Roemloze 3-0 nederlaag bij de Zouaven

De Zouaven 1 (zon)

3 - 0

14 januari 2017 17:00

Zuidvogels heeft zijn 2e oefenduel in het winterse Grootebroek tegen de ex-ploeg van coach Fernandez Coto vrij kansloos met 3-0 verloren. Na een 1-0 achterstand bij rust, bakte het er na rust weinig meer van en kon de 2e klasser rustig uitlopen naar een 3-0 eindstand.

Weer mochten de nrs.12 tm 20 laten zien wat ze in hun mars hadden, ditmaal aangvuld met 2 A1-junioren (Max Engelmann en Simon Fouchier) die beiden 45 minuten mochten spelen.

De 1e helft was nog het aanzien enigzins waard, Zuidvogels had het meeste balbezit maar creëerde in de eindfase hoegenaamd niets. De Zouaven lieten de bezoekers het balbezit, maar schakelden wel snel om bij balverlies van de Huizer ploeg. In de 34e minuut kwam de Zouaven op voorsprong, een misverstand in de verdediging werd uitgebuit en spits Kevin Peerdeman rondde koel af voor Frank Mol (1-0).

Inmiddels waren de eerste sneeuwbuien neergedaald op het kunstgras en in combinatie met wat hagelstenen gaf dat de wedstrijd van de zijkant af een 'winters-gure' aanblik.

Na rust, met wat wisselingen, was het de thuisploeg die na 5 minuten liet zien hoe er gecounterd moest worden. Een duel om de bal tussen 3 (!) Zuidvogels spelers en 1 van de Zouaven op de helft van de thuisploeg werd toch door laatstgenoemde gewonnen, de steekpass die volgde werd niet verdedigd en binnen 5 seconden was rechterspits Robin Kooiman te vinden voor keeper Frank Mol die geen antwoord had op zijn schuiver (2-0).

Hierna was Zuidvogels de weg wat kwijt, niets lukte meer aanvallend en de Zouaven sneden meerdere keren als het welbekende mes door de boter. Het was dat Frank Mol zich letterlijk nog staande wist te houden, anders hadden er meer goals dan 3 op het scorebord gestaan voor de thuisploeg. De laatste goal viel 8 minuten voor tijd, de zoveelste counter werd nu wel doeltreffend afgerond door de Westfriezen, de 2e van Kevin Peerdeman: (3-0).

Qua spel en resultaat gauw vergeten dit duel, het devies voor Zuidvogels luidt: uithuilen en opnieuw beginnen. De eerstvolgende wedstrijd is het bekerduel tegen Ajax-zat. in Amsterdam.