Te pover Zuidvogels verliest in Hoogeveen (1-0)

... (kopbal)
29'

Mannen, 1, Hoofdklasse B

16 september 2017 15:00

Het verschil met de wedstrijd tegen Apeldoorn was te groot, het niveau dat door Zuidvogels vorige week in de 2e helft getoond werd, kon nu bij lange na niet gehaald worden. Reden? Moeilijk te verklaren. Het was een wedstrijd van 'net niet'. HZVV kwam in de eerste helft op (1-0) en behield die voorsprong met taai verdedigen tot aan de laatste minuut. De Huizers moesten zonder punten de lange terugreis aanvaarden.

Op het prachtige complex Bentinckspark, de thuishaven van HZVV, begon Zuidvogels wel goed aan de wedstrijd: een prima steekbal van Ivo de Heus op de doorgelopen Danny Roozendaal bracht hem in de 2e minuut al oog-in-oog met keeper Streutker, zijn inzet miste het doel op een decimeter. Hierna nog een gekraakt schot van diezelfde Roozendaal en de trouwe Huizer aanhang ging er maar eens goed voor zitten: dat kon nog een leuke middag worden...
Dat pakte echter anders uit, de Huizer "storm" luwde na 15 minuten en de Hoogeveeners kwamen terug in de wedstrijd met een gevaarlijk schot van Kelly Joao wat de buitenkant van de paal teisterde en een wereld-reflex van keeper Frank Mol op een inzet van Arjan Akkerman na een slippertje van Ricardo Tat in zijn eigen '16'.

Zuidvogels raakte de grip wat kwijt op het duel, HZVV won meer duels en '2e ballen' en kreeg in de 29e minuut een vrije trap op 20 meter van de goal. Arjan Akkerman draaide de bal met veel gevoel in de '16' en te laat gedekt kon Jos Fidom vanaf 12 meter kiezelhard inkoppen, Frank Mol hiermee kansloos latend (1-0).

De laatste fase van de 1e helft krabbelde Zuidvogels wat terug, overtuigend was het echter niet in aanvallende zin. Vrije trappen van Ivo de Heus misten het doel ruim en schoten van Ricardo Tat en Hidde van Erkel gingen ook ruim over het doel van Hidde Streutker, de rust brak aan met de krappe 1-0 voor HZVV.

In de 2e helft een meer aandringend Zuidvogels, het moest immers langszij komen. Hidde van Erkel en Ivo de Heus testten de reflexen van Streutker in de eerste 10 minuten na rust, die bleken goed te zijn. Zuidvogels had het meeste balbezit, maar HZVV verdedigde taai vanaf de eigen helft, dus heel veel gevaar leverde het nog niet op voor het Hoogeveen-doel. In de 62e miuut kwam de thuisploeg goed weg, een kopbal(!) van Michel de Wit schampte de kruising boven Streutker, de inzet had een beter lot verdiend.
En wat je dan veel ziet, de aanvallende partij moet wel aandringen en geeft ruimte op de eigen helft prijs. HZVV wist met een snelle counter in de 65e minuut vlak voor keeper Frank Mol te komen, Marlon Luchtenberg wist de snel uitgekomen keeper niet te kloppen, Mol's reflex met de benen was perfect.

De klokte tikte rustig door in het voordeel van HZVV, het hoefde niet zo nodig gezien de stand, maar een lucky tegengoal ligt met zo'n stand altijd op de loer...

Trainer Fernandez Coto wisselde uiteraard aanvallend, Heldoorn, v.d. Berg en Promes kwamen als verse krachten het aanvallend potentieel versterken van de bezoekers. Ivo de Heus testte in het laatste kwartier nogmaals keeper Streutker, maar was niet gelukkig in de afronding deze middag. Wederom een counter in de 82e minuut van de thuisploeg kon ingetikt worden door invaller Yoran Popovic, maar de grensrechter vlagde de goal af wegens buitenspel.

In de dying seconds van de wedstrijd het meeste gevaar voor het HZVV-doel, met man en macht probeerde Zuidvogels er nog een 'draw' uit te slepen. Ivo de Heus was het dichtste bij, na een goed uitgevoerde combinatie over 3 schijven kwam hij schuin voor keeper Streutker, zijn strakke inzet met links ging via de vingertoppen van de doelman en de binnenkant van de paal weer het veld in en 10 seconden later was het Richard Gooijer die de bal koppend de kruising liet beroeren: het 'kunstleder' wilde er niet meer in, de stand bleef ongewijzigd. HZVV won met 1-0, op basis van hun vertoonde vechtlust over 90 minuten niet eens onverdiend.

Volgende week duel 4 voor Zuidvogels, het ontvangt DFS uit Opheusden in Huizen om 14.30 uur.