NSC Nijkerk 1

Mannen, 1, Hoofdklasse B

21 oktober 2017 14:30

R. Hensgens (Landgraaf)

Jezelf inprenten na 'Huizen-uit' om een wedstrijd cout-que-cout te willen winnen en het dan ook zo uitvoeren: Zuidvogels deed het tegen NSC. Voor rust nog wat weifelend, na rust met meer overtuiging. De uiteindelijke 3-0 was dan ook verdiend te noemen, Zuidvogels maakte er qua spelwijze meer aanspraak op dan de ploeg uit Nijkerk.

Met een bijna fitte selectie had Juan Fernandez Coto, met name aanvallend, wat te kiezen tegen NSC uit Nijkerk; dit keer kreeg Steve Promes op linksvoor een basisplaats toebedeeld.
Al snel bleek dat de geel-blauwen uit Nijkerk niet voor 'druk naar voren' hadden gekozen, Zuidvogels werd behoedzaam net over de middenlijn opgewacht en kreeg de ruimte om zelf het initiatief in dit duel te nemen. Dat leverde in de eerste fase van deze wedstrijd een kansje op voor Tim Horsmeier, koppend wist hij een voorzet van Steve Promes niet tussen de palen te krijgen in de 11e minuut.
NSC bleek in de omschakeling wel wat te kunnen, in de 34e minuut kwam Yannick Cornelisz dreigend door over links, zijn inzet werd een meter voor de lijn weggehaald door de attente Daryl Yngard.

Het laatste kwartier voor rust was qua kansen voor de thuisploeg, Tim Horsmeier kopte een corner in de handen van keeper Verburg en Steve Promes had 2x de kans om zijn linker in stelling te brengen, het net achter Verburg kon hij helaas niet vinden...
De grootste kans was echter voor NSC, vlak voor rust was het Yordi Grovenstein die Daryl Yngard zijn hielen liet zien, zijn voorzet bij de 2e paal werd met een teenlengte gemist door de inglijdende Tristan Walet, de thuisploeg kwam met de schrik vrij...

Na rust een meer overtuigend Zuidvogels vanaf het begin, het drukte NSC meer naar achter. In de 49e minuut leverde dat toch een treffer op, Danny Roozendaal rushte vanaf links naar binnen, passeerde 2 spelers en haalde verwoestend met rechts uit: keeper Verburg heeft de bal slechts gehoord, als een granaat sloeg deze in (1-0).
De ban was hierdoor min of meer gebroken voor de rood-groenen, NSC moest nu wat terug gaan doen. Een vrije trap van Yannick Cornelisz schuin voor de goal verdween over het doel van Frank Mol. Bijna op het uur een corner voor Zuidvogels, Steve Promes belastte zich ermee: in een melee van spelers wist Michel de Wit het hoofd koel te houden op 7 meter, zijn intikker betekende de (2-0).

NSC verliet steeds meer de verdedigende stellingen en gaf ruimte weg voor Zuidvogels in de tegenstoot, in de 75e minuut had de thuisploeg een '3 tegen 1' veel beter moeten uitspelen, nu was het aanjager Steve Promes die vanaf 35 meter met een lob keeper Verburg probeerde te verrassen, de bal ging 10 meter naast. Weer een vrije trap van Yannick Cornelisz vanaf 20 meter werd een prooi voor Frank Mol en dat was zo ongeveer het laatste wapenfeit van de Nijkerkers, het geloof in een goed resultaat ebde langzaam bij de ploeg weg.

Zuidvogels bracht in de laatste fase nog 2 aanvallers in (Jermain Heldoorn en Jonny Mehrez), het was Heldoorn die voor het slotakkoord van deze wedstrijd zorgde. Een prima lange voorzet van Jaap Jong werd op karakteristieke wijze door deze sluwe vos in de uiterste linkerhoek koppend tot doelpunt gepromoveerd, de eindstand van (3-0) werd hiermee op het bord gebracht.
Een goede overwinning op een ploeg die als 'lastig' omschreven staat, het team van Fernandez Coto blijft zodoende de punten sprokkelen in deze competitie.

Volgende week wordt er afgereisd naar Amsterdam, dan wordt het Ajax van ex-Zuidvogels trainer Jorg Smeets bestreden op de Toekomst. Aanvang: 14.30 uur.