Leijdekker, V.

Competitie: LRC – Zuidvogels                         3 – 0     (rust 1 – 0)
Scheidsrechter: Vincent Leijdekker

Vandaag staat de ontknoping van de 1e periode op het programma. Koploper Zuidvogels gaat op bezoek bij medekoploper LRC uit glasstad Leerdam. Een regelrechte topper dus in de 1e klasse A.

Nadat beide teams elkaar wat hebben afgetast is het LRC dat de eerste echte kans van de wedstrijd krijgt als na een schot van Umit Dinc op het doel van LRC een snelle uitval volgt. Tim Horsmeier weet echter ten koste van een corner, die niets oplevert, redding te brengen. Het tempo ligt de eerste 20 minuten laag. In de 26e reageert doelman Jeffrey Leunenberg goed op een laag afstandsschot door de bal tot corner te verwerken, die wederom niets oplevert. In de 32e minuut krijgt Zuidvogels een inworp te nemen, waarna Danny Scholte de bal past op Umit Dinc, hij speelt de bal terug maar ziet niet dat ‘veteraan’ André Zondag zich nog tussen de laatste linie en het doel bevindt. Zondag laat zich deze kans niet afnemen en scoort de 1-0. Zuidvogels zet na deze tegenvaller aan en krijgt via onder meer Yannick Schaap wat kansen, maar weet niet te scoren. Ruststand 1-0.

De 2e helft begint Zuidvogels fel en lijkt zich te hebben hervonden. Helaas gaat het in de 60e minuut mis als, wederom door een flinke fout aan Zuidvogelszijde, spits André Zondag bij de 2e paal de 2-0 binnen tikt. In de 69e minuut krijgt Zuidvogels één van zijn beste kansen als spits Niels van der Zaal zich, na een pas van Danny Scholte, mooi vrij draait. Zijn schot wordt echter door de LRC-keeper gekeerd. Even later kruipt LRC door het oog van de naald als een voorzet van Hidde van Erkel buiten bereik van de keeper op de 2e paal belandt. In de 86e minuut valt het doek definitief voor Zuidvogels als uit een corner van LRC de bal eerst wordt weggekopt door Michiel Foppen. De bal wordt weer ingekopt en weer staat LRC-spits André Zondag op de juiste plek om de bal in het doel te werken en de eindstand op 3-0 te bepalen.

Helaas grijpt Zuidvogels naast de eerste prijs van dit seizoen. LRC, dat vrijwel geen fouten maakte, pakt terecht de overwinning en daarmee de periodetitel. Maar niet getreurd, voor het eerst sinds jaren heeft Zuidvogels, met een zeer jonge ploeg, een prima seizoenstart. Er is nog een lange weg te gaan en er komen nog kansen genoeg om betere resultaten te behalen. Om te beginnen volgende week zaterdag als om 14:30 uur in Huizen wordt afgetrapt tegen FC Breukelen.