Effektief Zuidvogels verslaat AZSV (4-0)

AZSV

Mannen, 1, Hoofdklasse B

27 januari 2018 14:30

C. Mesbah (Groningen)

Heel sprankelend was het niet over 90 minuten, maar dat hoefde ook niet. De fase dat er echt punten gehaald moeten worden, is nu wel aangebroken. Zuidvogels begreep dat het beste en had AZSV halverwege middels een zuivere hattrick van Danny Roozendaal wel zo ongeveer op de knieën (3-0).

Na rust mocht de club uit Aalten nog wat 'blaffen', tot 'bijten' kwam het niet echt. Richard Gooijer zorgde voor het slotakkoord bij de thuisploeg, met (4-0) als eindstand werd het veld verlaten. Een moedgevende overwinning voor de rood-groenen.

De Huizer ploeg startte aanvallend, de 4-4-2 van AZSV werd vanaf het begin bestreden middels een offensief ingesteld middenveld waar nieuwkomer Jerghinio Sahadewsing met de 'punt naar voren' zich als een echte aangever openbaarde. Al na 2 minuten liet hij zien van waarde te zijn voor Zuidvogels, in de drukte bewaarde hij het overzicht en stak Danny Roozendaal op rechts weg, die laatste bleef koel voor doelman Ebbers en tikte de bal in de uiterste linkerhoek binnen (1-0).De gewenste vroege voorsprong was er, dat voetbalt dan wel zo makkelijk in het vervolg.
En dat vervolg was er al 3 minuten later: de weer van een blessure teruggekeerde Hidde van Erkel op links bediende zijn maatje Danny Roozendaal in de diepte, deze ontdeed zich op snelheid van zijn bewakers en tikte ook de (2-0) tegen de touwen.

Het vervolg van de 1e helft was een op en neer gaand duel, AZSV bediende zich vaak van de lange bal die hoegenaamd geen problemen voor de Zuidvogels-verdediging opleverde. Zuidvogels op zijn beurt combineerde via het middenveld naar voren, van Erkel en Boné overbrugden nuttige meters op de zijkanten en waar mogelijk werden Promes en Jong op de flanken gezocht. Heel veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op, wel een 2-tal mogelijkheden voor Gooijer en Roozendaal die gemist werden.
Tot 3 minuten voor rust: weer was het Sahadewsing die op links uitgeweken oog had voor de doorgesprintte Danny Roozendaal, zijn voorzet werd volley door hem genomen en via het lichaam van Bram Rensing caramboleerde de bal onhoudbaar voor doelman Ebbers in de touwen (3-0).
Een lekkere voorsprong om de rust mee in te gaan.

Na rust liet Zuidvogels onbewust de teugels wat vieren, AZSV combineerde een aantal keren gevaarlijk tot bij de '16' van de thuisploeg, veel gevaar (behoudens wat hoekschoppen) leverde dat niet op voor doelman Frank Mol. Eén afstandschot van Robin Thusse kwam via het lichaam van Tim Horsmeier zo ongeveer het gevaarlijkst op 2 meter voorbij de goal van Mol in de 63e minuut, meer doelgevaar kon AZSV niet produceren in de 2e helft.
Richard Gooijer, in de 1e helft al gevaarlijk met een kopbal net naast, wist in de 78e minuut uit een corner van Steve Promes nummer 4 aan te tekenen voor de thuisploeg met een gerichte kopstoot voorbij Ebbers. Wat tevens het slotakkoord was voor dit duel: een 4-0 overwinning kon worden bijgeschreven.
Een nuttige zege, met hoop voor de nabije toekomst. Op deze wijze kan Zuidvogels zich meten met zijn concurrenten en dat zijn er inmiddels aardig wat in het 'rechterrijtje'. De eerstvolgende is Urk, wat komende zaterdag op de Vormt mag worden bestreden. Komt allen kijken!