...

Mannen, 1, Hoofdklasse B

7 oktober 2017 14:30

C. Mesbah

Zuidvogels heeft zijn nog ongeslagen thuis-status in deze competitie weten te continueren. Voor rust werd Urk in een technisch matige partij op 2-0 gezet, na rust kwam Urk opzetten, scoorde de aansluitingstreffer maar kwam niet verder. Het bleef 2-1 voor de Huizer ploeg, dat daarmee weer wat klom in de rangschikking.

Op een kletsnatte Wolfskamer in Huizen was het Zuidvogels dat als een raket uit de startblokken schoot. Binnen 2 minuten stond de openingstreffer op het bord, een verre ingooi van Daryl Yngard werd verlengd door Tim Horsmeier op Jonathan Mehrez en vanaf vijf meter prikte de vleugelspeler de bal hoog in het net (1-0). Een domper voor de bezoekers, die zich hadden voorgenomen om bij Zuidvogels nu eens wel goed te starten...
Twee minuten later had Urk pech met een vrije trap die naast de goal van Frank Mol zeilde. Toch waren de Urkers niet voldoende bij de les in deze eerste fase, na 13 minuten kreeg Zuidvogels een vrije trap te nemen op 23 meter van de goal, Steve Promes produceerde een 'indraaier' op de vijf-meter en na collectief mistasten van het Urker verdedigingscentrum wist de ingelopen centrale verdediger Richard Gooijer zijn 1e competitiegoal voor 'de Zuid' te produceren (2-0).
Coach Richard Karrebelt zat als een 'donderwolk' op de Urker bank, zijn commentaar op dit begin van Urk naar zijn spelers loog er niet om..
Zuidvogels combineerde nog een aantal keren tot bij keeper Koffeman, waarvan die van Ricardo Tat de meest veelbelovende was in de 31e minuut, in plaats van in te tikken stapte hij op de bal en ging de kans op 3-0 verloren.

Urk trachtte de bakens voor de rust nog te verzetten, scoorde nog eenmaal in een omschakelmoment in de 38e minuut, maar scheidsrechter Mesbah keurde deze treffer af wegens buitenspel.

Na rust, en de thuisploeg was ervoor gewaarschuwd, kwam er een getergd Urk uit de kleedkamers. Direct werden er duels op het veld gewonnen en Zuidvogels liet het zich aanleunen. In de 50e minuut balverlies van de rood-groenen op de helft van Urk en in 5 seconden was het invaller Gerrit Tol die vanaf 16 meter Frank Mol tegendraads passeerde in de rechterhoek (2-1).
Urk bleef hierna druk houden op de Zuidvogels-verdediging, het probeerde zo snel mogelijk de gelijkmaker te produceren, maar het centrale duo Gooijer-Horsmeier heerste nadrukkelijk in de lucht bij diverse hoge ballen en anders was het keeper Frank Mol die een reddende hand toestak.

De thuisploeg kreeg gaandeweg het duel meer ruimte om te counteren, deed dit ik ook via met name Danny Roozendaal, maar het eindschot voor de 3-1 ontbrak er aan. En ondanks de 10 man van Urk (Bennie Dunnink kreeg op het laatst direct rood na een wat wilde overtreding op Hidde van Erkel) was het toch 'billenknijpen' op momenten voor de ploeg van coach Fernandez Coto bij de continue diepe ballen van de wit-blauwen.
De 'goeie bal' wilde niet vallen voor de polderbewoners en na 93 minuten werd het eindsignaal gegeven door scheidsrechter Mesbah uit Groningen. Een redelijke 1e helft en een matige 2e helft leverden de Huizer ploeg toch 3 punten op, een mooie opsteker voor de komende derby tegen SV Huizen.