelijkheden ontstonden er via Ruud en Jaap Jong, vooralsnog zonder succes. In de 31e minuut kwam het alsnog op voorsprong, een knappe combinatie over de linkerflank via Ruud Jong en Niels v.d. Zaal, kwam uiteindelijk voor de voeten van Ricardo Tat die van 15 meter zuiver raak schoot (1-0).
Hierna een fase dat het combinatiespel slordiger werd van rood-groene zijde, NVC wist hier echter hoegenaamd niet van te profiteren. Vlak voor rust viel de (2-0), Ruud Jong combineerde over links met Michel de Wit, die behield het overzicht en schoof de bal keurig breed voor de voeten van de inkomende Danny Roozendaal, zijn geplaatste schot van 18 meter trof doel.

Na rust, met wat wisselingen in de ploeg, zette Zuidvogels bij tijd en wijle de gashendel helemaal open. Meerdere kansen ontstonden er door goed doorzetten van rechtsbuiten Jaap Jong, maar Danny Roozendaal (lat), Steve Promes, Niels v.d. Zaal en Ricardo Tat wisten zijn voorzetten vanaf de flank niet te benutten.
NVC kon niet veel anders doen dan 'de meubelen redden', zorgen dat de score niet te hoog zou oplopen. Dat gebeurde toch nog 5 minuten voor tijd, weer was het Jaap Jong die de linksback van NVC zijn hielen liet zien en een voorzet op maat afgaf aan Michel de Wit, zijn kopbal verdween fraai in de rechterhoek over keeper Groenhart heen (3-0).

Een terechte overwinnig voor de thuisploeg, dat aankomende dinsdagavond 23-8 mag aantreden voor het 2e bekerduel tegen het Amsterdamse WVHEDW, aanvang: 20.00 uur.