wedstrijdverslag door team manager Peter van Beek

19 oktober 2013 14:30

Vriesenga, D.R.

Beker: Zuidvogels – FC Almere (zat. 3e klasse)        2 – 1     (rust 1 – 0)
Scheidsrechter: D.R. Vriesenga

Na de groepswedstrijden, waar Zuidvogels ongeslagen is doorgekomen, wacht de eerste knock-out ronde in de districtsbeker. Tegenstander is FC Almere uitkomend in de 3e klasse zaterdag. n.

Zuidvogels trainer Jorg Smeets heeft ervoor gekozen om een aantal spelers vandaag op de bank te houden om ook een aantal andere A-selectiespelers een kans te geven hun talenten ten toon te spreiden. Het duurt tot halverwege de eerste helft dat de wedstrijd wat begint e leven. Tot dan toe heeft Zuidvogels wel het beste van het spel, maar beide teams zorgen nauwelijks voor enig gevaar. Na 26 minuten voetbal is het Hidde van Erkel die de bal herovert en via een goede combinatie met Umit Dinc de bal terug ontvangt, zijn schot mist echter net het doel. In de 32e minuut valt de lang verwachte treffer als een corner van Roy van Dijk in eerste instantie wordt weggekopt. Hidde van Erkel vangt de bal buiten de zestien op en schiet van ca. 20 meter de bal onhoudbaar hard in de hoek: 1-0. Even later valt bijna de 2-0 maar de vrije trap van Umit Dinc wordt door keeper Gino Smit in twee keer gekeerd. In de 39e minuut is het wederom Umit Dinc die een kans krijgt de score te verhogen, maar stuit tot liefst twee keer op de Almere keeper. De rust gaat in met een tot dan toe verdiende 1-0 stand voor Zuidvogels.

Het begin van de tweede helft laat een iets ander beeld zien dan de eerste helft. FC Almere gooit nog eens alles op alles. De gasten uit Almere krijgen in de 48e minuut een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebeid van Zuidvogelsverdediging. De bal wordt hard langs de muur geschoten waardoor keeper Jeffrey Leunenberg de bal niet goed onder controle kan krijgen. De terugstuitende bal door een ingelopen Almere speler makkelijk in het doel geschoten en de stand is weer gelijk: 1-1. Zuidvogels lijkt dan wakker te schrikken door deze gelijkmaker en teistert het doel van de tegenstander. Maar door met name goed keeperswerk weet Almere de stand gelijk te houden. In de 68e minuut wordt Thomas van Middelkoop door B-selectiespeler Bobby Rebel vervangen. Een gouden wissel zou al gauw blijken want 2 minuten later, het is inmiddels de 70e minuut, past de goed spelende Rutger van de Pol de bal op de net ingevallen Bobby Rebel. Die bedenkt zich geen moment en schiet de bal hard en laag onder de keeper door in het doel en tekent de 2-1 aan. (zie foto). Inde 80e minuut is Zuidvogels dicht bij de 3-1 als Roy van Dijk de bal mooi over de keeper op de lat schiet, de rebound wordt door Timo Boot over gekopt. Zuidvogels weet evenals FC Almere niet meer te scoren, waardoor de eindstand 2-1 blijft en Zuidvogels weer een ronde verder is.

Volgende week speelt Zuidvogels weer thuis en wel tegen een van de achtervolgers op de ranglijst VVZ ’49 uit Soest. Bij winst zetten de roodgroenen een goede stap in de richting van een eventueel eerste periodekampioenschap.