Echte ‘graspot’ in Aalten eindigt voor Zuidvogels in 0-0

0 - 0

Mannen, 1, Hoofdklasse B

30 september 2017 14:30

E. ter Brake

Vette regenbuien en een echte grasmat die naarmate de wedstrijd vorderde zwaarder en zwaarder werd: het podium waarop Zuidvogels het Achterhoekse AZSV in Aalten moest bestrijden. Het kwam niet verder dan de beginstand en moest genoegen nemen met een puntje. “Weer 1 gesprokkeld”, was de reactie na afloop van coach Fernandez Coto van de rood-groenen…

De wedstrijd was nog geen minuut oud, toen de bezoekers uit Huizen al een grote mogelijkheid op de openingstreffer onbenut lieten: Ivo de Heus kon over links vrij komen in de ‘16’ van AZSV, zijn schuiver met links ging voorlangs de goal van Matthijs Ebbers.
Hierna kwam de thuisploeg meer in hun vertrouwde spel, met korte combinaties op het middenveld en vervolgens de versnelling naar de frontlinie; in de 16e minuut moest Tim Horsmeier met een ‘Der Kaiser-achtige’ sliding op het doorweekte veld Yeftha Nyamsangya van een doelpoging afhouden, de snelle rechterspits had de 1-0 op de schoen..

De Zuidvogels leek optisch in fases de overhand te hebben, met schoten van Danny Roozendaal (gestopt door Ebbers) en een bijna-inzet van Jonny Mehrez (corner), maar AZSV was levensgevaarlijk in de omschakeling en kreeg de beste mogelijkheden: in de 33e minuut voorkwam Frank Mol met een wereldsave dat Rik van der Eerden met het hoofd vanaf 5 meter kon scoren en in 2e instantie schoot Nyamsangya de opnieuw ingebrachte bal huizenhoog over. Na een voorlangs geschoten bal van de vanmiddag weinig gelukkige Danny Roozendaal, floot arbiter ter Brake voor de rust met de gekende ‘brilstand’.

Na rust was het eerste kwartier voor Zuidvogels, het kreeg mogelijkheden via Hidde van Erkel (2x) en Danny Roozendaal, de beide Huizers waren niet doeltreffend in de afronding.
AZSV bleef volharden in hun counterspel, wat ze bij vlagen zeer goed beheersten: een prima uitgespeelde aanval via Nyamsangya over rechts kon niet doeltreffend door spits Rik v.d. Eerden worden afgerond (schot over) en 5 minuten later was het weer Nyamsangya die nu met het hoofd het doel centimeters te hoog in gedachten had. Twee grote mogelijkheden om de score te openen door de thuisploeg werden zodoende niet benut.

Zuidvogels wisselde inmiddels de complete voorhoede voor verse aanvallers (Promes, Heldoorn en Jong kwamen erin) en dat resulteerde in een laatste 15 minuten die weer naar Huizer kant neigde; het dichtst bij een treffer was de vanmiddag weer onvermoeibare ‘6’, Michel de Wit: zijn 1-2 met Jermain Heldoorn rondde hij af met een schot van 18 meter, die pas in 2e instantie door Matthijs Ebbers uit zijn doel gehouden kon worden.
Zuidvogels drong nog verder aan, maar meer dan een niet verwerkte doorkopbal van Tim Horsmeier in de 84e minuut en een inzet 2 minuten later van Ivo de Heus vanaf 16 meter kwam het ook niet.

Beide ploegen moesten zich verzoenen met een punt, gezien het spelverloop en de schijnbare schotloosheid van beide frontlinies op de zware grasmat, wel terecht.

Volgende week ontmoet Zuidvogels op eigen terrein de voetballers van SV Urk, een (voorheen) Zuiderzee-derby. Aanvang: 14.30 uur.