Zuidvogels boekt regelmatige bekerzege op DHSC (0-2)

22 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Lagerwey, M.

Onbekend

De eerste knock out ronde in de districtsbeker is voor Zuidvogels uitgelopen op een regelmatige 0-2 overwinning in Utrecht op DHSC. De winst kreeg al in de 1e helft gestalte, waarna de zege in de 2e helft redelijk ‘professioneel’ door de rood-groenen over de streep werd getrokken.

Zuidvogels startte in de gebruikelijke opstelling van de laatste weken en had vanaf het begin wat moeite met de ondergrond, namelijk ouderwets (prima onderhouden) natuurgras. De 1e glijpartijen voor Tim Horsmeier achterin zetten gelijk de rest van de ploeg op ‘scherp’. Niet nadat de thuisploeg in de 2e minuut al een kans kreeg om te scoren via Mike Korssen, keeper Frank Mol stond echter op zijn post en tikte de bal naast zijn kooi.

Hierna nam Zuidvogels bij vlagen het spel wat over, door snel combinerend het middenveld soms over te slaan met crossballen naar beide flanken. In de 13e minuut kwam het op voorsprong, een uittrap van Frank Mol kwam net over de middenlijn in het bezit van Danny Roozendaal: die zette een solo in over 40 meter, kwam eigenlijk niemand meer tegen dan de uitgelopen keeper Michael van Duivenbode, met een fraaie stift in volle ren over deze keeper plofte de bal in het net (0-1), een prachtige afronding.

De thuisploeg was even van streek, want 3 minuten later was het linkerspits Steve Promes die een scherpe voorzet vanaf de zijkant bovenop de lat terecht zag komen. In de 18e minuut was het weer Danny Roozendaal die centraal doorkwam tot bij de ‘16’, zijn inzet werd nu echter gekeerd door van Duivenbode.
DHSC combineerde goed op de hun vertrouwde grasmat en kwam ook een aantal keren gevaarlijk door via Wesley van Zoolingen en Niek Brunnikhuis, zonder tot scoren te komen.

Ricardo Tat van de bezoekers kreeg ook nog een goede scoringsmogelijkheid na een vloeiende aanval over rechts, zijn harde inzet werd bekwaam gekeerd door keeper van Duivenbode.
Op slag van rust kwam Zuidvogels toch op (0-2), een vrije trap belandde in de ‘16’ na te zijn doorgekopt door Tim Horsmeier, de DHSC-verdediging reageerde niet adequaat op de stuiterende bal maar Niels v.d. Zaal was wel attent en tikte koel binnen. Scheidsrechter Lagerwey floot hierna direct voor het rustsignaal.

Na rust schroefde DHSC het tempo op, het combineerde nadrukkelijker naar voren en bracht het beweeglijke middenveld meer tot leven. Zuidvogels moest wat terug, maar deed dat ook bewust. Het meer compact staande Zuidvogels op ¾ van het veld leverde DHSC een optisch veldoverwicht op, maar de laatste 20 meter was toch een probleem voor de blauwhemden: de beslissende pass via de flanken kwam er lang niet altijd uit, zodat de bezoekers zich redelijk eenvoudig staande konden houden.

Wat niet wil zeggen dat de thuisploeg geen doelkansen creëerde, een aantal slippertjes in de Zuidvogels-defensie bracht o.a. Mike Korssen en Jerraynel v.d. Pol vlakbij keeper Mol, maar deze sluitpost liet vanmiddag op een aantal inzetten zijn onmiskenbare klasse als doelman zien en behoedde de bezoekers voor tegengoals deze middag.
De Huizer ploeg beperkte zich in het laatste halfuur tot wat plaagstootjes via de flanken, maar drukte niet echt door. De 0-2 voorsprong werd zorgvuldig verdedigd tot en met de laatste minuut en de rood-groenen wisten zich uiteindelijk verzekerd van een plek in de 2e KO ronde in november.

A.s. zaterdag wordt de competitie hervat met het 8e en laatste duel in de 1e periode, SVL uit het Utrechtse Langbroek komt dan op bezoek in Huizen. Aanvang: 14.30 uur

Aankomende dinsdag speelt Zuidvogels een oefenwedstrijd in Amsterdam-Noord tegen 3e divisionist ASV De Dijk, aanvang 20.00 uur.