Michiel Foppen (afstandschot)

Mannen, 1, Groep 1 013

27 augustus 2016 14:30

Barrales, J.C.C.

Zuidvogels heeft de poule-fase in de districtsbeker overleefd, in en tegen Loosdrecht werd het 3e en laatste duel redelijk souverein met 0-3 winnend afgesloten, wat betekent dat het doorgaat naar de volgende knock-out ronde in oktober.

In de wetenschap dat er een goed resultaat tegen de oranje-hemden van Loosdrecht neergezet moest worden, startte de formatie van Fernandez Coto geconcentreerd aan het duel. Met name Hoessein Jabir vanaf links was dreigend de eerste 20 minuten van het duel, zijn solo-acties stichtten gevaar in de Loosdrecht-verdediging, maar tot scoren kwam hij niet.

Loosdrecht op zijn beurt trachtte via snelle counters de gasten aan het wankelen te brengen, maar veel verder dan het 16-metergebied kwam de formatie van Emanuel Sluis niet: keeper Frank Mol hoefde maar zelden echt handelend op te treden.

Op bijna een half uur spelen kwam Zuidvogels op voorsprong: een verrassende korte corner van Hidde van Erkel bracht de bal via Hoessein Jabir bij de naar binnen gelopen Ruud Jong, zijn uithaal van 18 meter plofte over de vergeefs achterover vallende keeper Stan Baas in het net (0-1).
De bezoekers drukten in deze fase via snel aanvalsspel over de flanken Loosdrecht in de verdedigende stellingen, het was even 'alle hens aan dek' voor de thuisploeg. Het kon echter niet voorkomen dat 5 minuten later de voorsprong voor de Huizer ploeg verdubbeld werd: een prachtig aangesneden vrije trap van Jaap Jong vanaf de linkerkant werd doeltreffend 'geaaid' met het hoofd door centrumverdediger Tim Horsmeier, keeper Baas was kansloos op deze inzet (0-2).

Na rust was het heilige vuur bij Zuidvogels er wel uit, met een nieuw verdedigingscentrum van de gebroeders Tat na het uitvallen van de licht gekwetsten Ruud Jong en Tim Horsmeier, had het wel het meeste balbezit, maar tot doeltreffende pogingen kwam het hoegenaamd niet meer.
Loosdrecht probeerde nog wel om het duel te laten kantelen in hun voordeel, maar fysiek moesten ze toch vaak hun meerdere erkennen in Zuidvogels.
De wedstrijd kabbelde dus wat naar het einde, Wouter van den Berg kwam er nog in voor Hoessein Jabir en in de laatste 10 minuten kwamen de rood-groenen wat opzetten. Kansen kwamen er nog voor Jaap Jong (kopbal via de grond over) en Wouter van den Berg (inzet naast), totdat Hidde van Erkel op het scheiden van de markt nog een breedtebal voor de inkomende Michiel Foppen in petto had: Foppen haalde ongenadig hard uit van een meter of 25 en de bal plofte als een granaat boven de vergeefs uitvallende keeper Baas boven in het net (0-3).
Een aardige afsluiter van dit duel, Zuidvogels tevreden met het bereiken van de knock-out fase in deze bekerstrijd en Loosdrecht had weer 90 wedstrijdminuten in de benen voordat het op 3 september NITA treft in de competitie.

De Huizer ploeg treedt aankomende zaterdag ook voor het eerst aan in de competitie, in Aalsmeer treft het de gelijknamige ploeg van coach Cor van Garderen. Dat kan een onvervalste kraker worden onder de rook van Amsterdam, aanvang: 14.30 uur.