Assist: Ricardo Tat

Mannen, 1, Hoofdklasse B

23 september 2017 14:30

H.A. v.d. Ketterij

De tweede thuismatch in de historie tegen DFS uit Opheusden is, evenals de eerste 2 seizoenen geleden, geeindigd in 1-1. Na rust kwam de partij tot 'ontbranding' met 2 doelpunten, elk aan één kant. Daar bleef het ook bij na 90 minuten, over het geheel genomen een terechte uitslag.

Zuidvogels was goed voorbereid op de geduchte aanvalskracht van de Opheusders. Met spelers als Rutger Worm, Lorenzo Davids, Noë Bokila en Thijs Hendriks (deze keer niet in de selectie) herbergt de ploeg van 'tussen de rivieren' spelers die op hoger niveau al hun sporen hebben verdiend.
Dat was in de 1e fase van de wedstrijd goed te merken: DFS was duidelijk de bovenliggende partij, het combineerde een tandje te snel voor de thuisploeg en creërde een twee-tal goede mogelijkheden om de score te openen: beide keren was het echter doelman Frank Mol die de thuisploeg overeind hield met prima saves en zo de 0 op het bord hield voor de rood-groenen.
Hierna kwam Zuidvogels beter in de wedstrijd, het kwam nu wel in de duels, met name op het middenveld, en zo waren het de bezoekers die meer terug moesten. Met name Hidde van Erkel was in deze fase doelgericht bezig, zijn inzetten misten echter precisie of het ontbrak aan echte schotkracht. Keeper Peter Veeneman had er wel het oog op. De ruststand was dan ook 0-0.

Na rust dacht de thuisploeg op dezelfde voet als voor rust door te kunnen gaan, maar dat pakte heel anders uit. Alsof er iets in de thee van de bezoekers had gezeten, maar zij waren het die messcherp uit de kleedkamer waren gekomen.Na wat gevaarlijke schoten op het doel van Frank Mol, was het een standaardsituatie die de bezoekers op voorsprong bracht: aanvoerder Rutger Worm zette zich achter een vrije trap op 23 meter van de goal, zijn dalende bal werd matig verdedigd door de Zuidvogels-defensie en het was verdediger Tim Sanders die er nog een teen tegenaan kon krijgen en de bal in de uiterste linkerhoek achter Frank Mol kon tikken (0-1).
Een aardige domper voor de thuisploeg, die daar even van bij moest komen. Dat duurde niet lang, de technische staf wisselde uiteraard weer aanvallend en Jermain Heldoorn en Jonathan Mehrez vervingen Jaap Jong en Danny Roozendaal in de frontlinie. Een pracht steekpass door het midden in de 67e minnut van Tim Horsmeier bracht Ricardo Tat op 20 meter vrij voor Peter Veeneman, zijn lob ging echter ruim over het doel.
Toch was het weer aanvoerder Ricardo Tat die een aantal minuten later de aanleiding vormde voor de gelijkmaker: een voorzet van rechts kon hem door duw- en trekwerk in de '16' niet bereiken, arbiter van de Ketterij vond dit 'gehussel' echter reden genoeg om naar de strafschopstip te wijzen. Ivo de Heus bleef kalm en pegelde de (1-1) binnen in de 70e minuut.

Beide teams weer op gelijke hoogte en beide namen daar geen genoegen mee: er werd in de laatste 10 minuten voor de winst gestreden. Drie minuten voor tijd een weggestompte bal door Frank Mol na een gevaarlijke corner van links, de terugspringende bal werd knalhard op de dwarsligger boven Mol gekopt door Rutger Worm, Zuidvogels zwijnde...
En in de laatste minuut van de blessuretijd een prima uitgevoerde counter van de thuisploeg, Hidde van Erkel bereikte Jonathan Mehrez op links en zijn voorzet werd nog bijna door verdediger Tim Horsmeier tot doelpunt gepromoveerd, zijn inzet ging rakelings naast de goal van Veeneman,

Hierna floot de goed leidende v.d. Ketterij voor het eindsignaal, het gelijke spel gaf de verhoudingen in het veld over 90 minuten goed weer.
Volgende week de lange reis naar Aalten voor de Zuidvogels, daar ontmoet het, wederom voor de eerste keer, het lokale AZSV op natuurgras. Aanvang: 14.30 uur.