71'
... (stift)
76'

25 oktober 2016 20:00

Zuidvogels heeft vanavond met 3-3 gelijkgespeeld tegen zo. 3e Divisionist ASV de Dijk in Amsterdam. De thuisploeg trad aan met een mix van 1, 2 en A1, Zuidvogels had ook een twee-tal A1 debutanten in de ploeg. Na een 1-1 ruststand, werd er afgesloten met een 3-3 gelijkspel.

In het eerste bedrijf startte Zuidvogels met degenen die de minste speelminuten tot nu toe hadden gemaakt. Op een prima kunstgrasmat ontspon zich een aardig schouwspel van 2 ploegen die dominant wilden voetballen en elkaar waar mogelijk onder druk zetten.
Zuidvogels kwam als eerste op voorsprong, een scherpe corner van Ruud Jong werd (niet voor het eerst dit seizoen) attent binnen de 5 meter ingekopt door Danny Roozendaal (0-1)

Hierna probeerde de Dijk wat terug te doen, maar de bezoekers stonden positioneel vrij goed en gaven de thuisploeg niet al teveel ruimte om rustig op te bouwen. Toch kwam de Dijk op gelijke hoogte, niet al te rigoreus opruimen van het centrale duo gaf el Amrani de mogelijkheid om de bal net voor Jasper Schaap in de verste hoek te tikken (1-1). Vlak na rust nog een prima scoremogelijkheid voor Jermain Heldoorn, vrijgespeeld voor de '16' belandde zijn inzet via de onderkant van de lat weer in het veld.

Na rust de gebruikelijke wisselingen aan beide kanten, iedereen kreeg speeltijd. Het spelpeil daalde hierdoor zeker niet, beide teams bleven druk op elkaars opbouw zetten. Bij Zuidvogels debuteerden 2 A1-spelers, te weten Max Engelmann als centrumspits en Simon Fouchier als rechtsback. Beiden kunnen terugkijken op een verdienstelijk debuut.

Het scoreverloop in de 2e helft was in het voordeel van de Zuidvogels, 2x kwam het op voorsprong en 2x was het Hidde van Erkel die het eindpunt was van de aanval en scoorde (de 1-2 en de 2-3).

Evenzo vele malen kwam de Dijk weer langszij, zodat uiteindelijk een gelijke stand op het scorebord verscheen (3-3).

Trainer Coto was tevreden over de getoonde inzet van eenieder en kan met vertrouwen de komende wedstrijd tegen SVL tegemoet zien.