Gekortwiekt Zuidvogels ten onder tegen WVHEDW (0-2)

... (intikker)

Mannen, 1, Groep 1 013

23 augustus 2016 20:00

Waveren, T. van

Zuidvogels heeft zijn 2e bekerduel tegen WVHEDW uit Amsterdam met 0-2 verloren. Met een  smalle selectie voor deze dinsdagavond werd na een 0-1 ruststand uiteindelijk enigzins geflatteerd met 0-2 verloren van de Amsterdamse opponent, die bedrevener was in het benutten van de kansen.

Juan Fernandez Coto moest puzzelen om tegen WVEDW zijn sterkste 11 in het veld te krijgen, van zijn 19-koppige selectie waren er uiteindelijk nog 12 beschikbaar voor dit duel.
Desalniettemin was het eerste half uur duidelijk voor de Huizer ploeg, met veel druk werd de opbouw van WVHEDW gedwarsboomd en er ontstonden kansen op de openingsgoal. Met name Jermain Heldoorn had als rechtsbuiten een paar puike mogelijkheden om de score te openen: een kopbal op 5 meter verdween net naast de paal en na een scrimmage voor de goal van keeper Mitchel Dijkstra kon hij zijn teen niet goed tegen de bal krijgen, kans verloren.
WVHEDW deed dat in de 23e minuut veel beter, de eerste de beste counter over rechts werd prima benut door centrumspits Cees Smaal (0-1)
Dat was tevens de ruststand.
Na rust wederom een aandringend Zuidvogels dat de gelijkmaker trachtte te forceren, met de nadruk op forceren. Echt goed spel lag daar namelijk niet aan ten grondslag, het spel verliep te gehaast en in de frontlinie was er eigenlijk niemand die aanspraak mocht maken op een doelpunt.
De Amsterdamse oppponent bleef rustig vanuit de positie spelen, liet Zuidvogels uitrazen, wat uiteindelijk voor de thuisploeg nog uitmondde in een kopbal op de lat van Tim Horsmeier en 2 afstandsschoten van Ruud Jong, keeper Dijkstra wist echter niet van wijken.
WVHEDW kreeg gaandeweg de 2e helft meer ruimte om via de tegenstoot gevaarlijk te worden, uiteindelijk realiseerde het de (0-2) in de 80e minuut via een knap uitgevoerde counter over links na een foutieve inspeelpass van Daryl Yngard.

Een efficient spelend WVHEDW pakte de winst in dit duel en is bijna al zeker van poulewinst in deze bekerronde. Zuidvogels zal a.s. zaterdag bij Loosdrecht nog alle zeilen bij moeten zetten om ook in deze bekerpoule nog door te kunnen komen.